Time  4 hours 13 minutes

Coordinates 1066

Uploaded June 16, 2015

Recorded June 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
909 f
415 f
0
1.4
2.9
5.73 mi

Viewed 1261 times, downloaded 57 times

near Lliber, Valencia (España)

Lus wandeling met vertrek en aankomst in Lliber.
Ruime gemeentelijke parking maar toegangsweg is behoorlijk smal.
Vertrek door het leuke dorpje Lliber, in het begin klim je geleidelijk over de verharde weg.
Door een weinig betreden pad in een prachtig dalletje daal je af richting rivier. Uitgezonderd na zeer zware regenval staat de rivier steeds droog.
Een zeer oude en indrukwekkende Johannesbroodboom staat hier op de oever.
Je volgt de rivier tot voorbij het waterzuiveringsstation waar het gezuiverde water voor een groene oase zorgt in de droge omgeving. De rivierbedding staat in de zomer vol bloeiende oleanders.
Over de heuvel met prachtig zicht over de volledige "Vall de Pop" terug naar het mooie dorpscentrum van Lliber waar een welverdiend terrasje je opwacht.
Parking

Parking Lliber

Ruime parking. Let ook even op de oude waterput.
Intersection

Kruis de CV 748

Bij het verlaten van Lliber langs restaurant 'Vall de Pop" kom je voorbij een modern kunstwerk. Je kruist hier een eerste keer de weg naar Gata de Gorgos.
Intersection

Verlaat asfalt

Ga hier naar rechts het kleine paadje in dat het dalletje volgt.
River

'doorwaad' rivier

Je gaat hier door de (droge) rivierbedding. Op de oever loopt een pad dat op een bepaald moment moeilijk begaanbaar is, hier kan je best even de rivierbodem volgen.
Waterfall

Waterzuiveringsstation

Het gezuiverde water zorgt hier voor een prachtige groene plek in de natuur. Beetje geurhinder moet je er maar bijnemen.
Intersection

Muntanyeta

Klein paadje over de heuvelflank achter Lliber met prachtig uitzicht over de Vall de Pop.
Provisioning

Lliber centrum

Je komt het centrum binnen langs prachtig gerenoveerde straatjes met een weelderige bloemenpracht. Op het dorpspleintje tref je bar Varetes of Bar Barber.

4 comments

 • Flachlandtiroler Feb 3, 2016

  I have followed this trail  View more

  We hebben de wandeling bij mooi weer gelopen. Eerst een stukje door Lliber,een dorp dat weg van de hoofdstraat verrassend mooi is (zoals vaker in Spanje, bijv. Benissa en Altea) daarna een klim met een prachtig uitzicht en daarna een brede onverharde weg langs en een paar keer, via een voorde, door de Jalon, die daar inderdaad droog stond, zodat je de soms bizarre rotsformaties kon bewonderen .Daarna een redelijk pittig klimmetje door een gebied, dat je zelf niet makkelijk zult vinden, en tot slot een afdaling over een asfaltweg naar Lliber met een mooi uitzicht. We waren blij dat we tegen de klok in hadden gelopen, want zo konden we het laatste stuk wat uitpuffen.Een heel mooie tocht, bedankt voor het delen!

 • mlaceur Feb 22, 2017

  I have followed this trail  View more

  14 februari 2017
  Een mooie wandeling. In het begin langs asfaltwegen, maar dan naar de rivier toe langs de bedding, die droog lag tot op een punt waar, wonderlijk, het water blijkbaar ondergronds gaat. Dan via een klim naar de vallei terug met de prachtig bloeiende amandelbomen naar Lliber, een pareltje. Dan uitblazen met een koffietje op het terras voor de kerk.

 • Photo of locoloco

  locoloco May 11, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Prettige wandeling. Het pad langs de (droge) rivierbedding bleef goed begaanbaar. Misschien intussen opgeknapt. Het was niet nodig de rivierbodem te volgen.

 • Daakhaos Jul 1, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Heel fraai. Afwisselend, niet moeilijk maar wel heel leuk. Met twee aanpassingen zelfs als mtb route geschikt aangezien het klimwerk zich op het eerste verharde stuk afspeelt.

You can or this trail