Time  one hour 29 minutes

Coordinates 608

Uploaded December 12, 2012

Recorded November 2012

-
-
4,045 f
537 f
0
1.0
2.0
3.94 mi

Viewed 10826 times, downloaded 206 times

near Monistrol de Montserrat, Catalunya (España)

Comencem la ruta al centre de Monistrol i pugem seguint les senyals blancs/grocs fins al monestir de Sant Benet. Després de pujar una estona arribem a la carretera, la seguim una estona fins a l'ermita de Santa Cecília. Després agafem la canal de Sant Jeroni, que és el tros més dret. Hi ha algun tros equipat amb cordes i esglaons de fusta. Val la pena, ja que a dalt hi ha un mirador de 360º amb unes vistes molt bones, si hi ha un dia clar.

"Sant Jeroni és el cim culminant de la muntanya de Montserrat, amb una alçada de 1.236 metres. El cim de Sant Jeroni és a la confluència dels límits dels termes municipals del Bruc a l'Anoia, de Marganell al Bages i de Collbató, al Baix Llobregat.
Prop del cim hi havia una ermita (després reconvertida en restaurant), una capella (encara dempeus) i l'estació superior del Funicular Aeri de Sant Jeroni, avui tancat, al Mirador del Moro.

La Muntanya de Montserrat presenta unes característiques tan sorprenents que ha esdevingut un dels símbols de Catalunya. Tot i que en el líric himne del Virolai s'afirma que: "Amb serra d'or, els angelets serraren eixos turons...", l'explicació científica sobre la gènesi del massís montserratí és força diferent, i, en darrer terme, fa responsables del sorprenent modelat de la Serra als agents atmosfèrics. Cal parlar d'un gran golf marí d'aigües no gaire fondes, existent fa cosa de 50 milions d'anys, situat on es troba ara la Depressió Central Catalana, i al qual desguassaven impetuosos rius procedents dels vessants d'un massís catalano-balear desaparegut, que aportaven grans masses de còdols. Els còdols s'anaren barrejant amb materials més pastosos i varen formar una massa que, quan aquest massís catalano-balear desaparegué i els terrenys circumdants al gran golf s'enrolaren enmig de cataclismes geològics, el relleu de Montserrat anà emergint del fons del mar amb una gran brusquedat de formes -posem-hi, ara fa deu milions d'anys- i els seus relleus quedaren a la mercè de vents, pluges i glaçades fins a convertir-los en aquesta espectacular escenografia que ara admirem. Ajudaria a això, és clar, la duresa dels materials emergits, formats pels característics conglomerats (còdols, sorres i un duríssim ciment calcari), que els científics anomenen pudingues i que, popularment, es coneix per "pinyoles"."(http://www20.gencat.cat/portal/site/patronatmontserrat/menuitem.8be8491fc055048ce8940efcb0c0e1a0/?vgnextoid=3bd8b63897c8c110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=3bd8b63897c8c110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default)
Waypoint

monestir de Sant Benet

Waypoint

Santa Cecília de Montserrat

Summit

cim Sant Jeroni

Waypoint

ermita Sant Jeroni

5 comments

 • Photo of marcmcfry

  marcmcfry Dec 19, 2012

  Bones, cal alguna experiència en alpinisme? Em refereixo a mosquetons i altres. Gràcies!

 • Photo of Xrunning⛰

  Xrunning⛰ Dec 19, 2012

  Hola, no cal, només hi ha dos o tres passos una mica incòmodes, però estan equipats. No fa falta material de cap tipus. Si vas a fer la ruta ja em diràs què et sembla, salut!

 • Photo of marcmcfry

  marcmcfry Dec 20, 2012

  A veure si trobem el moment, merci!

 • Photo of tanukis

  tanukis Oct 21, 2013

  hola!! vull sapiguer si el temps esta be, 1 hora y 30?? no es molt just?

 • Photo of Xrunning⛰

  Xrunning⛰ Oct 22, 2013

  Hola tanukis, anant tranquilament són unes 2h o més perquè la canal és molt dreta, però anant a la idea es tarda menys. Merci per l'interès!

You can or this trail