Time  3 hours 37 minutes

Coordinates 1295

Uploaded April 25, 2014

Recorded October 2006

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
3,450 f
1,669 f
0
2.1
4.2
8.43 mi

Viewed 22977 times, downloaded 835 times

near L' Espluga de Francolí, Catalunya (España)
[CA] Itinerari històric pel bosc de Poblet

Magnífica excursió pel vessant obac de la serra de Prades dins del terme de Vimbodí i Poblet. Al llarg del recorregut es poden observar antics aprofitaments, construccions i indrets vinculats a la història del bosc i del monestir de Poblet que ajudaran a conèixer la importància històrica de l'espai protegit del Paratge Natural de Poblet.

L'orde monàstic cistercenc, branca de l'orde benedictí, va ser fundat el 1098 per sant Robert a Cistaux ("cistell", Borgonya), i es va estendre per Europa durant el segle XII per l'impuls de Bernat de Claravall. Els sobirans catalans confiaren als monjos la fundació de centres amb la intenció d'estabilitzar la demografia. S'alçaven en indrets estratègics, amb aigua abundant i seguint regles estrictes. Rodejaven el nucli central dependències diverses, estances, hospitals, capelles per a nobles o servidors i obradors d'artesans; al voltant s'estenien les explotacions agrícoles i s'hi fundaven masies i granges. Amb el pas dels segles, l'enorme poder monàstic i eclesial va esdevenir obsolet i injust i va provocar disfuncions greus en el sistema econòmic i social del país. L'anomenada desamortització de Mendizábal, a la primera meitat del segle XIX, va culminar un llarg procés iniciat a finals del segle XVIII i va permetre que bona part de les propietats arancelàries (terrenys) no utilitzades de l'església passessin a mans de l'Estat o privades mitjançant subhastes. Les conseqüències per als entorns de Poblet, i per al mateix monestir, però, varen ser funestes. A començaments del segle XX l'Estat va intervenir-hi i, a poc a poc, sota la direcció de l'enginyer Josep Reig, es va repoblar el bosc, es van construir camins, pistes forestals i les noves cases del Titllar, la Pena i Castellfollit. El 1984 els entorns van ser declarats Paratge d'Interès Nacional.

Ruta senyalitzada parcialment.


Per accedir al punt de sortida de l'itinerari des de Montblanc cal prendre la carretera N-240 cap a ponent fins a l'Espluga de Francolí i seguir per la TV-7001 en direcció sud-oest fins al monestir de Poblet, les Masies i l'Alberg Jaume I, o la TV-7007 directament des de l'Espluga de Francolí fins a les Masies. Venint des de ponent per la N-240 es pot prendre la TV-7002 a l'alçada de Vimbodí. Si s'hi vol anar en transport públic es pot arribar en tren fins a l'Espluga de Francolí i a peu fins a l'alberg.

0,00 km (508 m). L'itinerari s'inicia a l'alberg Jaume I, situat entre l'Espluga de Francolí i les Masies, des d'on se segueix la carretera TV-7007 en direcció S, cap a Poblet.

0,59 km (529 m), 0 h 09 min. S'arriba a la caseta d'informació del Paratge Natural de Poblet, situada a l'esquerra de la carretera, des d'on s'agafa la pista forestal senyalitzada en direcció a la Pena.

0,83 km (555 m), 0 h 13 min. En un revolt pronunciat de 180 graus cap al N, es deixa la pista principal i se n'agafa una altra que continua recte, cap al S, tot començant l'ascensió del barranc de Sant Bernat per l'antic camí de la Pedrera.

1,43 km (584 m), 0 h 23 min. Cruïlla de tres camins. Es deixa la pista per un camí que surt a mà dreta. A l'esquerra hi ha el camí per on es tornarà després. Una mica més amunt hi ha l'antiga pedrera de l'Escolta. Es continua pujant i es travessa el barranc en diferents punts.

2,24 km (685 m), 0 h 41 min. Es deixa un trencall a l'esquerra, al SE, per on se'n va un itinerari de natura a l'alzinar de la Pena; es continua recte, fins a la pista que puja per l'altra banda del barranc.

