Coordinates 202

Uploaded January 27, 2020

Recorded January 2020

-
-
1,825 ft
1,022 ft
0
0.9
1.8
3.7 mi

Viewed 495 times, downloaded 22 times

near Sant Sebastià de Montmajor, Catalunya (España)

Diumenge 26-Gener-2020


Aquesta és una repetició de l'excursió I-227 feta el setembre de 2016. La diferència entre ambdues és la gran quantitat d'aigua que avui brolla arreu. La darrera setmana hem patit una forta llevantada que ha ocasionat molts danys al territori però que ha fet lluir les fonts. A mitjans de setmana, l'amic Isidre em va enviar un vídeo del salt de Guanta en plena eufòria. No va caldre res més per saber on aniríem el diumenge, a Sentmenat.


Iniciarem aquesta curta caminada a la Casa de Guanta. Començarem la pujada cap a la font de les Nueretes, seguint torrent amunt on de seguida ja podrem veure algun petit salt d'aigua. Arribarem a la font Falsa, la qual veurem rajar per primera vegada. D'aquí creuarem una part de la urbanització i baixarem en direcció a Can Senosa on ens desviarem cap a la font de Bou. Continuarem per la riera i ens aturarem al Salt de Guanta, objectiu principal d'aquesta excursió. Ja només ens quedarà tornar a la pista forestal que puja a Guanta i recollir el cotxe.


És una excursió fàcil i agradable de fer, malgrat que l'he qualificat com a dificultat moderada degut a un parell de trams amb forta pendent i relliscosos que trobarem al capdamunt del torrent de Guanta i un altre en el tram que va del Salt de Guanta a la pista principal.


Començarem la caminada a les portes del restaurant Casa de Guanta a Sentmenat. Per accedir-hi cal aproximar-nos per la carretera C-1415a que va de Sentmenat a Castellar del Vallès. A uns 1,2 Km de Sentmenat en direcció Castellar del Vallès ens desviarem a la dreta (està assenyalat) per un camí asfaltat que més endavant esdevé una pista ampla. Al cap d'uns 4,5 Km trobem el restaurant Casa de Guanta amb un espai al costat on poder estacionar el vehicle.

View more external

Parking

Restaurant Casa de Guanta (Sentmenat)

Monument

Casa de Guanta

Fountain

Font de les Nueretes

Waterfall

Salt al torrent de Guanta (1r)

Waterfall

Salt al torrent de Guanta (2n)

Fountain

Font Falsa

Panorama

Mirador

Tree

Can Senosa

Picnic

Taula Colomina

Fountain

Font de Bou

Waterfall

Salt de Guanta

Ruins

Forn de Calç de Guanta

Comments

    You can or this trail