Download

Distance

5.5 mi

Elevation gain

640 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

623 ft

Max elevation

191 ft

Trailrank

62 3.7

Min elevation

0 ft

Trail type

Loop

Time

11 hours 2 minutes

Coordinates

459

Uploaded

June 14, 2014

Recorded

August 2008
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
Be the first to clap
4 comments
 
Share
-
-
191 ft
0 ft
5.5 mi

Viewed 5351 times, downloaded 238 times

near Cala'n Porter, Islas Baleares (España)CompeGps Land


Traçat i altures corretgides amb arxiu MDT05 del IGN

(abans de penjar el track):


╞ Temps en mov.: 2h45' | Vel. en mov.: x km/h

╞ Ascens acum.: 201 m+ | Des. acum.: 197 m-

╞ Pendent màx.: 29% | Pend. mín.: -29% m

Menorca 2008 dia 7 | Cala en Porter > Cales Coves > Cova d'en Xoroi> CAT ::

Viatge motxillero a Menorca per recòrrer el seguit de cales, platges, pobles i urbanitzacions del sud i centre de l'illa, durant l'agost de 2008.

Començant bé el dia amb un bany a Cala en Porter i un esmorzar ben acompanayat, més tard vaig dirigir-me a Cales Coves sortint de la urbanització pel Carrer del Penya Segat, i seguint un senderó que voreja tota la costa segada fins arribar a la boca de les Cales; vaig començar tot sol però enseguida vaig trobar dos acompanyants de ruta malaguenys que volien arribar al mateix lloc...

Arribem al Morro de Ponent de Cales Coves; aquí tornem enrere una mica pel camí des Castellet que va resseguint, per dalt, tot el Barranc de son Domingo (el que desemboca a la cala de ponent). Un fet graciós és que ens va seguir durant molt tros d'aquest camí un ase gris i encuriosit per la nostra marxa...

Més endavant, quan el camí creua amb el barranc, agafem un trencall que sembla un camí que va seguint el curs del barranc (en aquell moment el torrent era sec del tot), però a meitat recorregut per arribar a la cala el sender es va esborrant tupit per vegetació i plantes altes, obligant-nos a vegades a passar agenollats tot treient-nos i passant-nos les motxilles (sobretot la meva que era enorme). A més, trobem algun còdol de riu que fa de graó amb certa altura, i atapeït igualment de vegetació, fet q també ens obliga a passar-nos motxilles i baixar-lo lliscant de cul...Després de patir una mica i trinxats per arbustos i plantes vàries arribem a la cala de ponent de Cales Coves. Fet un bany, seguim i tirem cap amunt per un senderó que arriba al camí de les cales, a més altura, on trobem una cova oberta i visitable de les que donen nom a l'indret. Després d'algunes sensacions dins la fosca cambra continuem caminant i admirant la costa pel camí, i ens parem unes hores per descansar l'esquena i banyar-nos a l'aigua fresca fins a quedar arrugats com cucs.

Al cap d'una llarga estona, carreguem motxilles i tornem cap a Cala'n Porter aquesta vegada pel Camí de Cavalls, un sender ben marcat i allunyat del barranc...

Quan arribem a la urbanització ens despedim i vaig a comprar quatre coses a un supermercat obert durant la temporada. Per parar-me a dinar (ja eren les 5), abans em dirigeixo a la Cova d'en Xoroi per l'Avinguda Central, caminant en desnivell i en direcció a la mar, entreveient l'horitzó d'aigua amb el perfil de les teulades i les palmeres dels jardins. Arribo a un petit bosc davant de sa Cova on em paro a dinar i descansar una estona.Poc després, entro a la Cova d'en Xoroi, i pago el ticket, per quedar-me sorprés i encantat amb el passeig del penya segat que et porta a sa cova; passes per dues terrasses com esculpides a la roca, amb una barra de bar per servir a la gent i les taules d'aquí, i finalment s'entra a la gruta per passadissos equipats amb taules i bancs perfilats a la roca, que condueixen a la barra principal, situada davant del balcó principal de la cova, un gran mirador a la mar (les fotos descriuen molt millor aquesta caverna/local de copes...)

Begudes un parell de pomades i veient que cau el vespre, ja surto de sa cova per anar a plantar tenda a Cala en Porter, lluny de la platja i ben dissimulada per no molestar (i no ser multat). I aquí s'acaba el dia ;)
> ESP ::

Viaje mochilero a Menorca para recorrer el conjunto de calas, playas y urbanizaciones del sur y centro de la isla, durante agosto del 2008.

Empezando bien el día con un baño en Cala en Porter y un desayuno con buena compañía, más tarde me dirigí a Cales Coves (calas cuevas) saliendo de la urbanización por la Calle del Penya Segat (acantilado), y siguiendo un sendero que bordea todo el acantilado costero hasta llegar a la boca de las calas; salí a solas pero pronto encontré a dos acompañantes de ruta malagueños que querían llegar al mismo sitio...

