Time  6 hours 43 minutes

Coordinates 2429

Uploaded November 26, 2014

Recorded November 2014

-
-
3,298 ft
896 ft
0
4.4
8.8
17.5 mi

Viewed 2058 times, downloaded 29 times

near Abreschviller, Lorraine (France)

Bij het vertrek in Lettenbach opletten dat je al niet dadelijk het kleine pad tussen de bomen mist! Stijg door een weide en vervolgens een bos tot aan de resten van een romeins gebouw aan de "croix Guillaume" en verder tot de Col de Leidenstein.
Het pad stijgt vooral (eerder geleidelijk aan) maar er zitten ook enkele afdalingen in. Het pad is vooral goed bewegwijzerd.

Aan de Belle Roche, een mooi uitzichtpunt toch even de moeite doen om te gaan kijken!! Pas wel op (zeker met kinderen) aan de afgrond!!

Vervolg de GR langs de Pierre St-Quirin (en enkele honderden meters verder de Abri Paul Bechler) en de Borne Brignon. Ook dit stuk stijgt eerder geleidelijk aan en je wint zonder veel problemen hoogte. Hier en daar komt er nog een kleine afdaling aan.

Aan de Croix Simon stijgt de route vrij snel naar een hogergelegen pad, vervolgens volgt een daling tot de Col de l'Engin. Hier steek je een verharde weg over en even later de Col entre-deux-Donons en de abri passeren om aan de laatste stevige klim te beginnen naar de top van de Donon.

Boven even van het uitzicht genieten en vervolgens afdalen in de richting van de wit-rode mast. Hier even de route kwijt en even via de verharde weg verder.
Blijkbaar loopt de route links van de mast terwijl wij rechtsom gingen. Uiteindelijk waar de route de verharde weg kruist (ong. 0,5km) terug op de route en via een bospad tot aan een weide en verder naar de weg.

Col du Donon passeren en verder via verschillende bospaden afdalen tot Grandfontaine een verder naar Wackenbach.
Na Wackenbach daalt de route vrij snel tot aan de drukke weg Schirmeck - Donon en vervolgens al dadelijk Schirmeck in. De route volgt de drukke weg tot achterkant station. De spoorweg over via een voetgangersbrug en aankomst bij het station.
De route tussen de Donon en Schirmeck is wel redelijk slecht gemarkeerd (trouwens een rode rechthoek ipv wit-rode streepjes!), dus opletten en soms hopelijk goed gokken!
Shelter

ABRI PAUL BECHLER

Abri van de Club Vosgien, afdeling Saint Quirin. Weinig comfort, maar mooi gelegen aan de rand van een bos. De abri ligt aan de rechterkant van het pad nadat de route aan de Pierre Saint-Quirin is gepasseerd.
panorama

BELLE ROCHE

Mooi uitzichtpunt, wel oppassen aan de afgrond (zeker met kinderen) klein infobord aanwezig
Waypoint

BORNE BRIGNON

herkenningspunt voor de GR-wandelaar, maar toch even zoeken naar een grenspaal. De route terug aangevat loopt ze langs meerdere exemplaren!
Shelter

COL ENTRE DEUX DONONS

De laagste plek tussen de 2 Donons. Er is een schuilhut en een parking. Verder een infobord over de signalisatie van de lokale wandelingen
Summit

DONON

Op de top van de Donon staat een replica-tempeltje, maar interessanter en mooier is het uitzicht. De top heeft een lagergelegen deel waarop een rood-witte mast staat. Er zijn wel een aantal overblijfselen uit de oudheid te vinden. Verder lijkt de top van de Donon een toeristische trekpleister, want dit is de enige plek waar we volk tegenkwamen (en redelijk veel!).
Waypoint

PIERRE ST QUIRIN

Waypoint

SCHIRMECK

Dorp met spoorweg en slaapmogelijkheden. Aankomstpunt van onze wandeling

1 comment

  • Photo of Pablo de Gárate

    Pablo de Gárate May 23, 2018

    De route tussen de Donon en Schirmeck is wel redelijk slecht gemarkeerd (trouwens een rode rechthoek ipv wit-rode streepjes!), dus opletten en soms hopelijk goed gokken!.
    Completamente de acuerdo. La señalización entre Donon y Schirmeck es malísima. Debemos esa lamentable falta al Club Vosgien de Schirmeck, (hasta poco antes de llegar al Donon, en territorio de Lorena, la señalización la gestiona el Club de Abreschviller) y a la propia federación de Clubs Vosgien, cuyo ego es tan grande o más que su cartera y su influencia, y se consideran dueños de los montes y senderos de Alsacia, haciendo en ellos lo que les viene en gana, sin respetar las reglas comunes a la señalización de los GR.

You can or this trail