Time  3 hours 9 minutes

Coordinates 1044

Uploaded May 31, 2015

Recorded May 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
625 f
317 f
0
1.6
3.1
6.27 mi

Viewed 11399 times, downloaded 254 times

near Mheer, Limburg (Nederland)

Mooie wandeling nabij Mheer, Noorbeek en in de Voerstreek. De wandeling gaat door beekdalen, door bloemrijke weilanden, door hellingbossen, langs akkers en door de dorpjes Noorbeek, Meersch en tipt net ’s Gravenvoeren aan. In België loop je deels door natuurreservaat Altenbroek, met kans op wilde zwijnen.
De wandeling begint in Meersch en gaat eerst zuidwest door het dal richting Hoogbos, maar al snel beklim je over een smal pad de Snouwenberg en heb je over akkers een wijds uitzicht. Boven kom je aan de Voerenstraat, die hier de grens vormt en daal je daarna aan de andere kant weer af op een klein paadje door het hellingbos tot aan de weg (Altenbroek) die ’s Gravenvoeren verbindt met kasteel Altembrouck. Je loopt langs de Molenhoeve en slaat dan links af op een pad door de bloemrijke weiden in het Noordal. Je kruist de Noorbeek, klimt een stukje tot de rand van het weiland en loopt dan een stukje westwaarts om vervolgens weer door het weiland terug te lopen naar genoemde weg, waarbij je opnieuw de Noorbeek passeert. Over de weg loop je naar de rand van ’s Gravenvoeren (Vitschen), waar zich een cafeetje bevindt. Je slaat het asfaltweggetje links in en loopt langs de heuvel naar het riviertje de Voer. Hier loop je een stuk langs tot je ter hoogte van Schophem het dal verlaat en een pad door het hellingbos beklimt richting Schophemerheide. Boven kruis je de weg en daal je weer af richting Noorbeek over een bredere onverharde weg die vlak voor Noorbeek in asfalt overgaat. In Noorbeek bevinden zich een aantal cafés en restaurants. Van Noorbeek loop je over paden door het grasland in het dal en dan de helling op langs Bergenhuizen. Boven komt het paadje bij een vijfsprong en kies je de onverharde weg terug naar Mheer.
Horeca bij Vitschen, Noorbeek en bij aankomst in Mheer. Bij het beginpunt bevinden zich een aantal parkeerplaatsen langs de weg.
Je komt Noorbeek binnen langs de kerk, loopt een stukje langs de doorgaande weg en verlaat het weer via een paadje door de weilanden. Langs de doorgaande weg bevinden zich enkele horeca gelegenheden.
Je loopt hier door een draaihekje de weilanden rond de Noorbeek op. Het pad voert door de weilanden en over de Noorbeek.
Hier ga je weer door een draaihekje en loop je weer terug het dal van de Noorbeek in door de weilanden en opnieuw kruis je de Noorbeek en loopt dan langs bosschages langs de beek naar de asfaltweg Altenbroek.
Hier begint een pad langs de beek de Voer, waar de hele streek naar vernoemd is.
Hier begint een pad richting Bergenhuizen, door weilanden en de heuvel op.
Vanaf hier loop je naar beneden het dal in richting Noorbeek via een breed pad dat overgaat in een onverharde weg en dan in een asfaltweg.
Vanuit het dal loop je langs dit smalle pad tussen de akkers de Snouwenberg op richting de Belgische grens.

10 comments

 • Photo of LucT

  LucT Sep 16, 2015

  I have followed this trail  View more

  Aangename wandeling, perfect voor een middagje in de voerstreek

 • Photo of Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp Sep 16, 2015

  Bedankt Luc voor je review!

 • Photo of Piron Alain

  Piron Alain May 8, 2017

  I have followed this trail  View more

  Très belle randonnée dans une magnifique région.
  En plus le château est unique.

 • Photo of Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp May 9, 2017

  Piron Alain, merci pour vos commentaires!

 • madrina Dec 22, 2017

  Eine sehr schöne Wanderung, aber bei den aktuell sehr nassen Bedingungen nicht ungefährlich, da streckenweise extrem rutschig, weil matschig. Im Frühjahr versuch‘ ich es noch mal 😊

 • Photo of Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp Jan 30, 2018

  Madrina, vielen Dank für deine Bewertung! Im Winter, wenn es viel regnet, kann es überall im südlichen Limburg rutschig sein...

 • Steerke28 Jul 7, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Mooie wandeling. Door een paar lange klimmetjes is het niet heel gemakkelijk.

 • Chantine Aug 12, 2018

  Heerlijk gewandeld! Ook met warm weer goed te doen want er zijn veel schaduw plekken. Leuke horeca onderweg, we hebben genoten!

 • Photo of Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp Aug 14, 2018

  Bedankt Steerke, voor je review! Blij dat je het mooi vond...

 • Photo of Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp Aug 14, 2018

  Dag Chantine, mooi dat jullie genoten hebben!

You can or this trail