Coordinates 4027

Uploaded April 2, 2015

Recorded April 2015

-
-
4,809 f
4,111 f
0
1.3
2.7
5.37 mi

Viewed 3307 times, downloaded 113 times

near Peralejos de las Truchas, Castilla-La Mancha (España)

El riu de la Hoz Seca és un dels principals afluents del Tajo en el seu curs alt. Aquest recorregut circular remunta el seu tram final, on podem deleitar-nos en l'observació de les seves aigües color maragda. L'itinerari és preciós, salvatge i poc concorregut ja que transcorre per una zona molt allunyada de les principals poblacions del parc. El recorregut no té complicacions, tot i que una vegada arribats a la vora del riu, no hi ha un camí definit i cal anar cercant per on poder passar.
Ens ha costat força trobar el punt d'inici de la ruta. Cal arribar fins a Peralejos de las Truchas i agafar una pista de terra que surt del costat dret del fronton a la part alta del poble. La pista s'enfila amunt, arriba un moment que es bifurca, nosaltres continuarem pel trencall de l'esquerra. Una mica més enllà a mà esquerra deixarem un abocador i continuarem per la pista principal. A partir d'aquí es tracta de seguir la pista principal durant forces Km direcció cap a la zona d'Horiuela del Tremedal i Villar del Cobo, són vora 6km des de Peralejos fins arribar a l'ermita de Ribagorda, enmig d'una magnífica esplanada. Després de visitar-la , encara haurem de recórrer un bon tros, uns 3 Km per arribar a l'inici del sender a peu de la pista.
Una pista més estreteta ens baixa fins el riu, a l'alçada d'una central elèctrica. A partir d'aquí nosaltres hem girat a l'esquerra, el riu l'hem tingut tota l'estona a la nostra dreta. El sender de seguisa es perd i cal anar cercant per on passar, sovint a uns metres del riu, seguint els corriols que han fet els cabirols. Resulta força entretingut i bonic ja que el riu baixa ple als nostres peus. Una mica més endavant veiem una presa que fa un bonic salt d'aigua, tot el paisatge envoltat de verd.
A partir d'aquí s'obre un paisatge salvatge, el riu ha arrossegat tota mena de troncs i alguns es mantenen drets al mateix llit del riu. En alguns indrets l'aigua forma gorgs de tonalitats verdoses, la vegetació de ribera és abundant. Durant tot el recorregut trobem indicis de la fauna abundant que visita aquest indret, trossos de pel enganxats a les branques, centenars de petjades, deposicions...
Quan hem recorregut uns 3 Km per la vora del riu, veiem aparèixer les restes d'una edificació, es tracta d'una antiga ferreria. L?edifici sorprèn per la seva grandària, per tot arreu hi ha restes de metall. Tot i que hi ha una pista que ens retornaria cap al cotxe, nosaltres seguim una miqueta més el curs del riu, direcció Villar del Cobo, passem per un tro més pla i trobem un pont que travessa el riu, en un idílic indret on parar-se a descansar i, fins i tot, a refrescar-se.
A partir d'aquí cal agafar la pista sense travessar el pont que ens condueix amb molta comoditat fins al cotxe tot travessant pinedes i amb molt bones vistes sobre les cingleres.El camí de tornada té més de 3Km però passa volant i ja som a tocar del punt de partida, els voltors que sobrevolen el Rason (1658m.) que s'eleva a la nostra dreta ens ofereixen un bon espectacle amb el seu vol.

2 comments

 • Photo of Profesor Siesta

  Profesor Siesta Sep 7, 2017

  Traducción:
  El río de la Hoz Seca es uno de los principales afluentes del Tajo en su curso alto. Este recorrido circular remonta su tramo final, donde podemos deleitarnos en la observación de sus aguas color esmeralda. El itinerario es precioso, salvaje y poco concurrido ya que transcurre por una zona muy alejada de las principales poblaciones del parque. El recorrido no tiene complicaciones, aunque una vez llegados a la orilla del río, no hay un camino definido y hay que ir buscando por donde poder pasar.
  Nos ha costado bastante encontrar el punto de inicio de la ruta. Hay que llegar hasta Peralejos de las Truchas y tomar una pista de tierra que sale del lado derecho del frontón en la parte alta del pueblo. La pista sube arriba, llega un momento que se bifurca, nosotros continuaremos por el desvío de la izquierda. Un poco más allá a mano izquierda dejaremos un vertedero y continuaremos por la pista principal. A partir de ahí se trata de seguir la pista principal durante varios Km dirección hacia la zona de Horiuela del Tremedal y Villar del Cobo, son cerca de 6km desde Peralejos hasta llegar a la ermita de Ribagorda, en medio de una magnífica explanada. Tras visitarla, aún tendremos que recorrer un buen trecho, unos 3 Km para llegar al inicio del sendero a pie de la pista.
  Una pista más estrechito nos baja hasta el río, a la altura de una central eléctrica. A partir de ahí nosotros hemos girado a la izquierda, el río lo hemos tenido todo el tiempo a nuestra derecha. El sendero de séquito se pierde y hay que ir buscando por donde pasar, a menudo a unos metros del río, siguiendo los senderos que han hecho los corzos. Resulta bastante entretenido y bonito ya que el río baja lleno a nuestros pies. Un poco más adelante vemos una toma que hace un bonito salto de agua, todo el paisaje rodeado de verde.
  A partir de aquí se abre un paisaje salvaje, el río ha arrastrado todo tipo de troncos y algunos se mantienen derechos al mismo cauce del río. En algunos lugares el agua forma pozas de tonalidades verdosas, la vegetación de ribera es abundante. Durante todo el recorrido encontramos indicios de la fauna abundante que visita este lugar, trozos de pieles pegados a las ramas, cientos de huellas, deposiciones ...
  Cuando hemos recorrido unos 3 Km por la orilla del río, vemos aparecer los restos de una edificación, se trata de una antigua herrería. El edificio sorprende por su tamaño, por todas partes hay restos de metal. Aunque hay una pista que nos devolvería hacia el coche, nosotros seguimos un poquito más el curso del río, dirección Villar del Cobo, pasamos por un ¿tramo? más plano y encontramos un puente que atraviesa el río, en un idílico lugar donde pararse a descansar e, incluso, a refrescarse.
  A partir de aquí hay que tomar

 • Photo of Profesor Siesta

  Profesor Siesta Sep 7, 2017

  ... A partir de aquí hay que tomar la pista sin atravesar el puente que nos conduce con mucha comodidad hasta el coche atravesando pinares y con muy buenas vistas sobre los riscos. El camino de vuelta tiene más de 3Km pero pasa volando y ya estamos a tocar el punto de partida, los buitres que sobrevuelan el Rasón (1658m.) que se eleva a nuestra derecha, nos ofrecen un buen espectáculo con su vuelo

You can or this trail