Download

Distance

3.93 mi

Elevation gain

348 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

348 ft

Max elevation

750 ft

Trailrank

40

Min elevation

430 ft

Trail type

Loop

Coordinates

1296

Uploaded

June 8, 2021

Recorded

June 2021

Search by Passing Area

Find trails starting or passing through your selected areas.

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Search by Passing Area Search by Passing Area
Be the first to clap
Share
-
-
750 ft
430 ft
3.93 mi

Viewed 215 times, downloaded 11 times

near Rubí, Catalunya (España)

Aquest itinerari pertany a la Xarxa d’itineraris de Rubí (https://www.rubi.cat/es/temas/medio-ambiente/medio-natural/caminos-e-itinerarios/itinerarios) dissenyats per l’Ajuntament de Rubí conjuntament amb les entitats CER (Centre Excursionista de Rubí) i Rubí d’Arrel.

Itinerari sense cap dificultat que transcorre els paisatges agrícoles i naturals de Ca n'Oriol i Can Tiraires, al sud-est del nucli urbà de Rubí.

View more external

Waypoint

Bosc de Ca n'Oriol

  • Photo of Bosc de Ca n'Oriol
Element del Catàleg del patrimoni natural, el bosc es troba dalt d'un petit turonet que domina la vila de Rubí i representa un lloc simbòlic. Cal destacar-ne els arbres singulars, com ara l'alzinar, i la roureda situada a la zona meridional del bosc. El bosc és visible des del casc urbà i des d'una bona part de l'antiga plana agrícola de Ca n'Oriol i Can Sant Joan. Les espècies dominants del bosc les constitueixen el pi pinyoner i el pi blanc.
Waypoint

Jaciment de Ca n'Oriol

  • Photo of Jaciment de Ca n'Oriol
Es tracta d'un o diversos jaciments que es troben en el parc de Ca n'Oriol. D'aquesta zona en procedeixen diferents objectes i encara hi romanen diferents estructures in situ entre el bosc i el nucli urbà. La zona de més concentració de restes arqueològiques es troba entre el bosc i el camí de Can Sant Joan. L'estiu de l'any 2002 s'hi van dur a terme diverses excavacions arqueològiques que han descobert diferents restes d'època romana.
Waypoint

Era de Ca n'Oriol

  • Photo of Era de Ca n'Oriol
Espai de forma quadrangular que presenta un interessant enrajolat disposat en sentit diagonal a l'eix de l'era. Té tres incisions digitals longitudinals entre els angles en sentit est-oest i conserva cinc lloses amb sengles cinc inscripcions en llatí, fetes col•locar per Pau Viver i Oriol i situades: quatre, al centre de cada un dels costats, i una altra, al mig.
Waypoint

Masia de Ca n'Oriol

  • Photo of Masia de Ca n'Oriol
De planta gairebé quadrangular, de tres crugies, i amb edificacions annexes. A la façana es conserven les llindes de pedra sorrenca de les finestres amb l'ornamentació gòtica original d'algunes d'elles (segle XVII tardà), els festejadors de l'interior i la portalada d'entrada de l'edifici. De l'antiga masia es conserva, a l'interior, la sala central dels dos pisos i l'escala, una sala lateral amb un petit lavabo i l'antic celler a la part posterior, construït amb una volta de canó de mig punt i del qual es poden veure les boixes de les tines.
Waypoint

Jaciment de Can Tiraïres

  • Photo of Jaciment de Can Tiraïres
Jaciment de l’època medieval enderrocat l’any 1970. Era dalt una serralada, tenia un clar domini del bosc i al seu voltant, algun sembrat i alguna vinya. Sembla ser que l’edifici era de parets de tàpia, de dimensions no gaire grans. Tenia un recer per als ramats i, a ponent, una font. El traçat de l’autopista va afectar-ne les eres. Actualment el conjunt és un munt de runes.
Fountain

Font de Sant Josep Oriol

  • Photo of Font de Sant Josep Oriol
Font de Sant Josep Oriol
Waypoint

Mirador del Rossell

  • Photo of Mirador del Rossell
Dalt del turó del Rossell es té una vista privilegiada del nucli urbà de Rubí, així com de l'entorn immediat i, en darrer terme, de bona part de la comarca. També es té una bona visió de Montserrat, de Collserola i de Sant Llorenç del Munt. Està declarat element de patrimoni natural en el Catàleg del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural.
Fountain

Font de Can Tiraïres

  • Photo of Font de Can Tiraïres
Font de Can Tiraïres

Comments

    You can or this trail