Download

Distance

4.73 mi

Elevation gain

299 ft

Technical difficulty

Easy

Elevation loss

299 ft

Max elevation

626 ft

Trailrank

45 3.7

Min elevation

349 ft

Trail type

Loop

Coordinates

1914

Uploaded

June 9, 2021

Recorded

June 2021
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   

Send to your GPS

Download trails from Wikiloc directly to your Garmin, Apple Watch or Suunto.

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Send to your GPS Send to your GPS
Be the first to clap
1 comment
 
Share
-
-
626 ft
349 ft
4.73 mi

Viewed 317 times, downloaded 13 times

near Rubí, Catalunya (España)

Aquest itinerari pertany a la Xarxa d'itineraris de Rubí (https://www.rubi.cat/es/temas/medio-ambiente/medio-natural/caminos-e-itinerarios/itinerarios) dissenyats per l'Ajuntament de Rubí conjuntament amb les entitats CER (Centre Excursionista de Rubí) i Rubí d'Arrel.

Encantador itinerari circular a l'abast de tothom que ens porta a conèixer el paisatge de ribera del Torrent dels Alous. Un magnífic paratge natural a tocar del nucli urbà de Rubí.

View more external

Waypoint

Cal Gaspà- Industries Espona

 • Photo of Cal Gaspà- Industries Espona
Conjunt de tres naus de dues plantes paral•leles, la més petita al centre. Les naus estaven unides transversalment a la planta superior mitjançant un pont cobert. En destaca la composició gairebé monumental i molt pròpia de l'arquitectura franquista i que la façana, estilísticament molt coherent, expressa amb claredat. Aquí s’hi pot apreciar un basament arrebossat amb franges refoses i grans finestres allargades que es coronen amb panys de totxo ceràmic manual. Actualment acull l'Escola de Dansa, gestionada per l'entitat cultural Esbart Dansaire de Rubí.
Waypoint

Masia de Ca n'Alzamora

 • Photo of Masia de Ca n'Alzamora
Masia de planta rectangular, de tres crugies (definides com el buit existent entre dos murs de càrrega) i edificacions annexes, de les més antigues de Rubí i destinada actualment a habitatge. L'edifici principal té planta baixa i un pis, i la teulada és de doble vessant amb el frontó a la façana lateral. A la façana principal hi ha una porta adovellada de mig punt de pedra sorrenca i, al damunt, hi ha una finestra que llueix un blasó d'un avantpassat propietari del casal, amb muntants i llinda de pedra sorrenca treballada. A la façana hi ha, també, altres finestres gòtiques del segle XV o XVI.
Waypoint

Torres d'en Massana

 • Photo of Torres d'en Massana
Conjunt format per diverses torres amb unes mateixes característiques tipològiques i constructives del moment de la seva creació. Està format per les edificacions següents: CEIP Torre de la Llebre, Casa Massana (de Ramon Massana), Casa Arís (Antoni Arís Casanovas i germans) i Casa Salduba (Dr. Giner). Es tracta de cases de planta baixa i dos pisos, i torre mirador en algun cas. Tenen un porxo amb columnes sobre una petita escala, a la manera d'una pèrgola, que sostenen una terrassa del primer pis. Cal destacar l'estil que aquestes cases pretenen assolir, molt proper a algunes construccions alemanyes i franceses del període racionalista i basat en l'ús del formigó, que aquí solament trobem en els elements de recobriment.
Waypoint

Masia de la Torre de la LLebre

 • Photo of Masia de la Torre de la LLebre
Masia destinada actualment a la restauració, per la qual cosa ha sofert modificacions. Té un pati davant configurat per la mateixa masia, els annexos que s'avancen i una tanca. Els forjats són de bigues de fusta i tauler de totxo, menys les ales laterals de la planta baixa i el celler, que queda semisoterrat, i que tenen una gran volta rebaixada. A l'interior, les finestres tenen festejadors. A l'exterior destaca la façana, una petita capella exempta i una era. Resulta interessant el celler situat a la part posterior de la casa. El sostre té una gran volta rebaixada amb les parets de totxo massís i pedra, de les quals es conserven dues boixes.
Waypoint

