Time  8 hours 6 minutes

Coordinates 2728

Uploaded July 31, 2013

Recorded July 2013

-
-
6,971 f
3,896 f
0
4.4
8.8
17.56 mi

Viewed 1307 times, downloaded 24 times

near Villanueva, Galicia (España)

Llarg itinerari pel massís de Trevinca, on es troben els cims més alts de Galícia, el Pena Trevinca i el Pena Negra, partint de la petita localitat de Vilanova, localitzada a la comarca gallega de Valdeorras.

Partint de Vilanova, on s’arriba per una carretera local, l’itinerari s’inicia a la sortida del poble, on es comença a pujar per una pista que es bifurca poc després i que nosaltres prendrem a l’esquerra (la tornada la farem pel camí de la dreta) per arribar, en suau pujada i gairebé 8 quilómetres després, al primer dels cims del dia, el Maluro, un petit promontori rocós des d’on ja són visibles el Pena Negra i el Pena Trevinca, així com la carena que haurem de seguir per arribar-hi.

Seguint a continuació la carena per un camí ample que recorre un espaiós llom arribarem al Lombo de Roncín, lloc d’on parteix el corriol que utilitzarem per fer la baixada. Des d’aquest punt el camí es torna més estret i flanquejarem la carena tot travessant vegetació llenyosa de poca alçada amb gran abundància de bruc, per la qual cosa convé no despistar-se del corriol, bastant fressat i fàcil de seguir i on trobarem alguna fita i estaques antigues que ens ajudaran.

Després d’aquest tram de flanqueig la carena es torna més estreta, de manera que el corriol ens anirà duent pel vessant més còmode en cada cas fins arribar a A Valigota, una herbosa i ampla zona des de la qual, després d’una suau baixada fins al coll on desemboca una profunda fondalada (on es troba l’espectacular i singular Teixadal de Casaio, que per sí mateix ja justifica un altre excursió), iniciarem el tram final d’ascensió als altres dos cims de la ruta, primer al Pena Negra i després al Pena Trevinca, ben visibles a partir d’aquest punt.

Des dels dos cims, gaudirem de grandioses vistes complementàries cap a la banda gallega i zamorana, abans d’iniciar el camí de tornada pel mateix corriol de pujada que ens durà de nou al Lombo do Roncín, on l'abandonarem per iniciar el descens cap a Vilanova, tot passant per les antigues mines de Wolframio i on caldrà anar-hi molt amb compte en el tram proper al riu, ja que el corriol es desdibuixa força per la densa vegetació i on es progressa amb molta incomoditat.

Reportatge fotogràfic complet:

View more external

Waypoint

INICI

Waypoint

CRUILLA

Waypoint

LOMBO DO PORTAL

Waypoint

COLL

Waypoint

MALURO

Waypoint

LOMBO DO RONCIN

Waypoint

COLL CRESTA

Waypoint

COLL

Waypoint

A VALIGOTA

Waypoint

PENA NEGRA

Waypoint

PENA TREVINCA

Waypoint

COLL

Waypoint

MINES WOLFRAMIO

Waypoint

FI

2 comments

 • Photo of Germinal V.

  Germinal V. Sep 15, 2013

  El comentario anterior, en realidad, lo que cuestiona es el derecho de cualquier persona a escribir en su lengua, con el socorrido argumento de que se trata de una lengua minoritaria (concepto relativo, por cierto, ya que sólo el inglés no lo sería si compararamos todas las lenguas del planeta y, aun así, en según que entornos también sería minoritaria...). Argumento, por otra parte, que hoy todavía tiene menos solidez cuando en segundos cualquier traductor convierte un texto en catalán a, por ejemplo, el castellano. En realidad, no es un problema de comprensión sino de tolerancia y respeto hacia otras culturas e identidades.
  Y que conste que esta es una página para intercambiar rutas no para opinar o polemizar sobre otros asuntos, que es lo que hace el comentario anterior, obligándome a esta respuesta.

 • Photo of Seroga.Asturias

  Seroga.Asturias Sep 15, 2013

  Hola: y disculpas si te molesto el comentario, solo fue que en esta zona me interesan los comentarios y experiencias de cuanta mas gente mejor y tratándose de Galica creí estaría mejor en Gallego o sino en castellano , por rapidez a la hora de ver una ruta y que lo pueda comprender mucha gente,,
  y nada mas que estoy de acuerdo en cada uno se expresa como mejor sabe y quiere , respeto las opiniones de todos,... faltaría mas,..
  Saludos y disculpas de nuevo
  d

You can or this trail