Download

Distance

6.74 mi

Elevation gain

850 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

850 ft

Max elevation

556 ft

Trailrank

71 5

Min elevation

12 ft

Trail type

Loop

Coordinates

335

Uploaded

May 31, 2021
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   

Search by Passing Area

Find trails starting or passing through your selected areas.

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Search by Passing Area Search by Passing Area
Be the first to clap
1 comment
 
Share
-
-
556 ft
12 ft
6.74 mi

Viewed 400 times, downloaded 21 times

near Cubelles, Catalunya (España)

[CAT] Itinerari per Cubelles - Ruta 4

- Plaça del Castell
- Camí Ral
- Serra de Sant Antoni
- Turó del Avenc
- Puigdetiula


Es tracta d’un itinerari d’uns onze quilòmetres i d’una durada aproximada de quatre hores. El sender circula pel mig d’un bosc espès i força jove, i entremig dels arbres, per qui sap mirar, hi ha una caseta de pastor, que en aquestes contrades s’anomena mulassa. Gairebé sense adonar-nos-en, pujarem la serra de Sant Antoni i el turó de l’Avenc, on podem buscar l’avenc de Sant Antoni.

Si se surt aviat al matí, podrem observar, amb una mica de sort, els esquirols.

Recordeu que a la plaça del Castell es pot visitar l’exposició permanent dedicada al clown Charlie Rivel.

Tríptic: https://www.cubelles.cat/files/doc8444/itineraris-4-cat.pdf


[ESP] Itinerario por Cubelles - Ruta 4

- Plaça del Castell
- Camí Ral
- Serra de Sant Antoni
- Turó del Avenc
- Puigdetiula


Este itinerario se extiende por unos once kilómetros y tiene una duración aproximada de cuatro horas. El sendero atraviesa un bosque frondoso y bastante joven. Aquellos que tengan buena vista sabrán divisar entre los árboles una casita de pastor que por estas latitudes se denomina «mulassa». Casi sin darnos cuenta subiremos por la serra de Sant Antoni y el turó de l’Avenc, donde podremos buscar la sima de Sant Antoni.

Si salimos pronto por la mañana y tenemos un poco de suerte podremos observar ardillas.

No hay que olvidar que en la Plaça del Castell se puede visitar la exposición permanente dedicada al payaso Charlie Rivel.

Tríptico: https://www.cubelles.cat/files/doc8443/itinerarios-4-esp.pdf


[ENG] Itinerary through Cubelles - Route 4

- Plaça del Castell
- Camí Ral
- Serra de Sant Antoni
- Turó del Avenc
- Puigdetiula

This route is approximately eleven kilometres long and takes about four hours to complete. The trail winds its way through a dense and fairly new forest. And among the trees, for those with a watchful eye, you will see a shepherd's hut, called a mulassa in this area. Almost without realising, you will reach the top of the Serra de Sant Antoni and Turó de l'Avenc, where you can search for a cave called L'Avenc de Sant Antoni.

If you go out early in the morning, with a bit of luck you may even see squirrels.

And remember that in Plaça del Castell you can visit the exhibition on the clown Charlie Rivel

Leaflet: https://www.cubelles.cat/files/doc8445/routes-4-eng.pdf


[FR] Itinéraire par Cubelles - Route 4

- Plaça del Castell
- Camí Ral
- Serra de Sant Antoni
- Turó del Avenc
- Puigdetiula

Cet itinéraire s'étend sur environ onze kilomètres et a une durée approximative de quatre heures. Le sentier traverse un bois touffu et assez jeune. Ceux qui ont une bonne vue pourront distinguer entre les arbres une maisonnette de berger qui dans cette région est appelée mulassa. Sans presque vous en rendre compte, vous monterez par la Serra de Sant Antoni et le Turó de l'Avenc.

Si vous sortez tôt le matin, vous aurez des chances d’observer des écureuils.

N’oubliez pas que sur la place Castell, vous pourrez visiter l'exposition permanente consacrée au clown Charlie Rivel.

