Moving time  3 hours 14 minutes

Time  4 hours 29 minutes

Coordinates 2676

Uploaded September 23, 2018

Recorded September 2018

-
-
2,174 f
393 f
0
2.8
5.5
11.0 mi

Viewed 308 times, downloaded 16 times

near Lorcha, Valencia (España)

PR-CV 207 - FONT DELS BASSIETS - FONT DELS OLBITS - FONT DE SERQUERA - FÀBRICA DE LA LLUM - VIA VERDA DEL SERPIS

"Abans que res dir que són quasi 16 km. i un desnivell de 623 metres, no la que marca en esta pàgina, ja que el GPS del meu mòbil es va tornar boig i va marcar en uns trams 1,5 quilòmetres de més i el doble de desnivell."

Ruta que comencem des de L'Orxa, agarrant el PR-CV 207 que ens porta pel Barranc dels Bassiets, passant prop de la Cova del Gori-gori, al camí/pista del Bassiets. Una vegada en ell, anirem camí baix per a passar prop d'una senda, que agarrarem després, per a tornar a pujar un tram de pista i arribar a la Font dels Bassiets, paratge que compta amb zona recreativa amb aigua fresca i a més unes coves subterrànies en l'interior de la muntanya.

Tornem pista baix per a agarrar la senda que havíem vist abans i que ens porta a la Font dels Olbits, impressionant paratge que s'obri com un balcó sobre la Vall de Perputxent i proporciona una vista única del Benicadell.

Deixem el PR-CV 207 i continuem el nostre camí fins a agarrar el camí de Villalonga, passant pel Mirador de la Mar, on podem contemplar gran part del Racó del Duc, la Serra de la Cuta i al fons el mar. Seguim fins a trobar-nos amb el camí que ens porta a la font de Serquera. Aminarem per una costeruda pista de terra que descendeix fins a trobar-nos en una esplanada, on vorem a la dreta la senda que ens portarà cap al Barranc de l'Infern, i a la esquerra, primer el refugi de Serquera, i mes avall, la font.

Baixem un poc per vore el refugi i la font, i després tornem a pujar per agarrar la senda que ens porta cap el Barranc de l'Infern. Una senda on haurem d'anar amb un poc d'atenció, ja que el seu desnivell es prou pronunciat, però no difícil. Una vegada em arribat al Barranc de l'Infern, tornarem creuant el pont que pasa per damunt del riu Serpis per agarrar l’antiga plataforma del desmantellat ferrocarril Alcoi-Grau de Gandia, anomenada Via Verda del Serpis, ruta que em fet varies voltes, i que en esta pàgina web tinc varies rutes marcades.

Tornarem passant per l'Assut de l'Infern, la Casella de Parres, el Túnel de les Passeres Grans, els ponts de pedra, la Font de Boteros, i quan passem la Casella de les Deveses, als pocs metres agarrem un camí a la dreta que ens porta directes al pont que creua el Riu Serpis a l'arribada a L'Orxa. Ho creuem i tornem al nostre punt de partida.
Waypoint

Sender PR-CV207

Intersection

Esquerra -Presa

Presa artificial, construïda per tal d'evitar barrancades
Intersection

Dreta

Intersection

Esquerra

Cave

Cova del Gori-gori

La Cova del Gori-gori està orientada al Sud-est i en ella s'aprecien materials trobats a finals del segle IX abans de Crist, de l'època de l'Epipaleolítico. Es poden veure objectes denominats lítics, com a raspadors o burines.
Intersection

Dreta

fountain

Font dels Bassiets

Zona repoblada de xops amb baranes i taules de fusta i escales de pedra. En la caseta tancada amb clau, dona accés a la boca de la cova subterrània que compta amb quatre sales: les Xorreres, la Sorpresa, l'Estalactita i la sala del Pilar.
Intersection

Dreta

fountain

Font dels Olbits

Intersection

Dreta

panorama

Mirador de la Mar

Des d'ací, podem vora part del Barranc del Duc, la serra de la Cuta i el mar.
Intersection

Esquerra

Intersection

Esquerra

Refuge

Refugi Font la Sequera

fountain

La Font Serquera

Ruins

Ermita de l'Immaculada

Intersection

Esquerra

Ruins

Fàbrica del Infern

Ruins

Dipòsit d'Aigua

Ruins

Casella n.12 o de la Bomba

Ruins

Casella n11 o de Parres

Waterfall

Cascada

Assut de l'Infern
Tunnel

Túnel de Passeres Grans

fountain

Font de Boteros

Photo

Casella de les Deveses

Intersection

Esquerra

Bridge

Esquerra

Comments

    You can or this trail