Download

Distance

21.02 mi

Elevation gain

2,283 ft

Technical difficulty

Difficult

Elevation loss

2,283 ft

Max elevation

1,258 ft

Trailrank

48

Min elevation

261 ft

Trail type

Loop

Coordinates

9420

Uploaded

June 8, 2021

Recorded

June 2021

Live Tracking

Share your location with friends and loved ones during an activity.

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Live Tracking Live Tracking
Share
-
-
1,258 ft
261 ft
21.02 mi

Viewed 430 times, downloaded 16 times

near Rubí, Catalunya (España)

Aquest itinerari pertany a la Xarxa d’itineraris de Rubí (https://www.rubi.cat/es/temas/medio-ambiente/medio-natural/caminos-e-itinerarios/itinerarios) dissenyats per l’Ajuntament de Rubí conjuntament amb les entitats CER (Centre Excursionista de Rubí) i Rubí d’Arrel.

Itinerari circular que permet recorrer la diversitat de paisatges existents en el municipi de Rubí, des de les seves fondalades de torrents fins els turons més elevats passant pels paisatges agrícoles. Permet gaudir d’elements del patrimoni natural, arquitectònic i arqueologic més significatius amb panoràmiques extraordinàries de les serralades de Sant Llorenç del Munt, la serra de Montserrat i la serra de Collserola.

View more external

Waypoint

Cal Gaspà- Industries Espona

 • Photo of Cal Gaspà- Industries Espona
Conjunt de tres naus de dues plantes paral•leles, la més petita al centre. Les naus estaven unides transversalment a la planta superior mitjançant un pont cobert. En destaca la composició gairebé monumental i molt pròpia de l'arquitectura franquista i que la façana, estilísticament molt coherent, expressa amb claredat. Aquí s’hi pot apreciar un basament arrebossat amb franges refoses i grans finestres allargades que es coronen amb panys de totxo ceràmic manual. Actualment acull l'Escola de Dansa, gestionada per l'entitat cultural Esbart Dansaire de Rubí.
Waypoint

Masia de Ca n'Alzamora

 • Photo of Masia de Ca n'Alzamora
Masia de planta rectangular, de tres crugies (definides com el buit existent entre dos murs de càrrega) i edificacions annexes, de les més antigues de Rubí i destinada actualment a habitatge. L'edifici principal té planta baixa i un pis, i la teulada és de doble vessant amb el frontó a la façana lateral. A la façana principal hi ha una porta adovellada de mig punt de pedra sorrenca i, al damunt, hi ha una finestra que llueix un blasó d'un avantpassat propietari del casal, amb muntants i llinda de pedra sorrenca treballada. A la façana hi ha, també, altres finestres gòtiques del segle XV o XVI.
Waypoint

Torres d'en Massana

 • Photo of Torres d'en Massana
Conjunt format per diverses torres amb unes mateixes característiques tipològiques i constructives del moment de la seva creació. Està format per les edificacions següents: CEIP Torre de la Llebre, Casa Massana (de Ramon Massana), Casa Arís (Antoni Arís Casanovas i germans) i Casa Salduba (Dr. Giner). Es tracta de cases de planta baixa i dos pisos, i torre mirador en algun cas. Tenen un porxo amb columnes sobre una petita escala, a la manera d'una pèrgola, que sostenen una terrassa del primer pis. Cal destacar l'estil que aquestes cases pretenen assolir, molt proper a algunes construccions alemanyes i franceses del període racionalista i basat en l'ús del formigó, que aquí solament trobem en els elements de recobriment.
Waypoint

Masia de la Torre de la LLebre

 • Photo of Masia de la Torre de la LLebre
Masia destinada actualment a la restauració, per la qual cosa ha sofert modificacions. Té un pati davant configurat per la mateixa masia, els annexos que s'avancen i una tanca. Els forjats són de bigues de fusta i tauler de totxo, menys les ales laterals de la planta baixa i el celler, que queda semisoterrat, i que tenen una gran volta rebaixada. A l'interior, les finestres tenen festejadors. A l'exterior destaca la façana, una petita capella exempta i una era. Resulta interessant el celler situat a la part posterior de la casa. El sostre té una gran volta rebaixada amb les parets de totxo massís i pedra, de les quals es conserven dues boixes.
Waypoint

