Time  7 hours 40 minutes

Coordinates 1629

Uploaded November 14, 2016

Recorded November 2016

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
1,751 f
767 f
0
2.5
4.9
9.89 mi

Viewed 695 times, downloaded 29 times

near la Garriga, Catalunya (España)

Excursió pels voltants de la Garriga que coincideix aproximadament amb el recorregut de la Caminada Popular del C E Garriguenc de l'any 2016. Comença i acaba a la plaça de l'Església , i fent un itinerari circular que passa pel torrent de can Planell, ca l'Espargueró , les Planes de can Miquel , Pla de Maries , Molí de ca l'Oliveres , can Palau , els Pinetons i de nou Plaça de l'Església. El temps total es doblat per causa de la col·locació de cartells i senyals de la caminada.

Llocs d'interès del recorregut.

Torrent de can Planell 250 m.Vall que tanca la Garriga per la banda de ponent , també se la coneix com a Valldoliva , de la qual Maurí diu , que es tant oblidada dels garriguencs . Pren el nom de l'antic mas Planell del que queden alguns murs a la part baixa del torrent , i que juntament amb les masies del Cogul i can Beia en formaven el poblament.

Ca l'Espargueró 292 m. A l'esquerra , enmig dels conreus i una mica allunyada del camí . Avui en estat ruïnós com altres cases de la zona , el trobem referenciat a la talla de 1650 on hi ha classificades totes les cases de la Garriga per la seva puixança econòmica . Es posà en actualitat el 2004 en trobar en el sol de la propietat aigua termal , cosa que plantejà la construcció d'un hotel i balneari en les feixes de l'entorn de la masia , que de moment no ha progressat.

Can Parera de Pimar 420 m. Prop de la divisòria dels termes municipals de la Garriga i l'Ametlla , enlairada sobre el nostre camí veiem aquesta masia de tipus basilical . Consta de planta baixa , pis i golfes . La porta es dovellada te la data 1788 . Potser l'element més singular es la finestra tri-geminada del pis . De lluny estant sorprèn la finesa de les seves línies .

Les Planes de can Miquel 525 m. Coll i cruïlla de camins flanquejat de feixes de conreu , amb vistes esplèndides de l'entorn . El turó de Puiggraciós , la fondalada de can Boget i els Tremolencs , Tagamanent i les Carenes d'en Bosc , i per sota la vall del Congost.

Can Boget 410 m. Masia situada a la vall dels Tremolencs però en terme de Figueró . La masia actual es de grans dimensions amb un cos principal documentat del segle XVI i amb diverses ampliacions al llarg dels segles . Te la façana orientada a sud-est , conserva un portal dovellat , te una estructura de planta baixa , primer pis , i segona planta sota teulada . A l'era hi ha diversos elements d'interés , abeuradors , dovelles i alguna eina agrícola .

Pla de Maries 427 m. Coll i cruïlla de camins entre el torrent dels Tremolencs i el torrent de Maries , aprop d'aquí passa la divisòria entre els termes de Figueró i la Garriga.

Molí de ca l'Oliveres 300 m. L'antic molí de ca l'Oliveres dataria de finals del segle XVII o d'inicis del XVIII. Tot i la seva ubicació propera al nucli de Figueró-Montmany, aquest molí pertany igual que Gallicant al terme municipal de la Garriga i està catalogat al Pla de Protecció de Patrimoni .

Resclosa del Rec Monar 300 m. Petita resclosa de pedres situada al gorg de can Mas que recull l'aigua del Congost i la canalitza cap al molí de Blancafort i com a regadiu fins a la part sud de la Garriga. D'aquest rec trobem molta documentació des del segle XVII.

Can Palau 270 m. Antiga masia situada a la sortida del Congost i a l'entrada del Vallès documentada des del segle XIV. La masia principal te la façana orientada a Migdia amb un recinte tancat al davant , i diverses construccions annexes . A la proximitat de la casa hi ha el gran viaducte ferroviari del mateix nom . El pont actual data de 1931 i va substituí el primitiu de 1870 de l'inici de la línia fèrria , fent el canvi en una nit.

Font de la Canya. Petita font que brolla a la banda esquerra del Riu Congost sota els camps del Molí de Blancafort , però que s'hi accedeix des del sender del Congost travessant la riera. Ha estat arranjada recentment.

Pinetons de can Borrell . Ampla esplanada de pins amb instal·lacions de picnic , bar , petanca i gronxadors infantils. Tot el conjunt ha estat condicionat com a parc municipal des de 1984.
Waypoint

Ca l'Espargueró

Waypoint

Can Boget

Waypoint

Can Morull

Waypoint

Can Palau

Waypoint

Can Parera de Pimar

Waypoint

Els Pinetons de can Borrell

Waypoint

Font de la Canya

Waypoint

Les Planes de can Miquel

Waypoint

Molí de Ca l'Oliveres

Waypoint

Pas del Congost

Waypoint

Pla de Maries

Waypoint

Plaça de l'Església

Waypoint

Resclosa del Rec Monar

Waypoint

Torrent de can Planell

5 comments

 • marc.carne Apr 6, 2018

  I have followed this trail  View more

  Ruta fàcil de seguir, amb algún punt interessant com el mirador i les ruines. Gràcies Josep!

 • Photo of josepcastells

  josepcastells Apr 10, 2018

  Gràcies a tu pel comentari i per gaudir-la. Salutacions i bones excursions.

 • Photo of guso1981

  guso1981 Mar 12, 2019

  I have followed this trail  View more

  Yo e intentado seguirla pero no e podido pasar la carretera había mucho tráfico y el túnel subterráneo estaba inundó y la entrada al campo está echa un vertedero me a dado mucha pena lo mal cuidado q esta x el ayuntamiento de la garriga espero poderla hacer completa en otra ocasión

 • Photo of josepcastells

  josepcastells Mar 13, 2019

  Ho sento guso 1981 per l'estat lamentable en que has trobat la ruta, certament ningú fa cap manteniment dels senders que hi ha pels voltants de la Garriga. Efectivament la ruta va per el pas subterrani sota l'autovia, i creuar-la hauria estat una imprudencia.
  La unica alternativa possible, encara que una mica arriscada, jo la he feta en mes d'una ocasió , es per la antiga carretera de l'Ametlla, passar el pont sobre el congost, després el pas sota l'autovia, i tot seguit enfilar-se pel talús fins al lateral de la carretera, hi ha un petit sender en mig de la vegetació, i sempre protegit dels cotxes per les barres metal·liques de protecció, cal caminar uns 100 metres direcció nord i enllaçar de nou amb la ruta.
  Salutacions cordials

 • Photo of guso1981

  guso1981 Mar 13, 2019

  Muchas gracias Josepcastells la volveré a intentar me está enganchando esto de las rutas y las busco cerca de casa espero poder hacerla completa

You can or this trail