Time  5 hours 4 minutes

Coordinates 921

Uploaded March 2, 2017

Recorded February 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,448 ft
531 ft
0
1.6
3.2
6.44 mi

Viewed 25747 times, downloaded 1190 times

near Monistrol de Montserrat, Catalunya (España)

Per la Drecera dels Tres Quarts. Retorn pel camí dels Degotalls i el de l’Àngel

Fàcil i curt itinerari circular, perfectament senyalitzat, per accedir al Monestir de Montserrat des de Monistrol, per dos camins històrics.
Una interessant alternativa és allargar-lo pujant al Pla de la Trinitat per les Escales dels Pobres tot continuant pel Camí de l'Arrel fins al monestir de Santa Cecília i per carretera fins al de Sant Benet.

Monistrol de Montserrat (156m)
A la plaça de la Font Gran, seguim l’IP-6 (penell indicador) i els GR 5 i 96, pujant les escales per sortir a la carretera de Montserrat, que seguim uns metres a mà esquerra i la creuem per continuar camí a l’altre banda.
Per camí fàcil i ben fressat sortim al de les Aigües (estaca indicadora) que seguim a mà esquerra fins que, poc més enllà, trobem una nova bifurcació.

Drecera dels Tres Quarts (279m)
Conegut antigament com a camí i posteriorment com a drecera de Monistrol, tot i ser el més curt per accedir al monestir, a partir de la construcció del cremallera va anar perdent utilitat perquè la gent preferia seguir el traç de la via. Fins al punt de restar pràcticament perdut. Ara, totalment recuperat, és molt concorregut. És senyalitzat en verd i vermell.
Després de creuar el torrent de la Font del Boix (estaca indicadora), el camí faldeja en paral·lel, però a més baixa cota, la via del cremallera. Fins al peu de la Roca dels Corbs.

Roca dels Corbs (525m)
Al peu d’aquest roquer el camí es bifurca. Per l’esquerra baixa a trobar el camí de les Canals o de les Aigües. Prenem a mà dreta el de les Baranes, seguint les canonades d’aigua i desaigua del monestir. És un camí ombrívol, en bona part esglaonat. Després del coll de les Baranes sortim al camí de la Santa Cova i, pel costat de l’estació superior del funicular, atenyem el monestir.

Monestir de Montserrat (720m)
A l’extrem més oriental del conjunt d’edificacions, on comença l’aparcament, surt paral·lel a la carretera d’accés el camí dels Degotalls o del Magnificat.
És un camí per a vianants, ample i planer, que faldeja per l’obaga nord-oriental. Està flanquejat per un rosari de monuments de devoció mariana, alguns d’ells equipats amb font. És molt concorregut pels visitants del monestir. Com que és molt ombrívol, antigament s’hi acostumava a fer fontades.
El deixem pocs metres abans que acabi per un corriol a mà dreta, seguint el PR C-19 (estaca indicadora) que ens guiarà fins a retornar a Monistrol, i baixem a la carretera entre el Monestir i can Maçana a l’alçada de la canal del Pou del Gat.

Canal del Pou del Gat (652m)
Aquesta canal és transitable, amb alguns passos de grimpada. Pujant-la ens menaria al camí de l’Arrel.
Creuem i seguim la carretera a mà esquerra, en direcció a Santa Cecília/can Maçana, protegits darrere el guarda-rail, durant uns nou-cents metres.

Baixada dels Matxos (650m)
A la dreta de la carretera, ben indicada amb una estaca. Formava part del camí de bast entre Monistrol i el monestir. Va deixar d’utilitzar-se com a tal el 1860 un cop construïda la carretera de Monistrol, que és on acaba actualment, prop de les ruïnes de l’antic hotel de la Colònia Puig.
Seguim uns metres la carretera a mà esquerra i la creuem per accedir a Sant Benet.

Monestir de Sant Benet/drecera de l’Àngel (532m)
Uns metres abans d’accedir al monestir, a mà dreta i indicat per una estaca, comença la drecera o camí de l’Àngel. El primer tram és força rost i té alguns passos equipats amb grapes i una sirga. Tots prou fàcils de superar.
Aquest camí hauria format part del de bast entre Monistrol i el monestir de Montserrat (o de Santa Maria per ser més exactes). Ja es veu però que aquest primer tram no era pas transitable per animals a bast. El traçat original es va modificar i escurçar, en construir-se el monestir de Sant Benet, on hi havia l’hotel Marcet, a la dècada dels anys 50 del segle passat.
Més avall, a partir de l’Olivar d’en Marcet, trams empedrats, marges i la pròpia morfologia del camí, ja permeten identificar-lo com un camí apte per al pas d’animals de càrrega.
Flanquegem per la serra de Canfranc fins al coll homònim on baixem a trobar de nou la carretera. La seguim uns metres i la deixem per continuar camí a mà esquerra. Creuem el cremallera pel pont de la Mineta, on a mà esquerra surt el camí a l’estació (estaca indicadora). Entrem al nucli urbà pel costat de la capella de l’Àngel, que dóna nom al camí.

Itinerari relacionat: Camí de l'Arrel

Recursos consultats: Tot Montserrat (Jordi López Camps)

Àlbum d'imatges

View more external

Parking

Monistrol de Montserrat

Intersection

Drecera dels Tres Quarts

Intersection

Roca dels Corbs

Building of interest

Monestir de Montserrat

Intersection

Canal del Pou del Gat

Intersection

Baixada dels Matxos

Intersection

Monestir de Sant Benet/drecera de l'Àngel

9 comments

 • Formiga Selva Juli Oct 12, 2017

  com está per fer la drecera del Angel amb mainada de 4-7 i 10 anys(estan acostumats a anar a la montanya). Es molt dret o es pot fer a trams ?

 • Photo of Toni Planas

  Toni Planas Oct 13, 2017

  Al de 4 potser l'hauràs d'ajudar en algun pas equipat sota el monestir.

 • Formiga Selva Juli Oct 14, 2017

  Val , moltes gracies

 • Photo of Carsali

  Carsali Dec 17, 2017

  I have followed this trail  verified  View more

  Ruta realitzada el 16 desembre 2017.
  Ruta molt maca tant el camí de les Aigües de pujada ,com de baixada camí de Degotalls i després de Sant Benet corriol preciós!!

 • Photo of Sergio HJIM

  Sergio HJIM Jan 2, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Genial!

 • gcapita Feb 1, 2018

  Bona tarda.
  És possible fer aquesta ruta amb un golden retriever?

  Gràcies i salutacions cordials

 • Photo of Toni Planas

  Toni Planas Feb 2, 2018

  gcapita: és una ruta fàcil, no hi veig cap problema

 • luciablas Apr 15, 2018

  El único inconveniente es que va un rato al lado de la carretera. Por lo demás muy chula!!

 • cristina_belen Mar 9, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Muy bonita y entretenida!

You can or this trail