Time  5 hours 25 minutes

Coordinates 1242

Uploaded January 17, 2016

Recorded January 2016

-
-
2,847 f
2,002 f
0
2.0
3.9
7.82 mi

Viewed 930 times, downloaded 30 times

near Taradell, Catalunya (España)

Ruta interessant i senzilla que surt entre les dues darreres rodones de Taradell en la carretera que va de Vic a Viladrau.

S'agafa la carretera direcció a Viladrau, es passa l'última rotonda i es puja per la Travessera de les Sitges on al capdamunt s'endinsa en una pista petita que sense pèrdua i fàcilment acompanya els caminants fins a l'ermita de Sant Quirze de Subiradells, molt ben restaurada.

Es dóna la volta a l'ermita i se segueix la drecera que surt des de darrere l'absis i que arriba en un tres i no res fins a la Font del Rabató, molt ben preparada, però amb l'aigua no revisada.

A partir de la Font ja es comencen a trobar zones pelades, força característiques de l'atractiu d'aquesta caminada. El sender puja paral·lel al Camí de Puig-l'Agulla fins que arriba al Camí. Uns metres més endavant i en una cruïlla de camins cal agafar el sender més petit, hi ha un pal indicador. Al cim d'aquest caminoi hi ha unes vistes extraordinàries de la zona del Puigsacalm i el Collsacabra.

Entre vistes i vistes cal anar en compte perquè un rètol indica que a la dreta hi ha un altre senderó que porta els caminants fins a un dels punts importants del dia: les coves o les cuines d'en Rocaguinarda, el bandoler més famós de la zona de Taradell i un dels més famosos de Catalunya, al costat d'en Serrallonga.

Visitades les Coves, ara cal anar seguint la balma que sense pèrdua ni dificultat puja fins a la Torre de l'Enclusa i al 100Cims de l'Enclusa, el punt més alt de Taradell i un indret amb unes vistes envejoses malgrat que no arriba als 900 metres d'altitud. A l'altra banda de carretera s'hi poden divisar les Roques Trabucaires i el Castell de Taradell, dos dels objectius de la ruta.

Es desfà el camí un minutet i s'agafa una drecera que baixa entre les pedres. Cal anar en compte, tot i que no és gaire perillosa. Es van agafant les dreceres que es van trobant sempre seguint els senyals blanc-i-grocs del PR de Taradell fins al Coll de la Mansa, travessat per la carretera de Vic a Viladrau.

Aquí cal travessar la carretera i enfilar-se amunt. De seguida hi ha una bifurcació, aquesta ruta segueix per l'esquerra, passa a ran del Puiggrifó, el Coll de Taradell i les Roques Trabucaires, una de les quals és un perfil curiós d'un rostre humà magnífic.

Es deixen enrere les Roques Trabucaires i el caminoi pren ara una zona magnífica i folklòrica entre Roques molt grans que endinsen la caminada fins a albirar el Castell d'en Boix o de Taradell. Per una drecera sense pèrdua s'arriba al Castell, magnífiques runes medievals que reposen en la punta de la cinglera amb unes vistes excelses del Pirineu occidental gironí. A la punta del Castell també hi ha una creu, la Creu del Castell i una pedra que indica els punts geogràfics que es poden contemplar des del Castell.

Ara ja cal desfer el tram de sender fins a la zona de les pedres magnífiques i, poc abans d'arribar-hi, cal agafar una drecera que baixa a l'esquerra, petita i dreta, sense perill. Aquesta drecera arriba a una pista, la Carretera de la Mansa, passa pels camps de la Mansa i desemboca al Torrent de la Mansa on uns metres endins hi ha el Pantà de Taradell, un pantà petit, però com tota bassa d'aigua enmig de la natura salvatge, encisador.

Se segueix la drecera i s'arriba a la pista que està protegida per una roureda molt neta de Mas Grau. Al final de la roureda s'ha d'agafar la pista de la dreta i sense cap altre entrebanc s'arriba a la carretera principal. Es travessa i se segueix per un marge de pedres que paral·lel porta els caminants fins a l'entrada de Taradell i, de seguida, a la zona de les dues rotondes, punt d'inici i de fi de la caminada.

Els Senyderistes iLusos us recomanem aquesta caminada per la seva senzillesa, per les seves vistes i pels seus racons inimaginables.

AMUNT QUE FA BAIXADA!!!
Sacred architecture

Sant Quirze de Subiradells.

fountain

Font del Rabató.

panorama

De la Font del Rabató a les vistes dels Plans de Sallent.

panorama

Vistes dels Plans de Sallent (i).

panorama

Vistes dels Plans de Sallent (ii).

panorama

Més vistes.

Cave

Cuines d'en Rocaguinarda (i).

Cave

Cuines d'en Rocaguinarda (ii).

panorama

Boscos de Can Mansa i vistes de la Plana de Vic.

panorama

Torre de l'Enclusa.

Summit

L'Enclusa (100Cims) (i).

panorama

L'Enclusa (100Cims) (ii).

panorama

Les Roques Trabucaires.

Intersection

Bifurcació al Pantà de Taradell i vistes del Castell d'en Boix o de Taradell.

panorama

Creu del Castell.

Castle

Castell de Taradell.

River

Pantà de Taradell.

Comments

    You can or this trail