2,48 km (688 m), 0 h 45 min. Se surt a una cruïlla de la pista que s'havia seguit al començament de l'itinerari i que puja del barranc de la Pena. Es continua per la pista, recte, cap al N, deixant a mà dreta el tram que puja des de la carretera de Poblet i, a l'esquerra, la desviació que duu a la Trona i a la casa forestal de la Pena. Al cap de 370 m (5 minuts i mig), la pista gira bruscament al SO. En aquest revolt es deixa, a mà dreta, una desviació.

3,15 km (732 m), 0 h 58 min. Camí de la Senda del Colom. En un revolt pronunciat la pista gira al NE; just en aquest punt, a mà esquerra, cap al SO, surt el camí del Colom, que es pren en pujada bo i deixant la pista. 225 m més amunt es passa pel costat de la font del Colom. Es continua pujant, es creua un torrent, més amunt, el torrent del Teixà (km 3,70) i el torrent de la Pena (km 3,95), on el camí fa una ziga-zaga i creua en direcció SE els pendents de la Roca Plana. Es passa la cova de Fra Marginet (km 4,48) i, finalment, se surt a la pista que puja del pou de gel i de la casa forestal de la Pena. Fra Marginet és el protagonista d'una llegenda medieval que el relaciona amb una vida desordenada de bandoler i amb la penitència que va passar en aquesta cova.

4,75 km (895 m), 1 h 24 min. Revolt de la pista del Pou de Gel. Es continua recte per la pista, cap al NE, durant 140 m, i es deixa per agafar el camí del Sender de l'Aigüeta, que surt a mà dreta en direcció contrària, cap al SO. S'arriba a la font dels Boixets i es retroba, de nou, la pista forestal.

5,18 km (929 m), 1 h 32 min. Font dels Boixets i pista forestal, continuació del tram anterior. La ruta del Paratge Natural de Poblet gira, aquí, cap a l'E dirigint-se a la font del Deport i al mirador de la Pena. La present proposta es dirigeix, però, cap a l'O seguint la pista. Al cap de 380 m hi ha una desviació. Es continua per l'esquerra, pujant. Se'n troba una altra (km 6,23): se segueix recte, per l'esquerra. S'és en el flanc E de la carena que baixa del pic de l'Àliga, sobre uns peculiars rocs. Es remunta la pista cap al S i es deixa un trencall que se'n va a l'E enmig d'un revolt pronunciat (km 6,47). La pista es dirigeix a l'O durant 130 m, gira al N i, 60 m després, es deixa per agafar un camí a mà esquerra que puja fortament fins al pic de l'Àliga vorejant el tallat que queda a mà dreta, a l'O.

6,83 km (1.052 m), 2 h. Es corona el pic de l'Àliga, des d'on es gaudeix de grans vistes sobre la Conca de Barberà i l'Alt Camp. En aquest punt s'inicia el camí de baixada, cap a l'E, seguint la pista que discorre pel mig del tallafocs. Es gira al S, de nou a l'E i es desemboca a una altra pista (km 7,40, 1.047 m). Se segueix recte, cap al NE, es travessa una cruïlla i, sempre per la pista del tallafocs, s'arriba al camí del mirador de la Pena al km 8,55 (996 m). Es deixa la pista, es travessa el tallafocs cap a l'esquerra, al NO, i es baixa al mirador.

8,73 km (971 m), 2 h 32 min. S'accedeix al mirador de la Pena, des d'on s'obté una excel·lent panoràmica del monestir de Poblet i la casa forestal de la Pena. S'ha d'agafar el camí que continua cap al S, rodeja el pedestal del mirador, baixa a la pista i, passant per la font del Deport (km 9,07), porta a la casa forestal de la Pena (km 9,39) i es dirigeix al pou de gel pel costat de la Cascada.

10,00 km (841 m), 2 h 51 min. Bifurcació de camins al costat E del pou de gel (que cal visitar). Es pren el camí que se'n va cap a la dreta, al NE, i que baixa per la bonica senda de Mata-rucs tot flanquejant una tartera d'aire pirinenc.

11,57 km (636 m), 3 h 16 min. Després de diverses ziga-zagues, el camí desemboca a l'altura de l'antiga pedrera del Pi, que es troba a mà esquerra, a l'O. Es continua el camí i 200 m més enllà s'és en una altra pedrera, la dels Aubins. Es continua fent un gir de 180 graus a l'O i es torna a baixar fins a trobar la pista de pujada, que ara se segueix cap al N fins a arribar novament al punt de partida.

