Time  2 hours 32 minutes

Coordinates 921

Uploaded March 7, 2018

Recorded March 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
658 ft
113 ft
0
1.3
2.7
5.32 mi

Viewed 386 times, downloaded 32 times

near Palafrugell, Catalunya (España)

Si et posiciones sobre " Veure més " (color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, podràs veure tot el àlbum de fotografies d'aquesta sortida...
Ruta feta amb el caminants dels diumenge i els nostres inseparables companys de “quatre potes”.
Avui hem tornat a caminar per la zona de Palafrugell, concretament pels voltants de Mont-ràs.
La ruta passa per l’àrea de lleure de la Pedrera de La Morera
La pedrera va començar a ser explotada l’any 1963, d’on se n’han extret milers de tones de roca granítica, i no va ser fins l’any 1994, després de proveir de grans blocs de roca les esculleres del port esportiu de Palamós, que va ser clausurada perquè no s’ajustava a la legalitat vigent. El fons de la pedrera va quedar inundat a causa de l’aigua que hi aflorava, formant una gran bassa de 5.000 m2. El propietari la va deixar plena de deixalles i amb els anys va esdevenir un abocador il·legal de tota mena de deixalles i brutícies. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Mont-ras l’any 1999 va impulsar un projecte per condicionar la pedrera i el seu voltant, amb l’objectiu de convertir-la en un atractiu turístic. Actualment, ens trobem davant d’una antiga pedrera transformada en una zona d’oci que també s’aprofita com a hidrant per als bombers. El front d’extracció que actualment podem apreciar està format de roca ígnia plutònica composta principalment de quars, feldspat potàssic, plagiòclasis i ortosa. Presenta dues tonalitats de colors, de groguencs a rosats i grisos, a causa de la presència d’òxid de ferro i manganès.
Passem per sobre la pedrera fins el coll de la Morera, a la cruïlla girem a l’esquerra per anar a visitar la mina d'en Torrent ( també dita d'en Trill), explotada el segle XIX on s'extreia principalment galena. Passem sobre les galeries de la mina on es troben els pous de ventilació. El corriol fineix a la pista que ens portarà fins la Font de la Teula.
La font de la Teula ha estat sempre una de les més populars del terme i de les més visitades. Podria datar de l'any 1907, és d'aigua ferruginosa, situada en una esplanada envoltada de bosc, la font que raja en un mur d'obra, de pedres i morter, encastat al marge. La senzilla construcció s'articula creant dos segments sinuosos que emmarquen el pany planer, més alt on hi ha el brollador. Als costats hi ha bancs correguts. Del coronament de contorn ondulat, fet amb rajols, només en resten vestigis, ja que la part superior del mur ha estat gairebé del tot malmesa.
Visitada la font seguim camí fins el mirador de la Bosqueta situat a 204 metres sobre el nivell del mar. És una talaia que permet observar una magnífica vista del mar, de la serralada litoral, de Palafrugell i el seu corredor així com el massís de Begur.
Seguim camí avall fins el coll de la Bosqueta, si continuéssim baixant tornaríem en un tres i no res a Mont-ràs, nosaltres girem a la dreta fins els fondals de les rieres de Torroella i de la Font del Rei. Al punt on se ajunten ambdós rieres, atenyem el bonic corriol de la font del Rei, que finalitza on es troba la font del Rei (no rajava), i comença una pista que passa pel costat del Mas Burjacs i Can Molines i que poc a poc ens va acostant a Mont-ràs.
Passem davant l’ajuntament i en poca estona arribem al restaurant de Ca La Filomena, on, després de esmorzar, donem per finalitzada aquesta interesant sortida.
Salut i bones caminades!!

View more external

Parking

Ca La Filomena...començament i final de ruta

Lake

Àrea de lleure de la Pedrera de la Morera

Mountain pass

El coll de la Morera

Mine

boques d'entrada de les mines d'en Torrent

Waypoint

Camí sota la línea eléctrica

Mine

Pou de ventilació

Mine

Pou de ventilació

Mine

Pou de ventilació

Intersection

Cruïlla, esquerra, camí de la font de la Teula

Intersection

Agafem el camí de avall (dreta) i tot seguit el corriol

fountain

Font de la Teula

panorama

Mirador de la Bosqueta

Mountain pass

Coll de la Bosqueta

Waypoint

Corriol de la font del Rei

River

Riera de la Font del Rei

fountain

Font del Rei

Provisioning

Mont-ràs

2 comments

 • avillalbs Dec 23, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Si segueixes bé les indicacions, no té pèrdua.

 • Photo of el capi

  el capi Dec 26, 2019

  Enhorabona avillalbs per la ruta acomplida i gràcies per la teva valoració d’aquesta...salut

You can or this trail