Time  3 hours

Coordinates 909

Uploaded June 30, 2018

Recorded June 2018

-
-
3,168 f
2,307 f
0
1.2
2.4
4.9 mi

Viewed 512 times, downloaded 26 times

near El Bruc, Catalunya (España)

Una ruta per la basant oest de la serralada de Montserrat, que ens portarà en una ruta curta fins al refugi de Vicenç Barbé i a la Roca Foradada, en un recorregut circular de 7,8 Km. El temps total va ser de 3 hores, dels quals en moviment en van ser dues hores i deu minuts. El desnivell positiu acumulat es de 456 metres (no feu cas del que marca wikiloc de 967 metres de desnivell positiu acumulat), essent la cota més baixa a 703 metres i la més alta a 966 metres.
És una ruta fàcil, però s'ha de tenir en compte que hi ha una petita grimpada, es passa pel costat d'algun punt amb alçada i la pujada a la roca foradada i especialment la baixada, s'ha de fer amb compte perquè és inclinat i llisca.
Durant el recorregut podrem carregar aigua al refugi de Vicenç Barbé. Fora de allí es poc probable si no ha plogut.
Arribem al pàrquing de Can Maçana per la BP 1101 just a la cruïlla amb la BP1103. Podrem arribar-hi pujant des de Monistrol de montserrat, des de la NII o des de Sant Joan de Vilatorrada. (El pàrquing és de pagament festius dissabtes i diumenges. )
Comencem a caminar cap a l’Est pujant cap on es veu una zona de picnic i passant pel costat d’una barrera. Seguim la pista i els indicadors de Refugi de Vicenç Barbé (WP02) i arribem al mirador del Coll de Can Maçana (WP03). Seguim fins el desviament cap a la dreta (WP04) que ens durà a l’ermita de Sant Pau Vell (WP05). Val la pena desviar-s’hi, no ja per les runes de l’ermita, com per les vistes.
Retornem de l’ermita reculant fins a la cruïlla d’abans i seguirem la pista fins al Collet de Guirló o nens desviarem seguint a la dreta seguint l’indicador de Refugi Vicenç Barber (WP06)
En poc més de mig quilòmetre arribarem al inici d’una zona on grimparem una mica, però sense gaire dificultat (WP07). Un cop superat, ens trobarem al coll de Portella i seguirem a la dreta (WP08). Al següent indicador, continuem cap a al refugi de Vicenç Barbé (WP09) per arribar-hi dos-cents metres després (WP10)
Des del refugi, seguirem cap a l’est per darrera seu, arribant a la Canal Ampla (WP11) i just després pel corriol ja veurem una cruïlla (WP12). Tan se val quina agafem, però la de l’esquerra té menys desnivell i fa de millor passar. S’ajunten poc després.
Continuem i passem pel Pas del Príncep (WP13) i a la següent cruïlla agafem el corriol de l’esquerra (WP14).
Poc després i seguint pel corriol, si estem pendents a la nostra dreta veurem una balma amb una roca davant, a uns tres metres per damunt nostre. Allí es troba la Font de l’Esllavissada (WP15) dintre de la cova natural.
Seguim el corriol i arribem al Coll del Port (WP16). El punt més allunyat del inici. Allí hem de seguir recte fent la baixada. Tot seguit sota una gran paret hi ha la Font del Coll del Port (WP17).
Ara compte!! A uns cinc-cents metres de la font, hem d’agafar un corriol que surt a la dreta i cap baix (WP18). No sembla la ruta, però recte no ens hi portaria.
Arribarem si no ens hem passat a sota de La Cadireta (WP19) i poc després buscarem un corriol que s’enfila amunt des de la nostra esquerra (WP20) fins arribar a La Roca Foradada (WP21) d’on baixarem desfent el camí.
Seguirem el corriol que havíem deixat, cap a l’Oest fins arribar a la cruïlla del WP06 on ja desfarem el camí de vinguda.
Waypoint

01 Pàrquing Can Maçana

Intersection

02 Indicador - Refugi Vicenç Barbé

Waypoint

03 Mirador Coll Can Maçana

Intersection

04 Cruïlla Sant Pau Vell

Ruins

05 Sant Pau Vell

Waypoint

06 Collet de Guirló - seguir refugi Vicenç Barbé

Waypoint

07 Grimpada

Waypoint

08 Coll de la Portella

Intersection

09 Seguir refugi Vicenç Barbé

Refuge

10 Refugi Vicenç Barbé

Intersection

11 Canal Ampla

Intersection

12 Cruïlla Seguir esquerre

Waypoint

13 Pas del Príncep

Intersection

14 Seguir esquerra

fountain

15 Font de l'Esllavissada

Waypoint

16 Coll del Port

fountain

17 Font del Coll del Port

Intersection

18 Agafar corriol dreta

Waypoint

19 La Cadireta

Intersection

20 Agafar corriol esquerra

Waypoint

21 Roca Foradada

Comments

    You can or this trail