13,57 km (508 m), 3 h 37 min. Alberg Jaume I, fi del recorregut. Es pot aprofitar la resta del dia per a la visita d'alguns dels extraordinaris llocs dels entorns: Poblet, l'Espluga de Francolí o Montblanc. A Vimbodí, entre altres elements d'interès, s'hi pot veure el Museu i Forn del Vidre, únic a Catalunya.


Més informació[ES] Itinerario histórico por el bosque de Poblet

Magnífica excursión por la vertiente umbría de la sierra de Prades dentro del término de Vimbodí i Poblet. A lo largo del recorrido pueden observarse antiguos aprovechamientos, construcciones y lugares vinculados a la historia del bosque y del monasterio de Poblet que ayudarán a conocer la importancia histórica del espacio protegido del Paraje Natural de Poblet.

La orden monástica cisterciense, rama de la orden benedictina, fue fundada en 1098 por san Roberto en Cistaux ("cesto", Borgoña), y se extendió por Europa durante el siglo XII bajo el impulso de Bernat de Claravall. Los soberanos catalanes confiaron a los monjes la fundación de centros que permitieron estabilizar la demografía. Se erigían en lugares estratégicos, con agua abundante y siguiendo reglas estrictas. Rodeaban el núcleo central dependencias varias, estancias, hospitales, capillas para nobles o servidores y obradores de artesanos; alrededor se extendían las explotaciones agrícolas y se fundaban masías y granjas. Con el paso de los siglos, el enorme poder monástico y eclesiástico se hizo obsoleto e injusto y provocó graves disfunciones en el sistema económico y social del país. La denominada desamortización de Mendizábal, en la primera mitad del siglo XIX, culminó un largo proceso iniciado a finales del siglo XVIII y permitió que buena parte de las propiedades arancelarias (terrenos) no usadas de la iglesia pasaran a manos del estado o a manos privadas mediante subastas, Las consecuencias para los alrededores de Poblet, y para el propio monasterio, sin embargo, fueron funestas. A principios del siglo XX, el Estado intervino y, lentamente, bajo la dirección del ingeniero Josep Reig, se repobló el bosque, se construyeron caminos, pistas forestales y las nuevas casas del Titllar, la Pena y Castellfollit. En 1984 los alrededores fueron declarados Paraje de Interés Nacional.

Ruta señalizada parcialmente.


Para acceder al punto de salida del itinerario desde Montblanc, hay que coger la carretera N-240 hacia poniente hasta L'Espluga de Francolí y seguir por la TV-7001 en dirección SO hasta el monasterio de Poblet, Les Masies y el Albergue Jaume I, o la TV-7007, directamente desde L'Espluga de Francolí hasta Les Masies. Viniendo desde poniente por la N-240, se puede tomar la TV-7002 a la altura de Vimbodí. Si se quiere ir en transporte público, se puede llegar en tren hasta L'Espluga de Francolí y andando hasta el albergue.

0,00 km (508 m). El itinerario se inicia en el albergue Jaume I, situado entre L'Espluga de Francolí y Les Masies, desde donde se sigue la carretera TV-7007 en dirección S, hacia Poblet.

0,59 km (529 m), 0 h 09 min. Caseta de información del Paraje Natural de Poblet, situada a la izquierda de la carretera, desde donde se toma la pista forestal señalizada en dirección a la Pena.

0,83 km (555 m), 0 h 13 min. En una curva pronunciada de 180 grados hacia el N se deja la pista principal y se toma otra que sigue rector hacia el S iniciando la ascensión del barranco de Sant Bernat por el antiguo camino de la Pedrera.

1,43 km (584 m), 0 h 23 min. Bifurcación de tres caminos. Se deja la pista por un camino que sale a mano derecha. A la izquierda está el camino por el que se volverá después. Un poco más arriba se halla la antigua cantera de L'Escolta. Se sigue subiendo y se cruza el barranco en diferentes puntos.

2,24 km (685 m), 0 h 41 min. Se deja un desvío a la izquierda, al SE, por donde se va a un itinerario de naturaleza en el encinar de la Pena; se sigue recto, hasta la pista que sube por el otro lado del barranco.

