Time  9 hours 25 minutes

Coordinates 2890

Uploaded December 25, 2018

Recorded October 2018

-
-
2,489 f
845 f
0
4.4
8.8
17.63 mi

Viewed 68 times, downloaded 8 times

near Vallada, Valencia (España)

ETAPA 6

Vallada - Cases de Benalí
-Distància: 30,05 km
-Desnivell positiu: 797 m
-Desnivell negatiu: 394 m
-Temps: 9 h 27'.


Des de l'alberg ens encaminem cap al poble on comprem pa i alguna cosa per a menjar durant el camí. Busquem el carrer del mig i seguint-lo arribem a la ronda oest que seguim a l'esquerra. En uns metres trobem una rotonda i les marques del GR que vam deixar el dia anterior. Durant uns 3 km anirem per camins d'horta asfaltats i travessarem el Riu Canyoles.

Quan estiguem pràcticament sota el pont de l'autovia A-35 trobarem un pal senyalitzador que indica Barranc de Boquilla. Seguirem eixa indicació i comencem a remuntar aquest Barranc. El principi és un poc depriment, ja que passem per davall de la carretera N-430, l'autovia i al poc el tren, però prompte el paisatge comença a millorar.

Aquest barranc el seguirem almenys durant uns 8 o 9 km i contínuament anirem fent corbes a dreta i esquerra. Gran part del temps caminarem pel mateix llit, molt pedregós, que de tant en tant fa caminar un poc pesat. Per altra banda també ens regala boniques vistes de les altes parets que el formen i ens endinsa en un paisatge agrest i solitari.

Quan arribem a la confluència en un altre barranc, el de Mossén Pau, el principal que anem seguint passa a dir-se De la Hoz. Seguirem per ell i molt prompte trobem el Caserio del Chorrillo i l'espectacular imatge de la Piedra de la Ventana, un arc de pedra molt gran. El Barranc de la Hoz, que pertany al municipi d'Énguera, està declarat Paratge Natural Municipal des de 2010.

Amb el Caserio del Chorrillo a la nostra esquerra i l'arc de pedra enfront de nosaltres seguim el camí, que ara és ja una pista, fins que trobem una altra pista prou ampla que ens surt per la dreta. Seguim amunt per ella en forta pendent i deixem aquí el llit del barranc que hem seguit fins ara.
Segons guanyem altura podem contemplar el fons del barranc i les altes parets que el formen.
Finalment passarem per la part alta del forat de pedra i podrem gaudir des de dalt del paisatge que forma aquesta gran barrancada.

Abocarem a una pista ampla que agafem a l'esquerra. Ara caminem per una zona plana encara que estem a uns 600 m d'altitud. Durant uns 2 km seguim la pista fins que trobem la indicació de la Casilla del Guardia a la nostra esquerra.
Aquest refugi, que està a uns 100 m del nostre camí, és un bon lloc on parar, ja que allí podem menjar o refugiar-nos en cas de necessitat. Encara que no té porta ni finestres també es podria passar la nit, la trobem en molt bones condicions i hi ha una taula amb bancs per seure, una xemeneia amb un poc de llenya i a més a més està neta.

De tornada al camí seguirem per l'esquerra al primer desviament que trobem i al cap de poc passarem per Casa Los Calderones, després creuarem la CV-590 que cap a la dreta ens portaria a Énguera, aquesta zona és coneguda com a Tintorero.

Seguint la pista que es va perdent anirem atents a un desviament a la nostra esquerra. Des d'aquí tenim molt bones vistes i si ens despistem, acabarem seguint el sender que al cap de poc es perd. Hem de baixar buscant la casa que veiem al nord baix de nosaltres. El sender quasi no es veu així que buscarem passar per la dreta de la casa.

Seguim de baixada fins que arribem al Barranc de las Higuerazas on iniciem una altra pujada. Travessem dues pistes i al cap de poc ens barrara el pas una tanca que sembla prou nova. A l'altra banda podem veure les marques del GR, però la tanca ens impedeix passar. Decidim seguir-la cap a la dreta i quan trobem un tros que algú a tombat passem deixant la granja, que d'això es tracta, a la nostra esquerra. Finalment eixim a un camí per on s'arriba a la granja i allí un treballador ens pregunta si no hem tingut problemes en els gossos que ara lladren i corren darrere nostre.
Caldrà anar amb compte i possiblement és millor seguir la tanca i rodejar-la per estalviar-se problemes.

