-
-
1,619 f
154 f
0
3.8
7.7
15.37 mi

Viewed 762 times, downloaded 4 times

near Ginestar, Catalunya (España)

No vam deixar el cotxe a Ginestar per tal d’assegurar-nos un avituallament a la part final de l’excursió. Així, vam fer una aproximació en cotxe pel camí de Ginestar fins a la cruïlla entre aquest, el camí del Perelló, el de l’Ametlla i el GR-7.

Vam iniciar la caminada pel GR-7 direcció Tivissa i el vam seguir fins al coll de Maula. Vam continuar pel sender de la Cuna i vam pujar al cim de la Pena-roja. El vam crestejar i vam descendir pel costat del mas de la Cuna fins arribar a una pista. La vam seguir per la dreta descendint fins a poder vorejar la zona de conrreus que ens va portar fins al mas de la Cuna. Vam continuar fins al coll de la Cuna i a partir d’aquí ens vam enlairar per resseguir tota la carena de les Còrcoles, destacant el vèrtex geodèsic de Roca Careta. Vam descendir crestejant fins a connectar amb la pista del mas de Quiquet que vam seguir per l’esquerra. Abans d’arribar a la gran bassa de Ginestar, vam agafar una pista a la dreta (de l’Amella) que ens va portar fins a Ginestar.
Vam sortir per l’altre costat del poble fins a travessar la carretera C-12 i ja seguir la pista del barranc de Gàfols. Més endavant, la pista fineix i es pot anar seguint un senderó una mica brut. Arribem a la zona del salt del Milagre, i a més d’estar bruta de vegetació, no hi ha l’equipament per pujar. Buscant un recó, aconseguim pujar el primer nivell, i per al segon, ja hi ha una escala metàl•lica. Continuem barranc amunt i de seguida, es torna més fressat al coincidir amb el trajecte de la cursa del Frare. Encara hi ha restes de cintes que ens guiaran fins a la sortida del barranc.

Continuem per la pista anomenada de Termes de Tivissa que més endavant canvia per camí de la Caseta de Josep de Lluc. Enllacem amb el camí dels comuns a Biscorn, que tot i que es desdibuixa en alguns trams, després de desaparèixer les pistes amples d’accés als masos, es pot anar seguint fins a connectar amb el GR-7 amb que havíem començat a caminar. El proper mas de Biscorn serà una referència a la sortida i a l’arribada.

La caminada és llarga al voler-la lligar amb el poble de Ginestar. Sense passar-hi, l’excursió es podria escurçar passant per la pista de l’Obaga de Marcó que passa pel costat de la gran bassa i ja lligaríem amb la pista de Termes de Tivissa i la sortida del barranc de Gàfols.

Crec que hi ha forces punts de gran interès com ara: l’última part del GR-7 direcció coll de Maula, el sender del mas de la Cuna, el cim de la Pena-roja, el panoràmic careneig de les Càrcoles, el barranc de Gàfols i el salt del Milagre i indubtablement, el nombrosos masos antics que veiem al llarg de la ruta: Biscorn, Semetries, Pena-roja, la Cuna, ...

La qualificació de difícil es justifica pel descens de les Càrcoles i la grimpada pel salt del Milagre.

Comments

    You can or this trail