2,48 km (688 m), 0 h 45 min. Se sale a una encrucijada de la pista que se había seguido al inicio del itinerario y que sube del barranco de la Pena. Se sigue por la pista, recto, hacia el N, dejando a mano derecha el tramo que sube desde la carretera de Poblet y, a la izquierda, el desvío que conduce a la Trona y a la casa forestal de la Pena. Después de 370 m (5 minutos y medio), la pista gira bruscamente al SO. En esta curva se deja, a mano derecha, un desvío.

3,15 km (732 m), 0 h 58 min. Camino de la Senda del Colom. En una curva pronunciada la pista gira al NE; justo en ese punto, a mano izquierda, hacia el SO, sale el camino del Colom, que se toma en subida dejando la pista. 225 m más arriba se pasa junto a la fuente del Colom. Se sigue subiendo, se cruza un torrente, más arriba, el torrente del Teixà (km 3,70), el torrente de la Pena (km 3,95), donde el camino hace un zigzag y cruza en dirección SE las laderas de la Roca Plana. Se pasa la cueva de Fray Marginet (km 4,48) y, por último, se sale a la pista que sube del pozo de hielo y de la casa forestal de la Pena. Fray Marginet es el protagonista de una leyenda medieval que le relaciona con una vida desordenada de bandolero y con la penitencia que pasó en esa cueva.

4,75 km (895 m), 1 h 24 min. Curva de la pista del pozo de hielo. Se sigue recto por la pista, hacia el NE durante 140 m, dejándose para tomar el camino del Sender de l'Aigüeta, que sale de mano derecha en dirección contraria, hacia el SO. Se llega a la fuente de Els Boixets y se encuentra, de nuevo, la pista forestal.

5,18 km (929 m), 1 h 32 min. Fuente de Els Boixets y pista forestal, continuación del tramo anterior. La ruta del Paraje Natural de Poblet gira, aquí, hacia el E dirigiéndose a la fuente del Deport y al Mirador de la Pena. La presente propuesta se dirige, sin embargo, hacia el O siguiendo la pista. Después de 380 m hay un desvío. Se sigue por la izquierda, subiendo. Se encuentra otra (km 6,23), se sigue recto, por la izquierda. Estamos en el flanco E de la línea de cresta que baja del pico de L'Àliga, sobre unas peculiares piedras. Se remonta la pista hacia el S y se deja un desvío que va al E en medio de una curva pronunciada (km 6,47). La pista se dirige al O durante 130 m, gira al N y, 60 m después, se deja para tomar un camino a mano izquierda que sube fuertemente hasta el pico de L'Àliga bordeando el peñasco que queda a mano derecha, al O.

6,83 km (1.052 m), 2 h. Se corona el pico de L'Àliga desde el que se goza de grandes vistas sobre la Conca de Barberà y el Alt Camp. En este punto se inicia el camino de bajada, hacia el E, siguiendo la pista que discurre por en medio del cortafuegos. Se gira al S, de nuevo al E y se desemboca en otra pista (km 7,40, 1.047 m). Se sigue recto, hacia el NE, se pasa una encrucijada y, siempre por la pista del cortafuegos, se llega al camino del mirador de la Pena en el km 8,55 km (996 m). Se deja la pista, se cruza el cortafuegos hacia la izquierda, al NO, y se baja al mirador.

8,73 km (971 m), 2 h 32 min. Mirador de la Pena, desde donde se obtiene una excelente panorámica del monasterio de Poblet y la casa forestal de la Pena. Debe tomarse el camino que sigue hacia el S, rodea el pedestal del mirador, baja a la pista y, pasando por la fuente del Deport (km 9,07), conduce a la casa forestal de la Pena (km 9,39) y se dirige al pozo de hielo junto a la Cascada.

10,00 km (841 m), 2 h 51 min. Bifurcación de caminos en el lado E del pozo de hielo (que hay que visitar). Se toma el camino que va hacia la derecha, al NE, y que baja por la bella senda de Mata-rucs flanqueando un cantizal de aire pirenaico.

11,57 km (636 m), 3 h 16 min. Tras varios zigzags, el camino desemboca a la altura de la antigua cantera del Pi, que se halla a mano izquierda, al O. Se sigue el camino; 200 m más allá se está en otra cantera, la de Els Aubins. Se sigue haciendo un giro de 180 grados al O y se vuelve a bajar hasta encontrar la pista de subida, que ahora se sigue hacia el N hasta llegar de nuevo al punto de partida.

