Time  5 hours 40 minutes

Coordinates 1728

Uploaded December 24, 2019

Recorded December 2019

-
-
1,049 f
396 f
0
3.0
6.0
11.93 mi

Viewed 52 times, downloaded 4 times

near Jafra, Catalunya (España)

Ruta pel sector occidental del Massís de Garraf, a la Serralada Litoral catalana, llarga però de desnivell suau i per terreny amable en què predominen les pistes. En tractar-se d'un massís amb un important nivell d'intervenció humana al llarg del temps, durant l'itinerari passarem per nombrosos masos i llogarrets antics (alguns d'ells encara actius, altres semiderruïts o reconvertits, entre ells l'enrunat llogarret de Jafra), a més d'un curiós monestir budista --instal·lat als terrenys i l'edifici de l'antic Palau Novella-- i d'algunes zones urbanitzades (la Plana Novella és la més notable), així com pedreres i altres intervencions que han degradat significativament l'entorn natural. Pel que fa a la vegetació és típicament mediterrània: garrigues, bardisses i matollars, pi pinyer... amb alguns barrancs o 'fondos' habitualment secs fora de les èpoques de pluja.

La ruta comença al Coll de la Fita, on s'arriba per una pista que puja des del polígon Mas Alba situat al nord de Sitges. Prenent una primera pista a l'esquerra (els camins són ben indicats amb pals i estaques) passarem pel Coll de la Pota del Cavall on ens desviarem a la dreta per arribar al masos de Can Marcer i la Fassina i, després de travessar el fondo de les Llenties, continuar per pista fins al despoblat, en estat ruïnós, de Jafra.

Continuant per la pista des de Jafra arribarem a la urbanització de la Plana Novella en la qual es troba l'antic Palau Novella reconvertit en monestir tibetà (hi ha horaris de visita). Voltant la Plana Novella per l'est des del monestir reprendrem el camí pel GR 92.4 que, seguint el camí de Vallgrassa, ens portarà al mas homònim habilitat com a Centre d'Art Experimental.

Seguint la marxa des de la cruïlla on ens hem desviat cap a Vallgrassa, pujarem fins a la collada de Vallgrassa, que travessarem per fer camí cap a Can Planes (es pot fer drecera), un antic mas fortificat amb grans extensions de vinyes als seus voltants.

Sortint novament a la pista passat Can Planes davallarem cap al Coll Blanc i el Pla de les Llenties fins a sortir a una nova cruïlla indicada, on ens desviarem a l'esquerra per davallar, tot passant a tocar de dos antics forns de calç, fins al punt de partida al Coll de la Fita, on haurem arribat després de recórrer els pocs més de 19 km i gairebé 400 metres de desnivell positiu d'aquesta interessant ruta per una de les principals formacions de la Serralada Litoral.
Waypoint

Coll de la Fita

Waypoint

Drecera

Waypoint

Mas enrunat (el coll d'Entreforc)

Waypoint

Coll de Pota de Cavall (dr)

Waypoint

Vinya

Waypoint

Can Marcer

Waypoint

Vinya

Waypoint

desviació (esq)

Waypoint

La Fassina

Waypoint

Fondo de les Llenties

Waypoint

Desviació (esq)

Waypoint

Jafra

Waypoint

Urbanització La Plana Novella

Waypoint

Accés Palau Novella

Waypoint

Monestir budista

Waypoint

Pista asfaltada

Waypoint

Camí de Vallgrassa

Waypoint

Barraca de pedra seca

Waypoint

Vallgrassa

Waypoint

Collada de Vallgrassa

Waypoint

Desviació (corriol)

Waypoint

Can Planes

Waypoint

Pista

Waypoint

Coll Blanc

Waypoint

Pla de les Llenties

Waypoint

Ca l'Amo

Waypoint

Esquerra

Waypoint

Forn de calç

Waypoint

Mas Maiol

Waypoint

Forn de calç

Comments

    You can or this trail