Download

Distance

5.86 mi

Elevation gain

440 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

440 ft

Max elevation

752 ft

Trailrank

40

Min elevation

409 ft

Trail type

Loop

Coordinates

2488

Uploaded

June 9, 2021

Recorded

June 2021

Advanced Filters

Filter by recording month or date. Find trails only from people you are following.

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Advanced Filters Advanced Filters
Share
-
-
752 ft
409 ft
5.86 mi

Viewed 415 times, downloaded 19 times

near Rubí, Catalunya (España)

Aquest itinerari pertany a la Xarxa d'itineraris de Rubí (https://www.rubi.cat/es/temas/medio-ambiente/medio-natural/caminos-e-itinerarios/itinerarios) dissenyats per l'Ajuntament de Rubí conjuntament amb les entitats CER (Centre Excursionista de Rubí) i Rubí d'Arrel.

Itinerari de dificultat mitjana que ens porta a conèixer la masia de Can Fonollet i els paisatges de camps de conreu i boscos que l'envolten.

View more external

Waypoint

Església de St Pere

  • Photo of Església de St Pere
L'església de Sant Pere és una església del municipi de Rubí (Vallès Occidental) protegida com a Bé Cultural d'Interès Local. La parròquia de Sant Pere encapçala l'Arxiprestat de Rubí i Sant Feliu, on també hi trobem les parròquies de Santa Maria, Sant Pau, Sant Josep Obrer i Sant Feliu. L'actual temple de Sant Pere de Rubí és l'ampliació del temple preromànic construït amb tota probabilitat el segle X, al mateix temps que el castell d'origen aràbic. El campanar i el finestral de ponent conserven encara elements de l'antic temple preromànic.
Waypoint

El Castell

  • Photo of El Castell
El Castell de Rubí és un dels elements patrimonials més significatius de la ciutat. S'aixeca dalt d'un turó a la part occidental del nucli urbà i a la l'altra banda de la riera. Ha tingut, al llarg dels anys, diverses funcions. En els segles XIII i XIV el Castell defensava Rubí contra bandits i exèrcits estrangers. El segle XV es va convertir en una residència senyorial, sense jurisdicció feudal, en mans de la família dels Torrelles. Finalment, el segle XVI es va transformar en una casa de pagès, funció que va perdurar fins ben entrat el segle XX. L'any 1987 l'Ajuntament de Rubí va iniciar les obres per a la seva rehabilitació i, finalment, el 1996 el Castell va obrir les portes com a Ecomuseu Urbà; un equipament patrimonial que treballa per a la conservació i la difusió del patrimoni i de la cultura tradicional i popular, entesos com l'expressió viva i dinàmica d'una realitat plural que es construeix i modifica constantment. Aquest museu constitueix un espai estable de relació intercultural on s'hi troben representades i reflectides les diverses realitats històriques, culturals i socials de la ciutat.
Waypoint

Aqüeducte de Can Claverí

  • Photo of Aqüeducte de Can Claverí
Entre els anys 1752 i 1753 es van desviar les aigües del torrent de Can Ramoneda, que passava per darrere del Castell i anava a desguassar al de Xercavins, per tal de poder regar els horts situats al costat de la riera. Les obres van ser finançades pels regants i els propietaris de la zona, que eren sota l’autoritat de l’Ajuntament, i per dur-les a terme van haver de tallar una carena, que seria salvada pel pont. Acabat de construir, el 1753, era pont (camí) i també aqüeducte, ja que portava aigua al molí del Castell de Rubí. La denominació popular era la de «pont de l’aigua». Constava de tres grans arcs de mig punt, dels quals actualment només se’n conserven dos, que sostenien el camí i el rec. El 1993 va ser reparat, ja que es trobava en molt mal estat, i actualment es troba protegit com a Bé Cultural d’Interès Local dins del Catàleg del patrimoni de Rubí.
Waypoint

Jaciment de Can Pòlit

  • Photo of Jaciment de Can Pòlit
Les restes de l'antiga casa de Can Pòlit es troben totalment cobertes per una densa vegetació i es localitzen a una carena a poca distància del torrent del mateix nom. La casa era de dimensions reduïdes. La major part de les parets són fetes de maçoneria de còdols, encara que se n'observen algunes fetes de totxo, especialment la que dona forma a un petit cup quadrangular i recobriment de rajoles vidrades marrons. Al costat d'aquesta es troba una dependència que havia estat coberta amb una volta, feta també amb totxo. Es nota que abans el camí passava per sobre de les restes, mentre que actualment discorre per sota. Se n'ha trobat la superfície ceràmica vidrada, entre la quals en destaca un fragment de ceràmica blava catalana que es data del segle XVIII. A uns cinquanta metres de distància muntanya avall es troba un pou, tapiat fa pocs anys, que tenia al costat un safareig o abeurador.
Waypoint

Masia de Can Fonollet

  • Photo of Masia de Can Fonollet
L'antic mas queda gairebé ofegat per les construccions annexes més modernes, sobretot les de les reformes fetes els anys 1927 i 1942. El cos més antic és de planta rectangular; amb planta baixa, pis i graner, i coberta de dues vessants. La façana principal, a migdia, és perpendicular al carener i de composició simètrica. La planta baixa té un portal d'accés en arc de mig punt adovellat, amb altres finestres i portes de factura molt senzilla. El pis té finestres irregulars que segueixen el pendent de la coberta. Hi ha un rellotge de sol pintat, de tipus pagès català.
Waypoint

Torrent del Mut o de Can Serra

  • Photo of Torrent del Mut o de Can Serra
Torrent del Mut o de Can Serra

Comments

    You can or this trail