Time  5 hours 23 minutes

Coordinates 2208

Uploaded January 23, 2018

Recorded January 2018

-
-
2,415 f
809 f
0
2.0
4.1
8.17 mi

Viewed 245 times, downloaded 15 times

near Marsá, Catalunya (España)

La ruta surt després de travessar Marçà seguint la TV-3001, un km després girem a la dreta, lloc on trobarem un pal senyalitzador indicatiu Riera de Marçà-Els Estets/Cata-Carrerada de les Taules-Casetea de la Vall. Seguim per la pista encimentada fins trobar el pontet que travessa la riera, lloc on aparcarem el cotxe.

Iniciem la ruta tornant a passar la riera, girarem a la dreta i seguirem el sender que va paral.lel a la riera. Per aquest sender si transita malament perquè la pedra de riu no deixa que la petjada sigui uniforme. Arribarem a la pallissa, bassa gran d'aigua, en la que hi ha un pont que la travessa, aquest data del 1995, dada que figura escrita en el ciment, junt amb dues mans.

Seguim l'tinerari fins trobar les marques verdes/blanques que ens portaran cap al mas del Cosme i pas del Grau pel barranc del Ricorb. El sender s'enfila poc a poc fins que arribem al mas del Cosm, des d'on s'observa la mola de Colldejou. Donem una ullada i reprenem la marxa cap al pas equipat del Grau, el sender travessa una zona emboscada que cal fixar-se en les fites que hi ha posades perquè es fàcil perdre el rastre. Seguint les fites i els punts blaus i les marques verdes/blanques ens portaran al peu del pas equipat El Grau, iniciem l'ascens fins que arribarem al pla del Grau, a la serra de Calàs el que se'ns obre una amplia vista de la cinglera de la serra de Llaberia, el poble de Llaberia, la mola de Colldejou, la Miranda, la cinglera de Calà.

Arribats al pla, fem un mos tot observant el nostre meravellòs entorn. Reprenem la marxa, seguim el track, el qual ens porta al lloc on estan les restes de l'avioneta accidentada sobre l'any 94. Nosaltres voliem crestejar per la serra de Calàs pero com que desconeixiem el lloc on es trobaven les restes, no ho varem fer, però, si us agrada crestejar podeu fer-ho perquè arribareu al mateix lloc.

Arribem al lloc de l'avioneta accidentada, en el que fem les observacions i fotografies corresponents, reprenem la marxa per la carena de la cinglera de Calàs fins trobar el pas que ens farà devallar. Sembla impossible baixar, però arribem al punt que ens ho permet, aquest punt és el pas del Portell de la Punta. Fet el descens, ens desviem a l'esquerra per veure la cova o forat de Llaberia, impressionant. Retornem al sender que va de Llebaria a Marçà, iniciant un fort descens que gracies als ramatges dels arbres que hi ha al seu voltant fa que sigui més suportable la baixada. Arribats a la pista prenem l'itinerari en direcciò a Marçà i els Calassos. Passem per la pista que hi ha vora del mas de Calàs, en el que s'hi observa una era molt ampla i ben reforçada.

Passat el mas i després de recórrer un parell de quilòmetres arribem a la Caseta de Vall, lloc i habitatge molt acollidor que abans d'arribar-hi hi havia una conservada i treballada plantació de vinyes.

Des d'aquest mas, agafem el sender de la Carrerada de les Teules amb marques verdes/blanques que ens portaran a l'aparcament on havíem aparcat el cotxe.

Les indicacions del track varien una mica respecte a les del Gramin, per això, cal afegir-hi 1 km a la distància i 70 metres al desnivell.
Parking

Pontet pista encimentada

Aquesta pista cimentada travessa la riera i a l'esquerra hi ha uns espai que s'hi pot aparcar.
Intersection

Sender paral·lel a la riera.

Desfem uns tres metres de la pista cimentada, passat el pont de la riera, girem a la dreta.
Bridge

Sobre roca

Intersection

Sender PR marques verdes/blanques

Intersection

Cami del Ricorb-Mas d'en Cosme-Llaberia (grau equipat)

Information

Marques verdes/balnque i Grogues

Photo

Sender fressadet

Waypoint

Mas d 'en Cosme

Intersection

Pal senyalitzador El Grau (pas equipat) Llaberia

Waypoint

Pas equipat El Grau

Waypoint

Pas equipat el Grau baixada

panorama

El pla del Grau

Waypoint

Restes avioneta

Waypoint

Restes avioneta accident de l'any 1994

Intersection

Baixada cinglera

Waypoint

Cova foradada-portell de la punta

Waypoint

Cova del Forat de Llaberia

Waypoint

Antiga carbonera

Intersection

Pal senyalitzador Vall del Calàs-Les Teules

panorama

Cingleres de Calàs

Waypoint

Mas d'en Calàs

Waypoint

Pou d'aigua

Intersection

Pal senyalitzador Ricorb-Mas d'en Cosme-Marçà

Photo

Pal senyalitzador

Intersection

Pal senyalitzador Marçà per la carrerads de les Taules

Waypoint

Mas d'en Cosme

Waypoint

Pou d'aigua

Intersection

Pas senyalitzador

Intersection

Pal senyalitzador

Intersection

Pal senyalitzador Els Estets/Cata -carrerada de les Teules

Comments

    You can or this trail