Time  one hour 52 minutes

Coordinates 498

Uploaded June 12, 2019

Recorded June 2019

-
-
1,735 f
1,393 f
0
0.8
1.6
3.17 mi

Viewed 138 times, downloaded 18 times

near Mura, Catalunya (España)

http://www.mura.cat/card/225/Ruta-La-riera-de-Nespres.html?parentMenuType=category&parentMenuId=150

L'Itinerari proposa una agradable passejada arran de la riera de Nespres, on es troba l'església romànica de Sant Martí, diverses fonts naturals i l'ermita de Sant Antoni.
Indicat per mitjà d'etiquetes de color verd, surt del Centre d'Informació de Mura. Baixem pel carrer de la coma fins el carrer Alfons Sala, que ens conduirà a l'església parroquial de Sant Martí de Mura.
Des d'aquí tornem de nou a la riera de Nespres. Continuarem pel camí riberenc, a contracorrent, fins que veiem la font de l'Era a l'altra banda. Seguim endavant pel camí, passant pel costat del parc infantil. Just allà on la riera canvia la direcció es dreça l'ermita de Sant Antoni.
Després d'un indicador que ens anuncia que entrem al parc natural, la fita ens guiarà pel camí central del trident en què es bifurca la riera de Nespres. Aquest camí acompanya el torrent d'Estenalles. Uns metres més enllà trobem la font del Rector. Uns graons i dons-cents metres més de camí ens duen a la font de l’Escolà. Deixem la font a l’esquerra i tot recte ens endinsem per un corriol per arribar al Gorg del Padre.
Per continuar amb l’itinerari hem de recular fins l’anterior trencall i agafar el camí de la dreta, amunt, arribem a una bassa i girem altre vegada a la dreta, seguim la pista fins arribar a un corriol, el seguim i passarem per sota la bauma del Sastricó, després per sota la bauma de Sant Lleïr, gaudim d’unes espectaculars vistes del Montcau, arribarem una bifurcació on hem d’agafar el camí de la dreta, avall, direcció la riera, per arribar a la zona dels Caus. Tornarem per l’altra banda del torrent dels Caus, per un pontet de fusta, seguirem la pista i trencarem per un corriol a la dreta, cal travessar una palanca de fusta per retornar a la Font del Rector. A partir d’aquí, agafem el mateix camí direcció l’ermita de Sant Antoni fins a l’esglesia de Sant Martí.
Parking

Aparcament

Information

Centre d'informació de Mura

fountain

Font de la Guineu

fountain

Font

Sacred architecture

Església de Sant Martí

Sacred architecture

Ermita de Sant Antoni

fountain

Font del Xasquet

fountain

Font del Rector

fountain

Font de l'Escolà

River

Gorg del Padre

Cave

Bauma del Sastricó

Cave

Bauma de Sant Lleïr

Waypoint

Els Caus

Bridge

Palanca sobre el torrent d'Estanelles

Park

Parc infantil

fountain

Font de l'Era

Comments

    You can or this trail