Pou de Mas Ferran

 • Photo of Pou de Mas Ferran
Al torrent de Ca n' Oriol, prop de la llinda divisòria del terme i davant de la Torre de la Llebre, hi ha una construcció torriforme que té una coberta a quatre aigües i una porta petita que dona al camí d'accés al Mas Ferran. La torre protegeix un pou d'aigua i es conserva bona part del sistema d'aprofitament de l'aigua de l’interior. Travessant el torrent de Ca n'Oriol i en direcció al dels Alous es troba el Mas Ferran.
Waypoint

Estany dels Alous

 • Photo of Estany dels Alous
L'origen d'aquesta zona humida, on afloren les aigües freàtiques del subsol, no és natural, sinó provocat per la sobreexcavació d'una antiga activitat d'extracció d'argiles. Descendint fins a tocar de la riba s'observa l'extensió de la làmina d'aigua que ocupa una hectàrea de superfície i que té profunditats que oscil•len entre 1,8 i 9,6 metres. Es poden observar diverses espècies de vegetació palustre; com les jonqueres formades pels joncs bovals (Scirpus holoschoenus), els canyissars de canyís (Phragmites australis) i les agrupacions de boga (Tipha angustifolia). Referent a la fauna, hi abunden mamífers (conills, mosteles, fagines i teixons), ocells (valones, xivitones, xoriguers, polles d’aigua, mussols banyuts i mussols comuns) i peixos (truites americanes, carpes i perques). També s’hi observen amfibis; com la granota verda, el tòtil i el gripau, i rèptils, com la serp verda.
Waypoint

Albereda del torrent dels Alous

 • Photo of Albereda del torrent dels Alous
Al torrent dels Alous es troba la màxima concentració d'àlbers (Populus alba) de tot el terme de Rubí, alguns dels quals tenen més de setze metres d'alçada. Està declarada element de patrimoni natural en el Catàleg del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural.
Waypoint

Mas Ferran

 • Photo of Mas Ferran
Mas Ferran
Waypoint

Masia de Can Sant Joan

 • Photo of Masia de Can Sant Joan
Masia de Can Sant Joan
Waypoint

Mirador de les Martines

 • Photo of Mirador de les Martines
Dalt de la serra homònima, al lloc conegut com la Creu de Conill i a poca distància de les restes d'una torre medieval, hi ha un turó suau des d'on es pot contemplar una vista excel•lent del Vallès Occidental: destaca, en primer pla cap al nord-est, la ciutat de Terrassa, i al fons, el massís de Sant Llorenç del Munt. A l'est es pot veure Sabadell, Sant Quirze del Vallès i les Fonts de Terrassa. A l'oest, Can Solà i Montserrat, i al sud, el nucli urbà de Rubí i el seu entorn natural (serres de Can Roig i Can Guilera, etc.), la serra de Collserola, el Garraf, etc. També es pot veure la resta de la comarca i part de la vall de la riera de les Arenes o de Rubí. La zona limita amb el terme municipal de Terrassa.
Waypoint

Torre de les Martines/Creu de Conill

 • Photo of Torre de les Martines/Creu de Conill
La construcció està feta amb pedres cimentades amb morter i té un diàmetre aproximat de nou metres. Els murs tenen un gruix de noranta centímetres conservats a uns cinquanta centímetres d'alçada. Es troba al costat del camí de les Martines, al marge nord, al límit del terme de Rubí amb Terrassa, prop de la cruïlla amb el camí de Sant Muç. Actualment presenta una fragmentació al costat del camí produïda per l'ampliació del vial. A uns cinquanta metres al nord-oest es troben fragments de ceràmica romana a la superfície: ceràmica comuna, tègula i doli que es van dipositar al Museu de Rubí i al Museu de Terrassa. L'any 1991 es va procedir a l'excavació arqueològica de la construcció, que no va permetre aclarir gaires aspectes de la seva funcionalitat i cronologia. En qualsevol cas, l'observació del sistema constructiu i la presència de documents que citen la torre ─puig de Castrella─ permet suposar que es tractaria d'una construcció medieval. F. Margenat va recollir ceràmica d'esclovia d’ou (informació oral del Sr. X. Arís a la Taula de Patrimoni de Rubí i del Sr. F. Margenat), així com també s'havia trobat fa anys ceràmica campaniana, fragments de doli i àmfora, tègula, ceràmica sigil•lada i restes de vidre. Al centre de la torre hi havia una petita fossa rectangular que contenia cendres i alguns bocins de ceràmica de parets primes d'època romana. De tota manera, es pensa que la torre devia ser medieval i relacionada amb la defensa de la línia del Llobregat.
Waypoint

