Moving time  2 hours 50 minutes

Time  5 hours 11 minutes

Coordinates 1859

Uploaded October 25, 2018

Recorded October 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
1,714 f
962 f
0
1.6
3.2
6.47 mi

Viewed 305 times, downloaded 9 times

near El Arrabal de Coll d’Arbós, Catalunya (España)

Sortim de l’ampli carrer que prové de la carretera C-37z i quan som davant la Parròquia de Sant Sadurní de Salelles girem a la dreta, passem cal Lluís i trobem una nova cruïlla que seguirem a l’esquerra i quan som davant d’una casa de nova construcció la voregem per la dreta fins arribar a la carretera C-37 que travessarem a través d’un pont.

Un cop passat el pont, anem pujant entre bosc, oliveres abandonades i alguns camps de cereals. A partir d’aquí hem d’estar atents a les cruïlles P-4 a l’esquerra i la P-6 on deixarem el camí ample per començar un corriol poc fresat però marcat amb una fita que ens durà a la carena. Aquí la carena pren el nom de Serra del Suanya.

Un cop a la carena trobem un sender més fresat, primer objectiu de l’excursió que seguirem a l’esquerra. Aviat creuem un ampli camí que si el seguíssim a l’esquerra ens portaria al punt d’inici. Nosaltres continuem i cal estar atents perquè molt viat, al punt P-9 trobem una fita que ens indica la confluència de tres termes: Manresa, Salelles (ara pertany a Sant Salvador de Guardiola) i Sant Salvador de Vallformosa (actualment agregat a Rajadell).

A partir d’aquí la carena pren el nom de Serra de can Servitge, continuem pel sender aprofitant la vista a cada costat quan la vegetació ens ho permet i passem dues cruïlles que obviem: la primera P-10 a l’esquerra ens portaria al punt d’inici i la segona P-11 a la dreta cap el torrent d’infern, font de l’Arrel i bosc del Suanya, una proposta per una altra excursió. Nosaltres seguim recte, trobem un turonet on hi ha una plaqueta amb el nom de corriol Joan Segués i arribem a una gran cruïlla. El nostre sender creua una amplia pista que per la dreta puja de can Servitge i a l’esquerra de nou ens portaria al punt d’inici.

Un cop més la carena canvia de nom, ara passa a ser la Serra de Barquets, al proper tram hi ha una forta pujada molt malmesa pel pas de les motos però que un cop superada ens obsequia amb unes magnífiques vistes. Passem el collet dels Quatre Termes per arribar al punt més alt de l’excursió: La Melera (530m). Si el dia és clar al Sud veiem una magnífica vista de Monserrat i La Mola i al costar oposat Vallformosa (a sota) Puig del Coll i Collbaix en primer terme i Pedraforca i Cadí al fons.

Per a la tornada seguirem el mateix corriol, ara ja de baixada fins el collet de Gallcanta punt P-19. En aquest punt prendrem la pista de l’esquerra, continuarem baixant i caldrà estar atents a les cruïlles 17 i 18 que haurem se seguir a l’esquerra. Desprès d’un ampli tram de pista forestal, quan arribem a la cruïlla P-19 retrobem el camí que hem creuat anteriorment per P-13. Nosaltres seguim a la dreta, i molt aviat a l’esquerra i en un ampli revolt de la pista P-21 iniciem un altre tram de corriol.

Després d’un tram planer fem una forta baixada. Al capdavall d’aquesta baixada caldrà estar atents al corriol travesser que seguirem a l’esquerra P-22 uns 20 metres per deixar-lo i seguir a la dreta per un caminet poc fresat P23. Ens servirà de guia una barraca de pedra que passarem pel seu costat fins sortir a una pista P-24. Aquest pista enllaça amb el punt P-10 per on passat a l’inici de la carena.

Seguim la pista a la dreta uns 10 metres per deixar-la de nou ara cap a l’esquerra. Aviat començarem a sentir el brogit de la carretera C-37 de nou que travessarem ara per sobre un túnel, retrobem de nou una pista que porta a un dipòsit d’aigua. El seguim en baixada fins arribar al punt P-28 on retrobem la ruta per on hem passat a l’inici de l’excursió. Ja sols ens quedaran 500 metres fins al final de l’excursió.
Photo

Sant Sadurní de Salelles

Photo

P1 Cruïlla

Photo

P2 Cruïlla, dreta

Photo

P3 cruïlla, esquerra

Photo

P4 Cruïlla, esquerra

Photo

P5 Barraca

Photo

P6 Inici corriol

Photo

P7 Corriol carena

Photo

P8 seguir corriol

Photo

P9 fita tres termes

Photo

P10, recte

Photo

P11, recte

Photo

P12, Turo del Segues

Photo

P13, cruïlla recte

Photo

14, la Melera

Photo

15, La Melera, vistes

Photo

P16, Esquerra, Collet de Gallcanta

Photo

P17, cruïlla esquerra

Photo

P18, Esquerra

Photo

P19, cruïlla dreta

Photo

P20, cruïlla esquerra

Photo

P21, Inici corriol

Photo

P22, cruïlla esquerra

Photo

P23, Cruïlla dreta

Photo

P24, Cruïlla dreta-esquerra

Photo

P25, Cruïlla esquerra

Photo

P26, Cruïlla dreta

Photo

P28, Retrobament itinerari

Photo

P29, final itinerari

2 comments

 • Photo of Ramiro Alba

  Ramiro Alba Feb 18, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Una ruta muy agradable. De lo mejor que he hecho últimamente

 • Photo of e@legre

  e@legre Feb 23, 2019

  Contents que t'hagi servit per conèixer l'entorn. Pots trobar noves rutes a www.cecb.cat

You can or this trail