-
-
606 f
154 f
0
3.1
6.3
12.55 mi

Viewed 1247 times, downloaded 26 times

near Moringhem, Nord-Pas-de-Calais (France)

Een tocht van een drieluik van Midweekstappen.be in Pays de Lumbres (F)

Moringhem is slechts een kluts huizen groot, met een paar ex-cafés, een school een Mairie, een kerkje en een parking aan de polyvalente zaal. Het ligt echter in een schitterende agrarisch wandelgebied met hoogtelijnen van 50 tot 180 m. Niet zozeeer in Pays de Lumbres (dat een samenwerkingsverband tussen verschillende dorpen is ) maar aan de noordkant ervan, natuurlijk ook in het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d'Opale.

Omloop, dalend en stijgend en dalend en stijgend, genoeg om nooit lastig te zijn.
Van Moringhem is het slechts 7 km naar het Estaminet de Randonnée Au Relais de la Forët in Quercamps.

We trekken onder A26 onderdoor om stijgend een prachtig panorama te genieten aan de eerste molen van de dag. Van daaruit blijft het voor de rest van de voormiddag genieten van een autoloze tocht en prachtige vergezichten links en rechts, dalend en stijgend. Het middagcafé ligt in het centrum van Quercamps aan de kerk.

Na de picknick hebben we nog beters onder de schoenzool. De vallée Noire van Le Bois d' Artois (deel van Forêt Domanial de Tournehem), biedt ons een prachtige doorsteek naar Mentque. Dalend en stijgend.

Bos maakt weer plaats voor korenvelden (die zullen geschoren zijn), de maïsakkers niet. Gelukkig zijn er weinig zodat ze 't landschapszicht niet bepalen. De A26 stoort niet. Enige stoornisse is een uitgebate groeve om kalksteen te winnen en verderop een afgedankte groeve waar de begroeiing al woekert. Bovenal boeiend zijn de vergezichten (tot de Casselberg en verder) met dalend en stijgende veldwegen (kalk en silex) die vandaag de onze zijn. Op ' t einde werpen we nog een blik op het erf van een gerestaureerde molen, molenhuis en bakhuis.
Als 't niet regent: een schitterende tocht, al zeg ik het zelf. Tocht voor midweekstappen.be 130911 begeleiding Roland Vanteelandt - laatzomer dus.

View more external

1 comment

  • renateK Mar 20, 2014

    Vandaag de westelijke helft van deze wandeling gedaan. Vanaf de molen een weg uitgestippeld tot bij de autobaan en dan omhoog tot aan deze route. Al bij al 14,5 km onderweg geweest. Prachtige vergezichten, wondermooie natuur. In Quercamps hadden we een koffiepauze goed kunnen gebruiken maar het café was gesloten.
    Werkelijk een schitterende tocht, maar 14,5 km is voor ons meer dan genoeg :-)

You can or this trail