Time  4 hours 39 minutes

Coordinates 1160

Uploaded March 13, 2020

Recorded March 2020

-
-
3,511 ft
1,851 ft
0
1.9
3.8
7.64 mi

Viewed 36 times, downloaded 3 times

near Sant Vicenç de Torelló, Catalunya (España)

Deixem el cotxe a l'aparcament del Molí de la Riera a Sant Pere de Torelló per iniciar una ruta molt interessant pels voltants de la Vinyeta i Forat Micó. Malauradament no està senyalitzada i en algunes zones hi ha moltes bifurcacions cosa que fa imprescindible el GPS. NO té cap dificultat tècnica però no és recomanable per a les persones que tenen vertigen. Tampoc hi ha fonts, per tant cal portar aigua.

Sortim del Molí de la Riera cap a un transformador elèctric, passem per sota la casa del Puig i anem a buscar la carretera BV-5224 que creuem per anar a buscar la pista que ens portarà a La Vinyeta. A mesura que la pista es va enfilant comencem a tenir unes bones vistes sobre el poble de Sant Pere de Torelló, Bellmunt i la Serra de Curull.

Arribem a uns 100 metres del Mas La Vinyeta, una bonica casa de turisme rural, des d'on veiem en lamentable estat de conservació el Castell del Vilar (o de la Vinyeta), antiga casa fortificada dels senyors de Curull. Amb paciència encara observem un finestral gòtic en una de les seves parets.

No cal arribar a la Masia, aquí on trobem un cartell de La Vinyeta cal seguir la pista cap a Collsaplana i La Salgueda. Però atenció pocs metres més enllà deixem la pista que va a Salgueda i agafem una altra que surt de pla i fets 25 metres quan ens trobem al mig d'una canal, cal remuntar-la per agafar un corriol que surt a mà esquerra pel mig d'un rocam senyalitzat amb un pilot de pedres dretes.

A partir d'aquí enfilem un corriol fantàstic que fent ziga-zagues ens enfilarà pel mig del bosc d'alzines -però amb clarianes que ens permeten gaudir de boniques vistes- fins el collet des del qual arribarem al Graó del Rei, un promontori rocós amb impressionants vistes a Bellmunt, La Vall i Vidrà per una banda i la plana de Vic i el Monseny per l'altra. Cal anar amb compte doncs el camí transcorre molt a la vora de precipicis.

Tornem enrera fins el Collet i en un descens fulgurant pel mig de la fageda arribarem a la casa de pagès de l'Espaulella, per anar tot seguit en direcció a Ponent i per sobre la presa de Forat Micó, fins al camí dels Ferrers, un bonic camí empedrat si be actualment està en no gaire bon estat.

Passat el cingle trobem la casa de La Rabassola, situada en un bonic bac. Anem a creuar el torrent per continuar el camí fins el Molí de Pigrau on haurem de travessar el riu Ges on s'han habilitat uns passos que la majoria de dies de l'any permeten creuar sense descalçar-nos ni aquí ni quan passem sota la casa de Pigrau.

Finalment arribem a la carretera de la Vola, deixem a banda el pont i anem amunt uns 100 metres fins el pal indicador, creuem la carretera i agafem un corriol que ens baixa fins el riu Ges. Aquí unes passeres ens faciliten la seva travessa i tot seguit ens endinsem en un bonic bosc de ribera.

Seguirem el curs del riu avall fins a trobar la font de la Figuera, la zona de picnic i el bonic Pont de la Riera, pont de pedra d'un sol arc i molt esbelt, que creuarem per tal d'afagar a la dreta el camí que ens portarà novament al Molí de la Riera on hi tenim el cotxe.
panorama

CARENA DE CAN CABANES

Foto des de la carena
Refuge

MAS LA VINYETA

Foto des de la Vinyeta
Intersection

CAMÍ

Pel mig de la canal i a l'Esquerra
Mountain pass

COLLET SOCARRADA

Foto del Collet
panorama

GRAÓ DEL REI

Foto des del Garó del Rei
Refuge

MAS ESPAULELLA

Foto des d'Espaulella
Waypoint

TANCA

Foto de la Tanca
panorama

FORAT MICÓ

Foto de Forat Micó
Refuge

MAS RABASSOLA

Foto de la Rabassola
Ruins

MOLÍ DE PIGRAU

Molí de Pigrau
River

RIU GES

Foto del Riu
Bridge

PONT DE LA RIERA

Foto del Pont de la Riera

Comments

    You can or this trail