Llegamos al Morro de Poniente de Cales Coves; aquí volvemos atrás un poco por el camino de Es Castellet que va recorriendo, por arriba, todo el Barranco de Son Domingo (el que desemboca en la cala de poniente). Un hecho gracioso es que nos siguió durante gran parte de este camino un asno gris curioso por nuestra marcha...

Más adelante, cuando el camino cruza el barranco, cogemos un desvío que parece un camino que va siguiendo el curso del barranco (en ese momento el torrente estaba seco del todo), pero a mitad de recorrido para llegar a la cala el sendero se va borrando tupido de vegetación y plantas altas, obligándonos a veces a pasar arrodillados y a sacar y pasarnos las mochilas (sobre todo la mía que era enorme). Además, encontramos alguna roca de río que hace de escalón con cierta altura, y tupida igualmente de vegetación, lo q también nos obliga a pasarnos mochilas y bajarla deslizando de culo...Después de sufrir un poco y arañados por arbustos y plantas varias llegamos a la cala de poniente de Cales Coves. Hecho un primer y rápido baño, seguimos y tiramos hacia arriba por un sendero que llega al camino de las calas, a más altura, donde encontramos una cueva abierta y visitable de las que dan nombre al lugar. Después de algunas sensaciones en la oscura cámara continuamos andando y admirando la costa por el camino, y nos detenemos unas horas para descansar la espalda y bañarnos en el agua fresca hasta quedar arrugados como pasas.

Al cabo de un largo rato, cargamos mochilas y volvemos a Cala en Porter esta vez por el Camí de Cavalls (camino de caballos), un sendero bien marcado y alejado del barranco...

Cuando llegamos a la urbanización nos despedimos y voy a comprar cuatro cosas a un supermercado abierto durante la temporada. Para pararme a comer (ya eran las 5), antes me dirijo a la Cova d'en Xoroi (cueva de En Xoroi) por la Avenida Central, andando en desnivel y en dirección al mar, vislumbrando el horizonte de agua con el perfil de los tejados y las palmeras de los jardines. Llego a un pequeño bosque delante de Sa Cova (la cueva) donde me paro a comer y descansar un rato.Poco después, entro en la Cova d'en Xoroi, y pago el ticket, para quedarme sorprendido y encantado con el paseo del acantilado que te lleva a Sa Cova; pasas por dos terrazas como esculpidas en la roca, con una barra de bar para servir a la gente y las mesas de aquí, y finalmente entro en la gruta por pasillos equipados con mesas y bancos perfilados en la roca, que conducen a la barra principal, situada frente al balcón principal y más grande de la cueva, un gran mirador al mar (las fotos describen mucho mejor esta caverna / local de copas).

Bebidas un par de "pomadas" y viendo que cae la noche, ya salgo de Sa Cova para ir a plantar la tienda en Cala en Porter, lejos de la playa y bien disimulada para no molestar (y no ser multado). Y más o menos por aquí se acaba el día ;)

Waypoint

Barranc de Son Domingo

Waypoint

supermercat ;P

Beach

Cala en Porter | matí

Provisioning

esmorzar al passeig

Panorama

vistes | Racó Alt

Panorama

vistes | Penya Segat

Panorama

1res vistes a Cales Coves

Photo

burret 1

Photo

burret ens segueix

Panorama

foto barranc

Beach

Cales Coves

Cave

cova per dins

Panorama

vistes a cala (gent al mur)

Photo

barca i vistes a coves

Panorama

vistes | punta de les cales

Panorama

vistes | barranc i Cales

Beach

vistes | Cala en Porter | tarde

Photo

carrer | vistes

Information point

indicador | Bahia Park/Cova Xoroi

Information point

cartell/mur Xoroi

Provisioning

parada dinar

Waypoint

Cova d'en Xoroi | entrada

Panorama

passeig Cova d'en Xoroi

Cave

Cova d'en Xoroi

Panorama

vistes Cala'n Porter | vespre

Camping

tenda nit

Waypoint

escales nit

4 comments

 • Photo of Toni ostos

  Toni ostos Nov 21, 2015

  Al tener familia en Cala emporter,hago muy a menudo esta ruta

 • Photo of Albosc Albert

  Albosc Albert Jan 16, 2016

  Hola Toni, siento contestar tarde. ¡Me alegra el mensajito! Es un rincón encantador... Aunque solamente lo he visitado con el ambiente del verano :P Saludos, y suerte.

 • jtbk Jul 17, 2016

  nice area but the trails are not there anymore. We had to follow our own trail to get back.

 • Photo of jorgelagomendez

  jorgelagomendez Aug 11, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Ojo con esta ruta: es preciosa pero a partir del km 5 es muy difícil de transitar por la maleza, se pierde totalmente el sendero (puede ser debido a que el track es de 2008)

You can or this trail