Dépliant: https://www.cubelles.cat/files/doc8442/itineraires-4-fra.pdf
Information point

OFICINA MUNICIPAL DE TURISME DE CUBELLES

 • Photo of OFICINA MUNICIPAL DE TURISME DE CUBELLES
[CAT] S’ubica a la planta baixa del castell de Cubelles, fortificació mil·lenària edificada sobre una antiga vil·la romana que es caracteritza per ser un dels principals senyals d’identitat del poble. [ESP] Se ubica en la planta baja del castillo de Cubelles, fortificación milenaria edificada sobre una antigua villa romana que se caracteriza por ser una de las principales señas de identidad del pueblo.
Information point

EXPOSICIÓ PERMANENT DEL PALLASSO CHARLIE RIVEL

 • Photo of EXPOSICIÓ PERMANENT DEL PALLASSO CHARLIE RIVEL
[CAT] Josep Andreu, conegut amb el nom de Charlie Rivel (Cubelles, 23 d’abril de 1896- Sant Pere de Ribes, 26 de juliol de 1983), fou un acròbata, pallasso, mim, trapezista i artista del circ espanyol, el qual va ser considerat com al més popular, universal i un dels millors pallassos del món en la seva època. L’exposició a l’igual que l’Oficina Municipal de Turisme de Cubelles, està ubicada a la planta baixa del Castell de Cubelles. [ESP] Josep Andreu, conocido con el nombre de Charlie Rivel (Cubelles, 23 de abril de 1896- Sant Pere de Ribes, 26 de julio de 1983), fue un acróbata, payaso, mimo, trapecista y artista del circo español, el cual fué considerado como el más popular, universal y uno de los mejores payasos del mundo en su época. La exposición al igual que la Oficina Municipal de Turismo de Cubelles, está ubicada en la planta baja del Castillo de Cubelles.
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
 • Photo of DESVIAMENT
River

RIERA DEL RIU FOIX

 • Photo of RIERA DEL RIU FOIX
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Tunnel

PAS SOTA EL PONT

 • Photo of PAS SOTA EL PONT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Photo

AUTOPISTA PAU CASALS

 • Photo of AUTOPISTA PAU CASALS
[CAT] Autopista en homenatge al músic Pau Casals. Rep el tram de l'autopista C-32, Corredor català de la Mediterrània, que s'inicia a Vendrell i finalitza a Barcelona. Discorre per la costa catalana de el Baix Penedès, el Garraf i Baix Llobregat. Pau Casals i Defilló (el Vendrell, el Baix Penedès, 29 de desembre de 1876 – San Juan, Puerto Rico, 22 d'octubre de 1973) ha estat un dels violoncel·listes amb més talent del segle xx. Fou un violoncel·lista, pedagog, director i compositor musical català. La seva gran contribució al món de la música va ser la innovació en la interpretació amb el violoncel, adoptada més endavant per tots els violoncel·listes del món. La seva interpretació del Cant dels Ocells ha esdevingut un símbol de pau i llibertat arreu del món, i de manera molt més significativa dins del modernisme català. [ESP] Autopista en homenaje al músico Pau Casals. Recibe el tramo de la autopista C-32, Corredor catalán del Mediterráneo, que se inicia en Vendrell y finaliza en Barcelona. Discurre por la costa catalana del Baix Penedès, Garraf y Baix Llobregat. Pau Casals (El Vendrell, Baix Penedès, 29 de diciembre de 1876 - San Juan, Puerto Rico, 22 de octubre de 1973) ha sido uno de los violonchelistas con más talento del siglo XX. Fue un violonchelista, pedagogo, director y compositor musical catalán. Su gran contribución al mundo de la música fue la innovación en la interpretación con el violonchelo, adoptada más adelante por todos los violonchelistas del mundo. Su interpretación del Canto de los Pájaros ha convertido en un símbolo de paz y libertad en todo el mundo, y de manera mucho más significativa dentro del modernismo catalán.
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Waypoint

