Gralla
257 9 46

Coordinates 737

Uploaded March 2, 2014

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
78 f
3 f
0
1.0
2.1
4.17 mi

Viewed 4970 times, downloaded 125 times

near el Port, Catalunya (España)

Zona d'aparcament al centre de la vila de Llançà-Port, hi ha l'oficina de turisme oberta en temporada d'estiu. Hi ha molts serveis al voltant de restauració i hostaleria, platja amb serveis de dutxes, etc.. Des d'aquí es pot pujar a Puig Castellar des d'on es pot divisar Cap de Creus, Port de la Selva, muntanyes Sant Pere de Rodes, les costes cap a Nord i tota la vila i el port esportiu.

Ruta cap a Cap Ras es còmoda amb bones vistes panoràmiques, planera i suau en gairebé tot el recorregut, hi ha un tram d'escales a Grifeu que es pot fer passant per la vora de la carretera si no es volen pujar. Durada aproximada entre 1h45 i 2 hores. Paisatge i flora característica de la zona, platges de sorra i còdols. Vestigis de la guerra civil amb búnquers i trinxeres sense conservació excepte el del costat de la Plaja de les Argileres passat l'embarcador de l'Estany a la urbanització de Sant Carles. Es circula tot per carrers, camins i corriols. A platja de Grifeu hi ha serveis per refrigeri o be un "xiringuito" en temporada d'estiu, un restaurant també davant de platja, i un Hotel. Després de Grifeu passarem per la punta i la platja del Cros, seguim per la de Canyelles per el mateix camí de ronda. Passades les darreres cases al final de la platja a la dreta hi ha les restes d'una trinxera que porten al búnquer de Canyelles, seguint el corriol passem per la platja de Bramant, un indret molt singular. Per el corriol arribarem a Cap Ras amb les seves cales com la petita de Futaner apta per un parell o tres de tovalloles; la vista des d'allà cap a Port de la Selva i Cap de Creus es amplia, sobretot quan pugem dalt de Cap Ras on hi havia un antic punt de guaita per controlar el contraban. Seguint el camí al voltar el cap i entrant en terme municipal de Colera, veurem les platges de Borró d'Enfora, Borró del Mig i Platja del Borró, i des d'allà dominem la Platja de Garbet, les platges del Borró pertanyen ja al terme municipal de Colera. A baix a la platja del Borró d'Enfora hi trobareu un cartell indicador amb la flora de la zona. El Cap Ras no es inclós dins del Parc Natural de Cap de Creus tot i ser zona sensible de protecció; veureu una zona acotada de recuperació natural de dunes i flora autòctona. Seguint la ruta de tornada i havent fet la volta a Cap ras tornarem per el GR fins a l'urbanització de Plaja Canyelles tornant cap a Grifeu fins arribar a Llançà-Port de nou. A la zona de cap Ras i el seu entorn hi ha molts corriols que ens indiquen una erosió humana del medi molt acusada, respecteu el camí principal i les senyalització de GR per minimitzar en lo possible aquesta erosió i col·laborar en la recuperació natural del lloc, hi ha flora específica en extinció, siguin curosos.

Bona passejada!
panorama

Búnquer Argilera

Al costat de la Platja d'Argileres, construït entre 1944 i 1949 en época franquista, dins el projecte anomenat "Linia P" com a línia defensiva al llarg dels Pirineus i per protecció d'un possible atac dels aliats.
Beach

Platja de Grifeu

Platja molt freqüentada, amplia i sorrenca amb serveis i dutxes.. Al mig de la platja hi ha un Tamariu (Tamarix Gallica) molt gran. Aquesta platja a 2006 obtingué el distintiu de "Bandera blava" per la seva qualitat.
Beach

Platja de Canyelles

Platja sorrenca amb roquissar i posidònia a les seves aigues. Hi ha força roques i pedres que dificulten el bany a vora de la platja. També es coneix com Platja de Cap Ras i per alguns pescadors de Llançà com a "Platja d'en Rastell"
Ruins

Búnquer de Canyelles

Al costat de la Platja de Canyelles, hi queden vestigis de la trinxera que duu cap al búnquer malgrat va sent envaïda per arbustos i plantes; construït entre 1944 i 1949 a l'época franquista, dins el projecte anomenat "Linia P" com a línia defensiva al llarg dels Pirineus i per protecció d'un possible atac dels aliats.
Beach

Platja del Borró

De sorra molt fina, d'entrada suau a l'aigua ideal per la mainada. Dalt del promontori hi ha un aparcament al costat de la carretera que porta cap a Colera i Portbou. Te bones vistes a la badia. S'hi pot accedir per un corriol tortuós en pendent en uns 5 minuts. Al costat passant el promontori hi ha el Borro del Mig i el Borró d'Enfora, que al ser mes a raser son platges nudistes.
panorama

Mirador

Al costat de la Platja d'en Jordi, s'hi han instalat un peculiar mobiliàri urbà per gaudir de les vistes i la natura. Les vistes son àmplies des de Cap Ras , Cap de Creus i Llançà. Darrera de Llançà es divisa Port de la Selva i les muntanyes de Sant Pere de Rodes.
Beach

Platja d'en Jordi

El topònim l'hi ve d'unes vinyes que hi havien al costat que pertanyien a l'antic propietari de qui ve el nom.
Beach

Platja de l'Argilera

Platja amb roquissar i còdols sense sorra, incòmoda per prendre sol i fer un bany per la seva morfología.
Beach

Platja Sota del Parador

Petita platja de sorra i roquissars. S'hi accedeix per una escala de pedra i obra al costat nord de la cala. Es petita però el fons dels voltants son idònis per fer-hi apnea. Desprès de temporals s'hi sol acumular posidònia.
Beach

Platja de l'Alguer

Arrecerada platja de sorra neta i amb un fons molt atractiu al seu voltant.
Beach

Platja del Cros

Al costat de Platja de Canyelles que les separa un tram d'esculls. La sorra es granadosa amb clapes de roquissar i còdols
Beach

Cala Bramant

A la zona de La Balmeta, es una cala socavada per l'acció del mar. Es una platja de graves en forma arrodonida. La major part de l'any desapareix per efecta de temporals, molt poc freqüentada per prendre el sol el seu accés però amb un fons molt interessant al seu voltant.
Beach

Platja del Borró del Mig

Es una platja petita i recollida formada de sorra fina. Al seu voltant hi han dunes on hi viu el lliri de mar i el borró. L'entitat ecologista Compás hi ha fet actuacions per conservar aquest entorn en greu perill de desaparèixer. Aquesta platja avui es concorreguda per nudistes.
Beach

Platja del Borró d'Enfora

Platja molt assolellada, es una platja rocallosa i accidentada tot i ser de sorra. L'accés a l'aigua es dificultós per les pedres i petites roques del fons. La part nord es apreciada per els amants a l'apnea, el ser una platja recollida s'ha convertit també en una plata nudista.
Beach

Platja del Futaner

De fet son dues raconades de petita superfície que son a racer del Cap Ras. Una es pedregosa i l'altre de grava. Costa de divisar-les si no ens acostem a la vora del mar. A la part alta del puig del cap Ras hi havía un lloc de guaita també de l'epoca franquista per controlar el contraband i possibles invasions....., en queden restes de la construcció, i la vista des del lloc molt bonica.

1 comment

 • Photo of GERONE01

  GERONE01 Nov 1, 2017

  I have followed this trail  View more

  Une promenande sympathique et agréable qui la plupart du temps suit le sentier du littoral avec de très belles vues à différents points.
  Le cap de Raz est un site à découvrir, sauvage et beau.
  Accessible à tous.

You can or this trail