En la primera corba del camí el deixem i seguim en forta pujada en direcció a les balmes que tenim enfront de nosaltres. Es tracta d'unes quantes faixes on hi ha algunes balmes que de no estar tan brutes pel ramat podrien valdre de refugi. Pot ser, seguint cap a l'esquerra, puga'm trobar alguna que ens valga de refugi.
El camí segueix a la dreta un poc fins que trobem un pal senyalitzador que ens marca la direcció a seguir.
Arribem a un pla conreat i un mas en ruïnes. Estem a l'Alt de Pepe Rafael i de seguida creuarem la CV-584 que cap a la dreta també porta fins a Énguera.

En un parell de km tornem a eixir a aquesta mateixa carretera però ja a l'altura de Cases de Benalí. Aquest Caseriu està molt ben restaurat i ara s'ha convertit en allotjament rural, Benalí Rural Tourism.

És un lloc molt acollidor i ens reben molt bé, especialment Steve que és cuiner, xef segons ell, encara que allí fa un poc de tot.
El que s'ha dit, una acollida molt bona, un sopar i desdejuni fantàstics i una estada molt còmoda. Una agradable sorpresa!!
Provisioning

Vallada

A Vallada trobem tot el necessari per a continuar el camí, bars, restaurants, tendes, transport i allotjament.
Waypoint

Barranc de Boquilla

Durant uns 8 km caminem seguint les contínues corbes del Barranc de Boquilla encaixonats entre els alts murs que el formen.
Waypoint

Barranc de la Hoz

Anem pujant pel Barranc de Boquilla i aquí conflueix, per la nostra esquerra, el Barranc de Mossén Pau. A partir d'aquí el Barranc passa a dir-se de la Hoz i està declarat Paratge Natural Municipal.
Photo

Piedra de la Ventana

En arribar al Caserio del Chorrillo tindrem davant la Piedra de la Ventana, una impressionant formació rocosa. Aquí mateix deixem el barranc i comencem una forta, encara que curta, pujada fins a la Pista de la Meravellosa.
Intersection

Pista de la Meravellosa

Caminem per una plana alta, uns 600 m d'altitud.
Waypoint

Aljub

Aquí hi ha un aljub que en cas de necessitat ens podria abastir d'aigua encara que sempre serà millor potabilitzar-la d'alguna manera.
Shelter

Casilla del Guardia

Aquí trobem un refugi perfectament arreglat i net, ens pot servir de refugi a la nit o en cas de pluja o mal temps. Té xemeneia i quan passem hi ha un poc de llenya, encara que no té porta ni finestra.
Waypoint

Casa los Calderones

Caseta i nau pel Ramat.
Waypoint

Tintorero

Travessem la carretera CV 590 que ve d'Énguera.
Intersection

Desviament

Una vegada travessem la carretera anirem atents, ja que el sender ens surt per l'esquerra i inicia una forta baixada. També gaudirem de les vistes del camí que ens queda al davant.
Waypoint

Barranc de las Higuerazas

En travessar el Barranc comencem a pujar una altra vegada.
Waypoint

Pista

Travessarem un parell de pistes i trobarem un Mas i una tanca que ens barra el pas, veiem les marques a l'altra banda de la tanca. Nosaltres buscàrem el pas per la dreta, encara que saltant la tanca per un trencat. Una vegada passàrem van sortir uns quants gossos lladrant, caldrà anar amb
Waypoint

Abric, balma, bivac

Després de passar la granja que ens barrava el pas pugem i passem per unes faixes de pedra. Allí trobem alguns abrics que ens podrien servir de bivac, el problema és que també els fan servir les ovelles de la granja i estam molt bruts. Supose que caminant per les faixes podríem trobar algun en condicions.
Waypoint

Alt de Pepe Rafael

Refuge

Cases de Benalí

A Cases de Benalí trobem un caserio restaurat amb gust i convertit en allotjament rural, Benalí Rural Tourism, molt acollidor. Especialment Steve que és cuiner, xef segons ell, encara que allí fa un poc de tot. Una acollida molt bona, un sopar i desdejuni fantàstics i una estada molt còmoda. Una agradable sorpresa!!

Comments

    You can or this trail