Time  5 hours 29 minutes

Coordinates 1333

Uploaded July 3, 2018

Recorded July 2018

-
-
1,664 f
566 f
0
2.3
4.5
9.09 mi

Viewed 256 times, downloaded 13 times

near Mont-roig del Camp, Catalunya (España)

Per fer aquest recorregut hem deixat el cotxe en una clariana que hi ha al costat de la T-322 (Carretera que puja de Mont-roig a Colldejou), just en el punt en el que el GR-192 creua la carretera. Comencem a caminar pel GR-192, sender que hem seguit durant els primers 3,9 Km., direcció a Pratdip, trobem un parell d¡’encreuaments (WP 1 i WP 2), on seguim per l’esquerra, passem pel costat d’un bassal amb aigua (WP 3) i poc mes endavant el deixem per anar a la dreta per fer la variant que puja a l’Aufinac, passa per la part baixa de la Rasa del Pantano (WP 4), segueix pel costat del Mas del Quadrat i va a trobar de nou el GR, poc abans de l’encreuament (WP 5), on enllacem amb el “Tomb de les Rases”. Volíem pujar per la variant que transita seguint el curs del Barranc de la Porquerola si be ha estat complicat donat que hi ha molta vegetació que dificulta el pas, hem seguit un corriol per l’esquerra, que ens ha tret del Barranc i ens ha portat de nou al GR, d’on hem tornat de nou al punt d’enllaç amb el Tomb de les Rases (WP 5), per fer la pujada pel sender habitual. Arribem a un encreuament senyalitzat (WP 6) i seguim pel camí de l’esquerra uns metres fins a trobar una marca blava a l’esquerra i fita a la dreta, que ens marca el sender que baixa a la Cova del Blai (WP 7), que esta a quinze metres del camí. La cova es curiosa, vista de fora, sembla l’entrada a una barraca de pedra seca, si be un cop hem traspassat la porta d’entrada, ens trobem ja dins d’una cova que si be inicialment no te massa a veure, si que te una bona profunditat i si us atreviu a baixar-hi podreu trobar un parell de cavitats que pel que he llegit, tenen formacions força interessants. Deixem la cova i seguim endavant, uns metres abans d’un proper encreuament senyalitzat, agafem un senderonet a la dreta que fent drecera va a trobar de nou el camí (WP 8), seguim per la dreta fins arribar al bassot (WP 9) i al Portell de les Racones, seguim la carena tot gaudint d’unes vistes espectaculars, arribem al Molló dels Quatre Termes, que son els de Pratdip, Colldejou, Vilanova i Mont-roig (WP 10) i al Portell de l’Escagassat, comencem la tècnica baixada fins arribar als Pous de la Mena (WP 11) i ja mes planerament i pel mig del bosc arribem al punt del WP 2, d’on repetim un metres del camí fet al començar la caminada, i arribem al cotxe.

Nota: Us podeu estalviar un parell de Km. del recorregut, si després del WP-5, seguiu el sender mes trillat fent la pujada habitual directament i no proveu de fer, com hem provat nosaltres, la variant del Barranc de la Porquerola (si ho voleu provar, aneu ben protegits). Pel que fa a l’orientació i tot i que una part del recorregut transcorre per GR i que es van trobant alguna senyalitzacions, aconsello que per fer-lo i no tenir problemes, es millor que porteu el GPS.

INFORMACIÓ QUE HE TROBAT DE LA COVA DEL BLAI
La cova d'en Xoles, és coneguda amb aquest nom per la gent de Colldejou, el poble més proper, i amb el nom de cova d'en Blai per la gent de Pratdip, que és el terme municipal al qual pertany. És coneguda i visitada per la gent de la zona des d'antic, tot i que les primeres referencies escrites són de principis del segle XX. S'hi accedeix per una porta d'obra, i un cop dins hi trobem unes escales que ens fan baixar durant uns 30 metres. Al final de les escales, trobem dos cavitats, una a la dreta i una a l'esquerra. La de la dreta és petita, i cal estar-hi acotxat, s'hi veuen boniques formacions i algunes columnes. A la cavitat de l'esquerra és on podreu trobar-hi el catxé. És una gran sala d'uns 400 metres quadrats, on també hi veiem impressionants formacions, per accedir-hi tant sols cal acotxar-se una mica per passar per un forat.

ATENCIÓ: La cova és un patrimoni natural que cal conservar. Des d'antic ha estat expoliada, sobretot la rampa d'entrada, però encara conserva formacions molt interessants. NO TRENQUEU RES, i no us endugueu ni una pedra. La ruta per l'interior de la cova no presenta cap dificultat, sobretot si esteu acostumats a anar per la muntanya. Però cal vigilar sempre molt, ja que qualsevol mal pas podria provocar un accident. Als autors d'aquest catxé no ens agradaria que ningú prengués mal. Per accedir-hi, no és necessari cap material específic, sols llanternes, tot i així podeu posar-vos casc per a protegir-vos de possibles cops. També heu de ser conscients que és un ambient força humit, pel que potser sortireu enfangats.
Intersection

001 Encreuament

Anem a l'esquerra
Intersection

002 Encreuament

Seguim per l'esquerra direcció a Pratdip
Intersection

003 Encreuament

Intersection

004 l'Aufinac

Intersection

005 Encreuament Rases

Intersection

006 Encreuament

Cave

007 Cova del Blai

Intersection

008 Encreuament

Waypoint

009 Bassot al Portell de les Racones

Summit

010 Molló dels Quatre Termes

Mine

011 Pous de la Mena

Comments

    You can or this trail