Time  4 hours 17 minutes

Coordinates 3758

Uploaded March 24, 2015

Recorded March 2015

-
-
89 ft
30 ft
0
3.3
6.7
13.31 mi

Viewed 1987 times, downloaded 17 times

near Eelvelde, Flanders (Belgique)

Zondag 22 maart 2015 wandelden we in het Meetjesland de Kampeltocht van Wandelclub Roal Benti. Firma Decoranda in de nijverheidszone langs de Krommewege in Maldegem stelde zijn gebouw ter beschikking als startplaats. Eens uit de nijverheidszone, wandelden we langs de vrij rustige en meestal goed begaanbare wegen Kallestraat, Verbranden Bos, Helle en langs het Wilgenhof tot achter De Kampel en namen daar de Kampeldreef en de Baaikensedestraat naar Kleit, waar we in zaaltje De Kring aan de Kleitkalseide even konden uitblazen.

Een mooi paadje tussen de bomen voerde ons daarna over de drassige paadjes van een jong bosje naast het Booneveld en naar de Langedreef waar we de Streek GR Uilenspiegelpad oppikten om aan een mooie lus door het Drongengoedbos te beginnen. De meestal onverharde fraaie dreven maken er een mooi wandelgebied van.

Na dit aangename stukje keerden we langs de Haakdreef en de Proosdijdreef voorbij de historische Papinglohoeve - nu hotel-restaurant - terug naar het zaaltje in De Kleit voor een tweede rustpauze.

Daarna volgden we de Kleitsalheide nog goed 500m naar de Lourdesgrot en St-Rita kapel. Deze werden bijna volledig gebouwd met betonblokken afkomstig van de afbraak van de oorlogsvliegvelden van Adegem en Ursel. Na een bezoekje aan dit stemmige oord wandelden we door de woonwijk Krakkeveld naar de Lindestraat, die ons weer lichtjes bergop naar de Kampel bracht, met zijn 28m het hoogste punt van de streek en dan ook de meest logische plaats voor een watertoren: een wat plompe bakstenen cilinder uit 1971.

Vlak voor de toren gaan we linksaf de Jonkvrouwdreef in, een mooie naam voor een laatste mooi stukje Meetjesland. Eens aan de N44 Aaltersesteenweg volgen we een aan deze drukke weg parallel lopend fiets- en wandelpad terug naar de Krommeweg waar deze wandeling begon.
Picnic

De Kring, Kleit

Kleitkalseide 184 9990, Kleit, Oost-Vlaanderen, BEL
Parking

Decoranda

Waypoint

Gouden dries

Waypoint

Boomboshoeve

Waypoint

Gentweg

Waypoint

Wilgenhof

Waypoint

Kampel

Waypoint

Hoeve Kampeldreef

Waypoint

Booneveld

Waypoint

Langedreef

Waypoint

Drongengoed

Waypoint

Drongengoed

Waypoint

Drongengoed

Waypoint

Oude Eecloweg

Photo

Proosdijdreef

Waypoint

Proosdijdreef

Waypoint

Papinglohoeve

Waypoint

Schaapjes

Waypoint

Kleitkalseide

Waypoint

Mariagrot

Waypoint

Kampel

Waypoint

Jonkvrouwdreef

Waypoint

Jonkvrouwdreef

Waypoint

Aaltersteenweg N44

Waypoint

Decoranda

Comments

    You can or this trail