• Photo of Moorsel - Faluintjesroute
  • Photo of Moorsel - Faluintjesroute
  • Photo of Moorsel - Faluintjesroute
  • Photo of Moorsel - Faluintjesroute
  • Photo of Moorsel - Faluintjesroute

Time  3 hours 45 minutes

Coordinates 358

Uploaded July 31, 2012

Recorded June 2012

-
-
152 f
37 f
0
1.8
3.7
7.39 mi

Viewed 2624 times, downloaded 21 times

near Moorsel, Flemish Region (Belgique)

Gevarieerde wandeling in de Faluintjesstreek met start aan de kerk van Moorsel. Langs de fraaie Gudulakapel gaan we via de Opwijksesteenweg de Karel vanCroydreef in. Voor de toegangshekken van de kasteeldreef volgen we links de voetweg tot we linksaf de Pee Klakstraat nemen. Voorbij het kruispunt volgen we de Perrekouterbaan. Dan volgen we de Spruythoekstraat en nemen links de Heidebosstraat. Wat verder een veldweg rechts naar de Van der Nootstraat. Via de Gevergemveldbaan naar de Stefanuskapel en daar links de Herbergstraat in. Via links de Haverenbosweg komen we in de Houten Kruisstraat. Linksaf en even verder rechts de Boekveldbaan door. Rechts aanhouden naar Baaikensveldweg en verderop rechts de landweg nemen die via de Fortstraat naar de Hoekskensstraat gaat. We zijn nu in Herdersem, waar we via de Klausstraat richting Pontweg gaan, linksaf tot de Oude Abdijstraat. Wat verder links de Rozendreef die overgaat in de Bloemenveldstraat en verderop rechts de onverharde Dresselwegel die een voetbalveld dwarst. Langs de Avouéstraat en daar rechtsaf in de Kaalbergstraat die via een veldwegel naar de Baron De Meersstraat loopt. We dwarsen Pachting en nemen de Abrahamswegel die ons terug naar de kerk van Moorsel brengt.
Deze wandeling is voorzien van zeshoekige wegwijzertjes, maar begin juli 2012 ontbraken er verschillende bordjes: de GPS-track of het kaartje (te koop bij Toerisme Oost-Vlaanderen www.tov.be) zijn tot nader order dus noodzakelijk.
Kapel uit 1597 in laatgotische stijl, op de plek waar volgens de legende de kluis van de heilige Gudula stond, waarnaar zij zich uit Herdersem begaf om te gaan bidden

1 comment

  • Photo of LucT

    LucT Jul 21, 2015

    In juni 2015 was de bewegwijzering van deze wandeling weer goed in orde, zodat men ook zonder kaartje en/of track goed het parcours kon volgen. Omdat enkele (weliswaar korte) stukjes wat overgroeid geraken, zou ik voorlopig afraden om op deze wandeling een buggy of rolwagen mee te nemen.

You can or this trail