Moving time  2 hours 51 minutes

Time  4 hours 24 minutes

Coordinates 1903

Uploaded October 23, 2019

Recorded October 2019

-
-
2,455 f
1,365 f
0
1.7
3.3
6.66 mi

Viewed 21 times, downloaded 0 times

near Horta de Sant Joan, Catalunya (España)

Curta però bonica caminada que passa per una serie d’indrets situats a poca distància dHorta de Sant Joan. M’han agradat de manera molt especial la plaça de l’Esglèsa d’Horta. Es una petita plaça porxada en la que hi destaca l’edifici eclesial. També destacaria el Convent de Sant Salvador d’Horta. Està en un lloc estèticament preciós i l’edifici té una estructura molt bonica. Per últim m’ha agradat el Safareig de la Vila, situat a les proximitats de la Font Major. Aquestes han estat les contruccions que més he gaudit però més enllà dels edificis i racons esmentats m’he sentit a gust pujant i, sobretot, baixant de la Muntanya de Santa Bàrbara. La pujada té un bon desnivell i ofereix molt bones vistes del pla que ens queda a sota i permet gaudir de les impresionants panoràmiques de les Roques de Benet. La baixada té un primer tram molt dret per terreny que presenta alguna petita dificultat tècnica a causa del seu mal estat, per passar desprès per una zona en la que maravellen els treballs que es van fer en aquest ben fresat camí per a conservar-lo. Hi ha trams d’aquest camī que et fan sentir afortunat de poguer-hi passar.
Deixo pel final el curt tram de cresta que va des de les restes de l’ermita de Santa Bàrbara fins a la Creu de Ferro que hi ha a pocs metres. Per passar aquesta cresta, molt aèrea i estreta, es recomenable fer-ho assentat, com si anessis a cavall. Es curta, amb molt de pati als dos costats, però no es díficil de passar si no es té vertigen i la pedra no està mullada. He disfrutat molt en aquesta cresta.

No entraré en detalls sobre el tipus de camí que hem trobat perquè crec que les fotografies ja permeten fer-se una idea de les seves característiques en cadescuna de les zones per on hem passat. Només remarcar que en general es tracta de camins molt fresats que no ofereixen cap dificultat tēcnica, tret del camí de pujada a Santa Bàrbara que presenta una mica de complicació, essencialment a causa del desnivell que cal superar en poca distància i del primer mig km. del camí de baixada que té trams molt drets en un terreny en no gaire bon estat però que es fa sense cap problema si es baixa amb calma
panorama

Carrer a Horta de Dant Joan

panorama

Carrer a Horta de Sant Joan

Building of interest

Plaça de l’Esglėsia a Horta de Sant Joan

Una plaça molt bonica
panorama

Vista de la Muntanya de Santa Bàrbara, amb Sant Salvador d’Horta al peu de la muntanya

Information

Anem per camī asfaltat.Al fons la Muntanya de Santa Bàrbara

Information

Caminant cap a Sant Salvador d’Horta

Sacred architecture

Convent de Sant Salvador d’Horta

Un edifici molt bonic en un entorn preciós.
A continació reprodueixo el que diu “viulebre.com” sobre aquest convent:
Al peu de la muntanya de Santa Bàrbara, a 2 km d'Horta de Sant Joan, hi ha el convent de la Mare de Déu dels Àngels, més conegut com convent de Sant Salvador d’Horta. El 1985 el conjunt de muntanya i convent van ser declarats monument historicoartístic. La fundació de l’església es remunta al temps dels templers i el conjunt està constituït per un grup d’edificis de cronologies diverses (XIII-XVII) disposats al voltant d’un claustre renaixentista. La part principal és l’església, construïda el segle XIII, durant el domini templer. Té una sola nau coberta d’una armadura de cabirons i teula que descansa sobre arcs de diafragma i la capçalera forma un absis semicircular cobert de volta nervada tardoromànica. Ja en domini hospitaler al segle XIV, la nau va ser prolongada amb un cor elevat, una galilea porticada i es va obrir l’actual porta principal, d’espectacular estructura aixamfranada i contorn ogival. Està decorada per dotze arquivoltes amb les corresponents columnetes i capitells de temàtica floral. Sota els arcs de la galilea hi ha diversos sarcòfags, un clavat a la dreta de la porta i decorat amb escuts relacionats amb el gremi de constructors. És probable que hagués contingut les restes de Bernat d'Alguaire, mestre picapedrer, fill d'Horta, que va projectar i dirigir l’obra de la Catedral de Tortosa. El convent va ser habitat per una important comunitat franciscana i durant el segle XVI hi va fer estada durant dotze anys fra Salvador, que va obrar grans miracles i ara és conegut i venerat com sant Salvador d’Horta. Actualment el convent és lloc de culte i peregrinatge, i en els darrers anys han sigut restaurats els dos altars barrocs, així com les dependències que acullen les sales d’exposicions.
Information

Pujant cap a la Muntanya de Santa Bárbara

Aquí es pot veure el tipus de camí que teniem mentre pujavem
Information

Pujant cap a la Muntanya de Santa Bàrbara

Information

Vistes

A la segona fotografia es pot intuir el pendent que teniem en aquesta zona
Information

Arribant a l’Ermita de Santa Bàrbara

Information

Ermita de Santa Bàrbara

Risk

La cresta que porta de l’Ermita cap a la Creu de Santa Bàrbara

Cresta en que el millor es passar a cavall. Es prima i difícil de passar-la caminant. Com es pot veure a les fotografies tê un cert risc, el de que qui la passi agafi por i tingui un accident. Si un no es posa nerviós es molt senzilla, tant de cara a la creu com de tornada
Summit

Creu de Santa Bàrbara

Information

Cami de baixada des de l’Ermta de Santa Bàrbara

Aquest tram, com es pot intuir en les fotografies, es molt dret i el camí estå en mal estat
Information

Pou, bunker i restes ermita dr Sant Antoni

Veure peus de foto
Information

Estat del camī en aquesta zona

Information

Un dels trams més bonics d’aquest camí

Molt intetessants els treballs fets per conservar ( construir???) aquest camí
Building of interest

Vista des de baix dels margesque protegeixen el cami en aquesta zona

Information

El camí en aquesta zona

Information

Sant Salvador

Bonic racò, amb un bon mirador
Information

Camí en aquesta zona

Information

Camí en aquesta zona

Information

Tornem a arribar al Convent de Sant Salvador d’Horta

Information

En aquesta zona caminem sobre asfalt

panorama

Panoràmiques des d’on caminem ara. ( anem encara sobre asfalt)

fountain

Font Major

Hi raja un bon raig d’aigua
Building of interest

Safareig de la vila

Una bonica construcció
Building of interest

Torre del Prior

panorama

Panoråmica de la Muntanya de Santa Bàrbara

Information

Entre camps d’oliveres camí de Sant Joan

Information

Un dafateig i una sénia entre runes

Information

Parking de lo Parot

Tree

Lo Parot, un arbre monumental

panorama

Vista de la Muntanya de Santa Bàrbara camí de Sant Joan

Comments

    You can or this trail