Coordinates 777

Uploaded November 14, 2017

Recorded November 2017

-
-
4,034 f
2,155 f
0
2.5
5.0
9.97 mi

Viewed 182 times, downloaded 12 times

near Monistrol de Montserrat, Catalunya (España)

Aquesta ruta recorre les 15 ermites del massís de Montserrat, fent una variació del proposat al blog Esgarrapacrestes. Com bé diuen al blog, són realment 13 ermites, una balma edificada (Sant Martí) i una capella (Sant Miquel).

A més a més, aprofitarem per fer 3 dels 100cims de la FEEC: la Miranda de Santa Magdalena, Sant Jeroni i el Roc de Sant Salvador (l'Elefant).

En general, la ruta transcorre en bona part per senders marcats. Punts a tenir en compte:
- La pujada a l'ermita de Sant Jaume té una petita grimpada
- El corriol que porta de Sant Joan a Santa Caterina té algun punt que sembla que es perdi, però sempre hi és. S'ha de buscar bé per seguir-lo i no complicar-se. El retorn des de Santa Caterina fins a Sant Joan ho fem per un altre corriol, més net i marcat.
- Per anar de la Miranda de Santa Magdalena fins a Sant Martí, aneu des del cim cap al collet on la Magdalena Superior s'ajunta amb l'Ullal de la Magdalena, i a mà esquerra - just on hi ha els arbres - comença una canal de baixada. Tot i que és estreta i fa pendent, en cap moment és complicada ni cal desgrimpar.
- Després de Sant Martí, anem a buscar el camí a Sant Jeroni. Caldrà pujar el coll entre el Gorro Frigi i la Magdalena Superior, i baixar-lo per l'altre costat. Aquest és potser el únic punt delicat de tota la ruta: trobarem un tram de roca equipat amb una corda fixa. Tot i que aquest no sigui vertical, les preses per a mans i peus són petites i pulides, i la corda fixa ajuda molt... però està bastant deteriorada. Precaució!
- Fins a Sant Jeroni i Sant Antoni és tot camí ample i marcat. Ens desviem un momentet del camí cap a l'esquerra per pujar a l'esbelt cim del Cigronet (bé, no al cim cim, només fins a la base dels 2m que fa el bony final. Sense corda em va semblar molt exposat!).
- Des de l'ermita de Sant Antoni, val la pena fer unes passes més cap al nord i fixar-nos en uns petits esglaons que semblen tallats a la roca i ens permeten enfilar-nos a la roca sobre l'ermita. És un mirador fantàstic del Cavall Bernat, alhora que ens permet apreciar molt millor el buit sota nostre de la cara nord montserratina.
- Un altre excel·lent mirador del Cavall Bernat és la Serra de les Lluernes. Són un seguit de bonyets rocosos fàcils, i només cal desviar-nos uns metres del camí marcat per fer-los.
- La pujada al Roc de Sant Salvador té alguns passos de grimpada fàcils, i una estreta fissura final que pujarem en oposició.
- L'accés a les ermites de Sant Dimes i la Santa Creu està barrat. Ens podem acostar fins les portes del recinte de cadascuna.

TEMPS TOTAL: 7h amb parades
Waypoint

Creu de Sant Miquel

Waypoint

1. Sant Miquel

Waypoint

2. Sant Jaume

Waypoint

3. Sant Joan

Waypoint

4. Santa Caterina

Waypoint

5. Sant Onofre

Waypoint

6. Santa Magdalena

Waypoint

Miranda de Santa Magdalena

Waypoint

7. Sant Martí

Waypoint

El Cigronet

Waypoint

8. Sant Jeroni

Waypoint

Sant Jeroni

Waypoint

9. Sant Antoni

Waypoint

Mirador

Waypoint

Serra de les Lluernes

Waypoint

Roca de Sant Salvador (Elefant)

Waypoint

10. Sant Salvador

Waypoint

11. Sant Benet

Waypoint

12. La Santíssima Trinitat

Waypoint

13. Sant Dimes

Waypoint

14. La Santa Creu

Waypoint

15. Santa Anna

Waypoint

Monestir

Comments

    You can or this trail