13,57 km (508 m), 3 h 37 min. Albergue Jaume I, fin del recorrido. Puede aprovecharse el resto del día para visitar algunos de los extraordinarios lugares de los alrededores: Poblet, L'Espluga de Francolí o Montblanc. En Vimbodí, entre otros elementos de interés, se puede ver el Museu i Forn del Vidre (museo y horno del vidrio), único en Cataluña.


Más información[EN] Historical itinerary through Poblet wood

Magnificent tour of the shady side of the Serra de Prades in the term of Vimbodí i Poblet. Along the route we can observe old exploitations, constructions and places closely linked to the history of Poblet wood and the monastery which will help to discover the historic importance and centuries-long use of what is now the protected area of Poblet Nature Park.

The Cistercian monastic order, a branch of the Benedictine order, was founded in 1098 by St Robert in Cîteaux in Burgundy, and spread over Europe in the 12th century thanks in a large part to the efforts of Bernard de Clairvaux. The Catalan monarchs entrusted the monks with the foundation of major centres, endowed with abundant farming land, which managed to stabilise the economy and the demography of New Catalonia. The monasteries were built in strategic places with plenty of water and followed strict rules. Around the centre were different buildings: rooms, hospitals, chapels for nobles or servants and craftsmen; beyond the walls were the agricultural exploitations where manor houses and farmhouses were built. As the centuries went by the enormous monastic and ecclesiastical power became obsolete and unjust and brought about serious dysfunctions in the economic and social system of the country. The so-called Mendizàbal disamortisation in the first half of the 19th century culminated a long process which had begun in the late 18th century and meant that a large part of the unused taxable properties (lands) of the Church passed into the hands of the state or those of private individuals through auctions. The consequences for the surroundings of Poblet and the monastery itself, however, were deadly, In the early 20th century the state intervened and gradually, under the direction of the engineer Josep Reig, the wood was replanted, roads, forestry tracks and the new houses El Titllar, La Pena and Castellfollit were built. In 1984 the surroundings were declared a Site of National Interest.

Partially marked trail.


To reach the starting point of the itinerary from Montblanc we take N-240 to the west as far as L'Espluga de Francolí and continue along TV-7001 south-west to Poblet monastery, Les Masies and the Alberg Jaume I, or TV-7007, directly from L'Espluga de Francolí to Les Masies. If we want to use public transport there is a train to L'Espluga de Francolí and we can walk from there to the refuge.

0.00 km (508 m). The itinerary starts at the Alberg Jaume I, between L'Espluga de Francolí and Les Masies, from where we take TV-7007 S, to Poblet.

0.59 km (529 m), 0 h 09 min. Poblet Nature Park information hut on the left of the road, from where we take the forestry track signposted in the direction of La Pena.

0.83 km (555 m), 0 h 13 min. At a 180 degree bend to the N we leave the main track and take another that keeps straight on to the S as we begin the ascent of Sant Bernat gorge along the old quarry road.

1.43 km (584 m), 0 h 23 min. Junction with three roads. We leave the track for a road that turns off to the right. On the left is the road we shall return by later. A little higher up is the old Escolta quarry. We continue to climb and cross the gully at different points.

2.24 km (685 m), 0 h 41 min. We pass a turnoff on the left, heading SE, which is the La Pena evergreen oak wood nature itinerary; we keep straight on to the track that climbs on the other side of the gully.

2.48 km (688 m), 0 h 45 min. We come out at a crossroads on the track we had followed at the beginning of the itinerary and which climbs La Pena gully. We continue straight along the track to the N, passing on the right the stretch that climbs from the Poblet road and on the left the turnoff that leads to La Trona and La Pena forestry house. After 370 m (5 minutes and a half), the track turns sharply to the SW. At this bend we pass a turnoff on the right.

3.15 km (732 m), 0 h 58 min. Senda del Colom road. At a sharp bend the track turns NE; just at this point, on the left, to the SW, the Colom road branches off; we take it upwards and leave the track. 225 m higher up we pass beside the Colom spring. We continue to climb, cross a stream, higher up, the Teixà stream (km 3.70), La Pena stream (km 3.95), where the road zig-zags and crosses the slopes of Roca Plana towards the SE. We pass Fra Marginet cave (km 4.48) and finally come out on the track that climbs from the ice well and La Pena forestry house. Fra Marginet is the hero of a Mediaeval legend that relates him to the unruly life of a bandit and the penitence he did in the cave.