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
 • Photo of DESVIAMENT
[CAT] Cal seguir les marques verdes fins a nova indicació. [ESP] Hay que seguir las marcas verdes hasta nueva indicación
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Ruins

L'ART DE LA PEDRA SECA: CABANA DE PEDRA SECA (MULASSA)

 • Photo of L'ART DE LA PEDRA SECA: CABANA DE PEDRA SECA (MULASSA)
[CAT] Les construccions de pedra seca es fan apilant pedres de l'entorn proper sense necessitat d'utilitzar altres materials de construcció per cohesionar, com la calç o el guix. A Catalunya hi ha gairebé 19.000 construccions de pedra seca, un autèntic patrimoni cultural i paisatgístic. Aquesta tècnica s'ha utilitzat al llarg de tota la història, sobretot a partir del neolític, i s'ha usat en zones rurals. S'utilitzaven en activitats agrícoles o ramaderes, és a dir, les feien sevir els pagesos per guardar les eines o per aixopluc en cas de tempesta. També com a alberg si havien de treballar uns quants dies seguits o com a lloc de descans per als animals que els ajudaven durant les feines del camp. Juntament amb això, constitueixen rics ecosistemes per a insectes, rèptils, petits mamífers, amfibis i fins i tot algunes aus que hi fan niu. També hi creixen sovint falgueres, molses o líquens. [ESP] Las construcciones de piedra seca se hacen apilando piedras del entorno cercano sin necesidad de utilizar otros materiales de construcción para cohesionar, como la cal o el yeso. En Cataluña hay casi 19.000 construcciones de piedra seca, un auténtico patrimonio cultural y paisajistico. Esta técnica se ha utilizado a lo largo de toda la historia, sobre todo a partir del neolítico, y se ha usado en zonas rurales. Se utilizaban en actividades agrícolas o ganaderas, es decir, las hacían servir los agricultores para guardar las herramientas o para cobijo en caso de tormenta. También como albergue si tenían que trabajar varios días seguidos o como lugar de descanso para los animales que les ayudaban durante los trabajos del campo. Junto con ello, constituyen ricos ecosistemas para insectos, reptiles, pequeños mamíferos, anfibios e incluso algunas aves que anidan. También crecen menudo helechos, musgos o líquenes.
Waypoint

PAS DE TANCA

 • Photo of PAS DE TANCA
Flora

PINEDA MEDITERRÀNIA

 • Photo of PINEDA MEDITERRÀNIA
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Cave

AVENC DE SANT ANTONI

 • Photo of AVENC DE SANT ANTONI
 • Photo of AVENC DE SANT ANTONI
[CAT] Quan una cavitat natural és vertical o molt inclinada rep el nom d'avenc. Els avencs que es produeixen per la dissolució de la roca necessiten que aquesta sigui soluble a l’aigua per factors de quimisme; la més adient és la calcària. Aquesta reacciona amb l’aigua i es dissol formant unes formes geomorfològiques característiques denominades en conjunt formes carst. L' avenc de Sant Antoni és un clar exemple d'aquest fenòmen natural. [ESP] Cuando una cavidad natural es vertical o muy inclinada recibe el nombre de sima. Las simas que se producen por la disolución de la roca necesitan que ésta sea soluble al agua por factores de quimismo; la más adecuada es la caliza. Esta reacciona con el agua y se disuelve formando unas formas geomorfológicas características denominadas en conjunto formas karst. La sima de San Antonio es un claro ejemplo de este fenómeno natural.
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Waypoint

MASIA DEL PUIG DE TIULA

 • Photo of MASIA DEL PUIG DE TIULA
 • Photo of MASIA DEL PUIG DE TIULA
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT

 • Photo of DESVIAMENT
Intersection

DESVIAMENT I ARRIBADA

 • Photo of DESVIAMENT I ARRIBADA

1 comment

 • Photo of pak.00

  pak.00 Oct 31, 2021

  I have followed this trail  verified  View more

  Una molt bona ruta

You can or this trail