Time  5 hours 20 minutes

Coordinates 4147

Uploaded March 12, 2019

Recorded March 2019

-
-
1,918 f
1,152 f
0
3.1
6.1
12.23 mi

Viewed 218 times, downloaded 20 times

near l'Hostalnou de Bianya, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - arribada: l'Hostalnou de Bianya. Aquesta excursió va ser la XXXIX Marxa Popular de la Vall de Bianya i es va fer el dia 10-03-19.

Sortirem per la cara sud, per marxar en direcció a Ponent (pintura groga) a trobar l'església de Santa Margarida (Catalunya Romànica, Vol. IV, la Garrotxa, pàg. 375). Continuarem amb la mateixa senyalització per la Roureda de la Torre, fins a la Font de la Torre.
En aquest punt continuem primer per una pista i després per un camí força aperduat per anar a trobar la pista del Pujant d'en Sala. La seguirem en direcció nord per anar a trobar la pista asfaltada que en direcció a Ponent ens portarà a la cruïlla de l'església de Sant Pere Despuig.
Pujarem a visitar-la (Catalunya Romànica, Vol. IV la Garrotxa, pàg. 377). La baixada la farem per la cara de Llevant per anar a trobar la pista que en direcció nord va a trobar la cruïlla de l'Església de Sant Martí de Solomal (Catalunya Romànica, Vol. IV, la Garrotxa, pàg. 378).
Aquí anirem per la pista que marxa a Llevant, uns cent metres, per creuar la riera per un petit pont. Creuarem un prat per anar a buscar la pista que tenim a la cara nord i que seguirem per anar a trobar la casa de la Casanova, on trobarem la pista asfaltada que va al mas de Farró.
La seguirem en direcció, nord fins a prop de la casa de Farró, on la deixarem per agafar una pista que baixa a la Riera de Farró. La creuarem per un petit Pont Romànic i seguirem per un camí que la ressegueix fins trobar una cascada. Un Parell de metres abans el camí gira i puja en direcció al nord a trobar una vella pista.
La seguirem tot pujant fins que esdevé camí, que ens baixa pel Bac de les Boixes fins trobar el Pont Romànic de la casa del Molí d'en Puig.
Continuarem pel camí que marxa a Ponent, tot creuant uns prats herbats, per arribar a la Riera de Sant Ponç, on trobem el Molí Nou. Un cop visitat seguim el camí, que ens portarà a creuar per sota la carretera dels Túnels de Collabós.
Un cop creuada la carretera seguirem pujant per anar a trobar les runes de la casa de Can Sargantana i el Camí Romà. El creuarem i agafarem el camí que marxa en lleugera baixada al nord per anar a trobar Sant Salvador de Bianya (Catalunya Romànica, Vol. IV, la Garrotxa, pàg. 389).
Un cop visitat, retornarem al Camí Romà i el seguirem tot baixant, fins arribar al seu final. Creuarem la carretera i anirem per la pista asfaltada que va a Sant Martí del Clot (Catalunya Romànica, Vol. IV, la Garrotxa, pàg. 379). En trobar la primera cruïlla, la deixarem i seguirem un rastre força aperduat, que en direcció al sud, va resseguint la Ribera de Vall de Bianya.
Un bon tros avall trobarem el camí de la Xarxa de camins d'Itinerànnia que ve Sant Martí del Clot (pintura de color grog) i que seguirem. Aquest camí continua resseguint la Riera, per la seva cara de Ponent fins que trobarem una pista asfaltada.
La seguirem un petit tros, en direcció sud, per deixar-la novament i seguir el camí que ara ressegueix la Riera per la cara de Llevant, fins que trobarem un passallís que ens permet de creuar-la i sortir al darrera d'un complex industrial, que voltarem per arribar al nostre punt de sortida.
També podeu veure:
Vall de Bianya (S.Martí del Clot,S.Salvador,S.Martí de Solamal,S.Pere Despuig,Sta.Margarida)

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vall-de-bianya-s-marti-del-clot-s-salvador-s-marti-de-solamal-s-pere-despuig-sta-margarida-2724312

Cartografia: Editorial Alpina, mapa Alta Garrotxa.

View more external

Waypoint

Santa Margarida

Waypoint

Roureda

Waypoint

Font de la Torre

Waypoint

Sant Pere Despuig

Waypoint

Cruïlla Sant Martí de Solomal

Waypoint

la casanova

Waypoint

Cal Duc

Waypoint

Pont Romanic

Waypoint

Cascada

Waypoint

Pont del Molí d'en Puig

Waypoint

Molí Nou

Waypoint

Hostalets del Capsacosta

Waypoint

Via Romana

Waypoint

Sant Salvador de Bianya

Waypoint

Oratori de Sant Josep

Waypoint

La Pineda

Waypoint

Bertranet

Waypoint

Riera de Bianya

Comments

    You can or this trail