Moving time  3 hours 49 minutes

Time  5 hours 22 minutes

Coordinates 3237

Uploaded August 30, 2019

Recorded August 2019

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
832 f
30 f
0
3.1
6.2
12.45 mi

Viewed 28 times, downloaded 0 times

near L'Arboç, Catalunya (España)

L'Arboç - Vilanova i la Geltrú


El Parc del Foix és la zona humida més important de l’Alt Penedès. És un parc natural de 2.900 hectàrees repartides entre els municipis de Castellet i la Gornal i de Santa Margarida i els Monjos. Dintre d’aquest espai es troba el pantà de Foix, que recull les aigües del riu del mateix nom i de diverses rieres, com la de Pontons i la de Marmellar.

El Parc del Foix té una gran diversitat d’ambients ecològics, per la seva condició d’ecosistema humit dins un context de terres de secà. La flora i la fauna responen a aquesta dicotomia, de manera que hi coincideixen ecosistemes de ribera, de pantà, de rieres i de boscos. Dins el seu territori hi ha dos atractius arquitectònics de primer ordre: els castells de Castellet i de Penyafort.

Quant a la morfologia, el territori del Parc del Foix pertany al massís del Garraf i es configura com una àrea muntanyosa i boscosa de transició entre la plana penedesenca interior i la plana litoral.

Pel que fa a la vegetació, s’hi poden distingir quatre grans zones: el sector més occidental, on predominen els conreus de secà amb alguns conreus de regadiu i intensius als últims meandres del riu Foix, justament abans de l’embassament; el sector septentrional, on l’abandonament dels conreus ha propiciat la recuperació de la vegetació natural, tot i que no s’hi han format boscos a causa de les condicions del sòl; el sector meridional, on hi ha bosc mixt d’alzina i pi, i el sector oriental, on domina la vegetació arbustiva.

Respecte a la fauna que pobla el parc, els animals aquàtics són els més representatius: hi sovintegen peixos com la carpa, l’anguila o la bagra, tortugues d’aigua, serps d’aigua i altres rèptils i amfibis. A més, s’han catalogat unes 150 espècies d’ocells, que arriben a superar les 200 en èpoques de migració.

2 comments

 • Photo of Oscar Upegui

  Oscar Upegui Sep 17, 2019

  Un fabuloso trazado para salir a disfrutar de un buen ejercicio a la par que disfrutamos de unos exuberantes paisajes, Gracias Josep por compartir el trazado con buena información y un excelente registro fotográfico que anima a realizar el recorrido.

 • Photo of Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau Sep 17, 2019

  Muy agradecido Oscar por el comentario y la valoración de la ruta.

You can or this trail