Can Moritz o Can Matarí

 • Photo of Can Moritz o Can Matarí
Edifici aïllat de planta baixa i dos pisos amb una torre mirador en una de les cantonades. L'estructura és de murs de càrrega. Els forjats són de bigues de fusta amb voltes de totxo i cel ras. La coberta, a quatre aigües, està feta també amb bigues de fusta i teules àrabs, algunes vidrades, que presenten el carener de peces especials també vidrades. L'acabat exterior és arrebossat i pintat amb motius vegetals de color verd. Els forats de la façana es tanquen amb fusteria de taller. L'acabat interior és un enguixat i pintat en estil noucentista. En destaca, pel seu interès, la marquesina de l'entrada; l'accés al mirador per una escala de cargol; els detalls dels sostres; la fusteria tant interior com exterior; la lluerna i vidriera, i l'estructura de fusta del celler, que consisteix en una petita construcció que es troba separada, a la qual es va afegir la casa del vigilant.
Fountain

Font de Can Moritz

 • Photo of Font de Can Moritz
La font de Can Moritz, situada al torrent de Can Matarí (Castellnou), té un especial interès arquitectònic i patrimonial. Va ser construïda l’any 1922 per la família de Louis Moritz, fundador de l'empresa de cerveses Moritz, que disposava de la masia de Can Moritz / Can Matarí. Amb el pas del temps, la construcció havia quedat amagada sota la vegetació del torrent de Can Matarí i va ser arran d’uns treballs de neteja dels boscos municipals, l’any 2015, que la font va quedar al descobert i va ser restaurada l'any 2017.
Waypoint

Can Canyadell Vell

 • Photo of Can Canyadell Vell
Es troba a mig vessant d'un torrent. De l'antiga casa es conserven restes de dues parets, encara que arriben fins a uns cinc metres d'alçada. Les parets tenen diverses fases. En la que sembla més antiga s'observen carreus de pedra units amb morter. En una segona fase (la principal), les parets són de maçoneria i totxo, però també s'observen determinats elements, d'un moment posterior, fets totalment amb totxo. El lloc es troba totalment envaït per la vegetació. Es poden veure restes d'elements de combustió, com les restes de la xemeneia d'una llar de foc. Fora de la casa es veu el que sembla ser una sitja al terra.
Waypoint

Masia de Can Balasc

 • Photo of Masia de Can Balasc
És de planta gairebé quadrangular, de tres crugies i edificacions annexes, i va ser reformada a finals del segle XIX. Té una torre central, com a eix de comunicació vertical que allotja l’escala principal, però aquesta no està integrada a la distribució interior i l'accés a cada pis és independent. La composició del cos principal de la façana es simètrica, amb tres estrats molt clars, però la balconada que dona a sud trenca la simetria i li atorga un aire colonial i pintoresc. Té un seguit d’elements propis de l'arquitectura neoclàssica, com el remarcat de les finestres, el frontó acabat amb un rellotge mecànic, l'estuc imitant carrerons i els esgrafiats. L'accés a l'edifici es fa per mitjà d'una escalinata i un pòrtic amb columnes, que està rematat amb una barana de balustres prefabricats. Cal destacar-ne la fusteria, les vidres de colors a la torre, les encavalcades del celler, els elements de forja i la torre exterior de defensa de planta circular.
Waypoint

Torrent de les Abelles

 • Photo of Torrent de les Abelles
Torrent de les Abelles

1 comment

You can or this trail