Moving time  3 hours 34 minutes

Time  4 hours 12 minutes

Coordinates 3325

Uploaded November 2, 2019

Recorded November 2019

-
-
271 ft
97 ft
0
2.8
5.6
11.3 mi

Viewed 67 times, downloaded 2 times

near les Forques, Catalunya (España)

Ruta que fa una volta generosa pels voltants del Manol al seu pas per Vilafant, Tarabaus i Avinyonet de Puigventós.
El cami no es troba indicat peró no té gaires complicacions, no obstant la llargada de la ruta fa que la consideri com de dificultat moderada.
També s'ha de tenir en compte que si el Manol porta molta aigua, alguns passos poden estar innaccessibles o poden resultar perillosos per riuada sobtada. Per tant, al tanto a la previsió meteorològica.
A banda del recorregut natural, es pot visitar l'Ermita de Santa Eugènia i l'esglèsia de Sant Martí de Taravaus.
Si teniu temps us podeu quedar una estona més als Estanyols de Mas Margall.
Bona ruta!
Waypoint

Palol Sabaldòria

Es tracta d'un antic nucli format per les restes de l'església preromànica de sant Miquel i del castell medieval, actualment força enrunades i situades a l'interior d'una propietat tancada. De fet, les restes estan acompanyades per un gran mas, el mas de Palol, situat davant les restes. En origen, aquest reduït nucli era un llogarret que formava part de la població de Vilafant, tot i que amb alcalde propi.
Photo

Mas abandonat

River

Rec Madral

Sacred architecture

Ermita de Santa Eugènia

L’ermita de Santa Eugènia es troba situada al sud del poble (aproximadament a 1 km). Es tracta d’una esglesiola d’una nau amb absis semicircular, d’origen romànic, segurament del segle XI, modificada el XVII i restaurada pel Patronat Santa Eugènia als anys 70 (http://www.avinyonetdepuigventos.cat/index.php/poble/llocs/ermita-de-santa-eugenia)
panorama

Vistes Mare de Déu de Mont i el Bassegoda

Photo

Restaurant del trull de ca l'Arrufat

Sacred architecture

Església de Sant Martí de Taravaus

L'església de Sant Martí és un edifici d'una sola nau amb absis semicircular. La façana d'accés, situada a ponent, es troba emblanquinada. Té la porta allindada, amb quatre arcs de mig punt en gradació decreixent. Al centre de la façana hi ha un òcul modern. El campanar s'eleva a la banda nord; és de planta quadrada, amb obertures d'arc de mig punt i coberta de pavelló. La nau, també amagada per la calç, es cobreix amb volta apuntada i seguida pervivència d'un romànic tardà. L'església de Sant Martí de Taravaus va ser consagrada el 17 de maig del 1321, encara que l'existència d'un temple amb aquesta dedicació apareix documentada des del 1279. (Wikipèdia)
River

El Manol a la sortida de Taravaus.

River

Pas asfaltat per sobre del Manol

Waypoint

Estanyols de Mas Margall

Els estanyols de Mas Margall són una zona humida amb unes 20 ha que es troba al terme de Avinyonet de Puigventós, va ser explotació d’àrids fins a mitjans dels 80. Llavors, la zona va quedar abandonada i va anar apareixent petites basses amb vegetació i fauna associada.  A partir dels anys 90, la IAEDEN d’acord amb el propietari (fent custòdia del territori) i amb ajudes econòmiques del Departament de Medi Ambient va restaurar la zona creant dos estanyols, dos aguaits, una zona de pícnic, etc. Des de llavors la IAEDEN gestiona la zona estudiant i potenciant els seus valors naturals. Per aquest motiu des de l’entitat hi ha multitud d’activitats per tal de mantenir, gestionar i estudiar la zona (https://iaeden.cat/grups/estanyols-del-mas-margall/)
River

Pas asfaltat sobre el Manol

River

Manol a prop de Palol

Comments

    You can or this trail