Moving time  3 hours 10 minutes

Time  3 hours 51 minutes

Coordinates 689

Uploaded August 14, 2019

Recorded August 2019

-
-
7,881 ft
6,510 ft
0
1.8
3.5
7.07 mi

Viewed 170 times, downloaded 8 times

near Égat, Occitanie (France)

El principi i el final és des del telecadira que surt de Font Romeu
Durant la major part de la ruta em seguit el camí indicat per les marques grogues,
Per començar la ruta anem direcció a l’hotel de les Bones Hores que pren el nom pel pla que hi ha davant de la presa de la Bollosa. Al costat de l’aparcament hi ha un panell informatiu i un pal indicatiu amb el senyal de “Bucle dels estangs du Carlit ( variante 12 lacs ) 5h.”.
Enfilem per un corriol molt rocallós fins arribar a un indicador ( a la dreta veurem l’Estany Viver, que és per on tancarem la circular ). De moment, continuem en direcció “ Bucle des llacs”, seguim tot recta , però a pocs metres es desviem a l’esquerra per poder veure l’ Estany Negre, una mica més endavant a l’esquerra trobarem l’ Estany Sec i a la dreta l’Estany Comausse que es comuniquen per un petit rierol ( comú en tota la ruta ). Passat aquests estanys ens un lloc on tenim el senyal de gir de la ruta deixarem el camí i ens enfilarem al turonet que tenim davant i seguirem rectes camp a través per arribar a l’Estany Llat, seguim a la dreta i arribem a l’Estany Llong, creuem per un pont de fusta i seguim al costat del rierol que l’alimenta. A dalt d’un turó a la dreta veurem un pal indicador que és on hi ha el camí de la ruta dels estanys. De moment seguirem una mica més i girarem a l’esquerra tot enfilant fins que ens trobem en el corriol definit com la ruta dels llacs. Una mica més amunt indicat amb un Waypoint veurem els Estanys Llat i Llong ( a l’esquerra )
Seguim pel camí fins que arribem al punt en que trobem un indicador on se’ns informa de que si seguim rectes pujarem al Carlit ( ruta classificada com a difícil, en front nostre ). Agafem el corriol de tornada i tenim a l’esquerra els estanys tots seguits i comunicats de Sobirans, Trebens, i del Castellar.
Continuem pel corriol tot baixant fins l’Estany de Dougues, des de on veurem l’Estany de Vallell.Travessem un pont de fusta i continuem, passarem per un parell de basses plenes d’herbes i anirem a parar a l’Estany del Viver i en 5’ arribarem al senyal on em començat la circular, girem a l’esquerra i tornem pel camí rocallós a l’hotel
Photo

El principi i el final és des del telecadira que surt de Font Romeu

Photo

Lago bullossa

Photo

Foto panorámica

Photo

Le Noir

Photo

Foto panorámica

Photo

La coumasse

Photo

Sec

Photo

Foto panorámica

Photo

Bailleul

Photo

Llog

Photo

Foto panorámica

Photo

El Carli

Photo

Lago sobirans

Photo

Trebens

Photo

Estans de Castellar

Photo

Lagos

Photo

Estany de les Dougnes

Photo

Estany del Viver

Comments

    You can or this trail