4.75 km (895 m), 1 h 24 min. Bend of the track to the ice well. We keep straight on along the track, to the NE, for 140 m, and leave to take the Sender de l'Aigüeta road, which turns off to the right in the opposite direction, to the SW. We come to the Boixets spring and rejoin the forestry track.

5.18 km (929 m), 1 h 32 min. Boixets spring and forestry track, continuation of the previous stretch. The Poblet Nature Park route turns E here towards the Deport spring and La Pena mirador. Our route, however, heads W following the track. After 380 m there is a turnoff. We continue to the left, climbing. We come to another (km 6.23), we keep straight on, to the left. We are on the E flank of the ridge that comes down from Pic de l'Àliga, on some peculiar rocks. We go back up the track to the S and pass a turning which goes off E at a sharp bend (km 6.47). The track heads W for 130 m, turns N and, 60 m further on, we leave and take a road on the left that climbs steeply to Pic de l'Àliga skirting the rock on the right, to the W.

6.83 km (1,052 m), 2 h. We reach the summit of Pic de l'Àliga from where we have sweeping views of Conca de Barberà and Alt Camp. At this point the road down starts, to the east, following the track that runs between the firebreaks. We turn S, E again and come out onto another track (km 7.40, 1047 m). We keep straight on, to the NE, cross a crossroads, and, still on the firebreak track, we come to the road to La Pena mirador at km 8.55 km (996 m). We leave the track, cross the firebreak to the left, NW, and go down to the mirador.

8.73 km (971 m), 2 h 32 min. La Pena mirador, from where there is a fine panorama of Poblet monastery and La Pena forestry house. We have to take the road that continues to the S, skirt the pedestal of the mirador, go down to the track which, passing the Deport spring (km 9.07), leads to La Pena forestry house (km 9.39) and then to the ice well beside the waterfall.

10.00 km (841 m), 2 h 51 min. Forking roads on the E side of the ice well (worth a visit). We take the road which goes off to the right, NE, and which goes down by the pretty Mata-rucs path passing beside a patch of scree reminiscent of the Pyrenees.

11.57 km (636 m), 3 h 16 min. After a number of zig-zags, the road comes out at the old Pi quarry, which is on the left, to the W. We continue along the road; 200 m further on is another quarry, Els Aubins. We continue, making a 180 degree turn to the W, and go down again as far as the track we came up, which we now follow to the N until we return to the starting point.

13.57 km (508 m), 3 h 37 min. Alberg Jaume I, end of the route. We can spend the rest of the visiting some of the extraordinary places in the surroundings.
FONT DELS BOIXETS
MIRADOR DE LA PENA
POU DE GEL
CASA FORESTAL DE LA PENA

4 comments

 • Photo of ocm

  ocm Aug 19, 2014

  I have followed this trail  View more

  Molt bona ruta per l’entorn del bosc de poblet. Zona molt tranquil•la, amb bones vistes i amb bona diversitat de vegetació. La ruta es por fer a peu o corrent, ja que no ofereix gran desnivell ni te passos complicats.

 • Photo of Jmricart

  Jmricart Sep 24, 2014

  I have followed this trail  View more

  Ruta molt agradable. Fàcil de seguir, però en alguns punts el track va ser molt útil.
  Recomanable.
  Setembre de 2014

 • Photo of jordimarca

  jordimarca Mar 4, 2015

  I have followed this trail  View more

  Hi han fotografies que no corresponen al track.
  Ruta agradable per a fer en una matinal i per cert molt ben explicada. El que no m´agrada es veure fotografies que no corresponen al track marcat. No ho trobo gens acertat. De vegades un decideix per una o per un altre per les fotos pujades, en el meu cas la curiositat de poder veure "els bolets pintats". He seguit i acabat sense veure el que buscava. M´ha donat per preguntar on estava i la meva sorpresa es que esta a uns quants quilometres. Es com si jo faig una ruta del cami de Ronda Tarragona - Torredembarrra i pujo una foto del Dragon Khan. Deu meu!!!!! T´he ficat aquest exemple perque soc de la zona de Tgna. Gracies.

 • Photo of Kerarta

  Kerarta Apr 5, 2015

  I have followed this trail  View more

  Ruta sense cap mena de dificultat tècnica amb poc interès paisatgístic.

You can or this trail