Pou de Mas Ferran

 • Photo of Pou de Mas Ferran
Al torrent de Ca n' Oriol, prop de la llinda divisòria del terme i davant de la Torre de la Llebre, hi ha una construcció torriforme que té una coberta a quatre aigües i una porta petita que dona al camí d'accés al Mas Ferran. La torre protegeix un pou d'aigua i es conserva bona part del sistema d'aprofitament de l'aigua de l’interior. Travessant el torrent de Ca n'Oriol i en direcció al dels Alous es troba el Mas Ferran.
Waypoint

Estany dels Alous

 • Photo of Estany dels Alous
L'origen d'aquesta zona humida, on afloren les aigües freàtiques del subsol, no és natural, sinó provocat per la sobreexcavació d'una antiga activitat d'extracció d'argiles. Descendint fins a tocar de la riba s'observa l'extensió de la làmina d'aigua que ocupa una hectàrea de superfície i que té profunditats que oscil•len entre 1,8 i 9,6 metres. Es poden observar diverses espècies de vegetació palustre; com les jonqueres formades pels joncs bovals (Scirpus holoschoenus), els canyissars de canyís (Phragmites australis) i les agrupacions de boga (Tipha angustifolia). Referent a la fauna, hi abunden mamífers (conills, mosteles, fagines i teixons), ocells (valones, xivitones, xoriguers, polles d’aigua, mussols banyuts i mussols comuns) i peixos (truites americanes, carpes i perques). També s’hi observen amfibis; com la granota verda, el tòtil i el gripau, i rèptils, com la serp verda.
Waypoint

Albereda del torrent dels Alous

 • Photo of Albereda del torrent dels Alous
Al torrent dels Alous es troba la màxima concentració d'àlbers (Populus alba) de tot el terme de Rubí, alguns dels quals tenen més de setze metres d'alçada. Està declarada element de patrimoni natural en el Catàleg del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural.
Waypoint

Mas Ferran

 • Photo of Mas Ferran
Mas Ferran
Waypoint

Masia de Can Sant Joan

 • Photo of Masia de Can Sant Joan
Masia de Can Sant Joan
Waypoint

Bosc de Ca n'Oriol

 • Photo of Bosc de Ca n'Oriol
Element del Catàleg del patrimoni natural, el bosc es troba dalt d'un petit turonet que domina la vila de Rubí i representa un lloc simbòlic. Cal destacar-ne els arbres singulars, com ara l'alzinar, i la roureda situada a la zona meridional del bosc. El bosc és visible des del casc urbà i des d'una bona part de l'antiga plana agrícola de Ca n'Oriol i Can Sant Joan. Les espècies dominants del bosc les constitueixen el pi pinyoner i el pi blanc.
Waypoint

Jaciment de Ca n'Oriol

 • Photo of Jaciment de Ca n'Oriol
Es tracta d'un o diversos jaciments que es troben en el parc de Ca n'Oriol. D'aquesta zona en procedeixen diferents objectes i encara hi romanen diferents estructures in situ entre el bosc i el nucli urbà. La zona de més concentració de restes arqueològiques es troba entre el bosc i el camí de Can Sant Joan. L'estiu de l'any 2002 s'hi van dur a terme diverses excavacions arqueològiques que han descobert diferents restes d'època romana.
Waypoint

Era de Ca n'Oriol

 • Photo of Era de Ca n'Oriol
Espai de forma quadrangular que presenta un interessant enrajolat disposat en sentit diagonal a l'eix de l'era. Té tres incisions digitals longitudinals entre els angles en sentit est-oest i conserva cinc lloses amb sengles cinc inscripcions en llatí, fetes col•locar per Pau Viver i Oriol i situades: quatre, al centre de cada un dels costats, i una altra, al mig.
Waypoint

Masia de Ca n'Oriol

 • Photo of Masia de Ca n'Oriol
De planta gairebé quadrangular, de tres crugies, i amb edificacions annexes. A la façana es conserven les llindes de pedra sorrenca de les finestres amb l'ornamentació gòtica original d'algunes d'elles (segle XVII tardà), els festejadors de l'interior i la portalada d'entrada de l'edifici. De l'antiga masia es conserva, a l'interior, la sala central dels dos pisos i l'escala, una sala lateral amb un petit lavabo i l'antic celler a la part posterior, construït amb una volta de canó de mig punt i del qual es poden veure les boixes de les tines.

1 comment

 • Photo of Oihanado

  Oihanado Jul 7, 2021

  I have followed this trail  verified  View more

  Es una pena que la gente tire pañuelos de papel, latas, plásticos y no se recojan los excrementos de los perros...

You can or this trail