Time  7 hours 54 minutes

Coordinates 2104

Uploaded February 19, 2019

Recorded February 2019

-
-
3,003 f
1,246 f
0
1.9
3.7
7.47 mi

Viewed 155 times, downloaded 5 times

near Colldejou, Catalunya (España)

PROGRAMA D’EXCURSIONS SELECTES, EPISODI 4 (15/02/2019)
Itinerari (circular):
1era part: Colldejou (420 m) – Camí a la Torre de Fontaubella (450 m) – Collet de la Xuta (429 m) – Bifurcació (522 m) – Pista forestal i bassa contraincendis (573 m) – Coll de Freginals i Camí de la Cova de la Mola (600 m) – (1187 m) – Canal del Batllet (792 m) – Mola de Colldejou (922 m) – Racó dels Caragols (910 m) – Portell de Mora (803 m) – Coll del Guix (629 m)

2ona part: Coll del Guix i Camí de la Carrerada (629 m) – Pla del Molló (882 m) – la Miranda de Llaberia (919 m) – Radar metereológic (916 m) – Creu de Llaberia (909 m) – Portell de Madrocs (827 m) – Coll de Montredon (823 m) – Montredon (864 m) – Portell de la Roca Mitjera (810 m) – Cavall Bernat (840 m) – Portell de la Roca Mitjera (810 m) – Font del Bullidor (561 m) – Salt de les Soques (400 m) – Ctra T-322 (390 m) - Colldejou.

Temps efectiu: 4h38’

IBP = 99
Veure anàlisi completa: https://www.ibpindex.com/ibpindex/ibp_analisis_completo.php?REF=37596971615041&LAN=es&MOD=HKG

Una d’aquelles excursions que no pot faltar al sac. Ruta cobejada de feia molt de temps, indrets increïbles els que amaguen les muntanyes de Tarragona i d’entre ells la Mola de Colldejou i la Serra de Llaberia són dels més destacables. Des del poble de Colldejou (Baix Camp) es pot encadenar en una sola excursió aquestes dues serres que es miren una davant de l’altre. Enfilarem primer cap a la Mola de Colldejou, tossal contundent de formes capritxoses i dimensions de gegant; a la segona part de l’itinerari ascens vertiginós als altius espadats de la banda septentrional de Llaberia. Resseguint el fil de la carena pujarem dalt dels quatre cingles principals, la Miranda i la Creu al nord, el Montredon vers el sud i el Cavall Bernat vers l’est. El Montredon ens ha embadalit, des de la Miranda i la Creu, semblava lluny però ha estat una recompensa atansar-s’hi. Tot el panorama de la mola serpentejant entre la Miranda i el Montredon vers i el profund trau del Racó de Dovia és per quedar-se bocabadat. Juntament amb les vistes a la Mola de Colldejou estem davant d’un dels llocs més singulars que hem petjat en els darrers temps. Serres modestes però tot un tresor per gaudir i conservar!

A destacar que aquest itinerari té dos característiques ben marcades per les quals l’etiquetem com a moderat: la primera és la muntanya russa que s’ha de fer per enllaçar les dues serres a través del Coll del Guix, especialment la pujada sense concessions pel Camí de la Carrerada (des del Coll del Guix, corriol en direcció sud-oest indicat per un senyal de fusta a la Miranda) que duu directe fins al capdamunt de la Miranda de Llaberia (300 m de desnivell en 2km); el segon, que si es vol fer el Cavall Bernat caldrà grimpar una mica (canal d’accés ampla i dreta equipada amb corda i graonada equipada amb una cadena), si bé no haurà de suposar problema per al personal acostumat a la muntanya. També a fer notar que la baixada des del Portell de Roca Mitjera, tot i estar molt ben fitada, pot resultar una mica confusa en el primer tram quan es travessa un bosc mixt de teixos i alzines. Nogensmenys és aquest també un dels indrets més feréstecs i de gran bellesa de tota la ruta.

Tot i el terreny calcari a vegades incòmode, els camins i senders són sempre excel·lents, ben fressats, força fitats i amb marques de pintura i pals senyalitzadors al llarg de tot el recorregut, en particular: senyals de GR-7 a la canal del Batllet i la baixada al Coll del Guix a la Mola de Colldejou; marques blaves al llarg de les cingleres tant de la Mola de Colldejou com a Llaberia; i senyals de PR-C-96 més avall del Portell de la Roca Mitjera fins a Colldejou.

Quarta ruta de les selectes entre setmana que venim fent amb en Vid des del passat novembre. Abans van ser el Sobrepuny al Berguedà, el Montmell al Baix Penedès i el Sui i Turó de Samon al Vallès Oriental. No sabem quina ens ha agradat més per què totes són realment especials i llocs que s’han de caminar i conèixer. Bona caminada!!

Nota: la ruta es pot escurçar fàcilment o dividir en dos excursions independents ja que des del Coll del Guix es pot retornar directament a Colldejou per pista forestal.
Camí de la Cova de la Mola
Torre carlina
Camí de la Carrerada vers el sud-oest (pal indicador de fusta a la Miranda)
Bassa contra-incendis

Comments

    You can or this trail