Time  9 hours 58 minutes

Coordinates 3187

Uploaded December 28, 2018

Recorded October 2018

-
-
3,164 f
1,495 f
0
5.1
10
20.29 mi

Viewed 107 times, downloaded 5 times

near Los Herreros, Valencia (España)

ETAPA 10

Venta Gaeta - El Rebollar
-Distància: 33,15 km
-Desnivell positiu: 1220 m
-Desnivell negatiu: 1168 m
-Temps: 9 h 58'.


Eixim de Venta Gaeta en direcció al cementeri, encara que de seguida ens desviem a la dreta i continuem en direcció a la granja que veiem enfront de nosaltres. Uns gossos ixen a rebre-mos amb lladrucs amenaçadors, encara que el gest d'agafar pedres és prou per a mantenir les distancies.

Anem en direcció a la Serra Martes i molt prompte deixem els camps i granges darrere. Comencem a pujar per un sender que segueix un barranquet, la Canyada Pepin, que no tardem a abandonar.
Pugem de forma contínua i trobem un pal senyalitzador, per la dreta el GR-7 passa per dalt de tota la Serra; Pico de los Ajos, Martes, Pico Morales, Pico Ñoño i Coll Rodeno, això afegeix a la ruta l'atractiu de caminar per la carena d'aquesta Serra encara que també l'allarga i la fa més dura en afegir desnivell.

Nosaltres seguim el que considerem camí principal cap a l'esquerra en direcció al Coll Rodeno. Tot el temps, si mirem enrere, anem tenint molt bones vistes de Venta Gaeta i la vall on es troba fins que finalment eixim a una pista que continuem a l'esquerra.

No hem deixat de pujar des que vam començar a caminar i ara veiem la caseta de vigilància forestal dalt del Pico Ñoño a la nostra dreta. En arribar al Coll Rodeno trobarem una bifurcació on agafem a l'esquerra de baixada.

Més endavant trobem una bassa i un parell de pistes, la primera la travessem i en uns pocs metres agafem a l'esquerra per l'altra. En trobar una altra bifurcació agafarem cap a la dreta deixant les ruïnes de Casa Nicanor a la nostra esquerra. D'aquí endavant travessem una zona poc transitada i solitària que discorre a una altura d'entre 700 i 800 m d'altura on predominen els matolls.

Arribem on el camí passa a ser un sender estret i ara encarem una baixada molt forta fins que arribem al Campament de Tabarla. Allí trobem un edifici obert però amb coberta on hi ha taules que ens vénen molt bé per a fer una parada i menjar, ja que continua plovent. El lloc també valdria per a fer un bivac a cobert de la humitat.

A la bora trobem el Riu Magre que travessarem per un pontet de fusta que trobarem baix de l'edifici on hem estat. En passar el remuntem durant uns metres fins que trobem el Barranco del Carrizal, que travessem. Iniciem una pujada per un sender que transcorre a l'ombra d'una densa pinada fins a Cases de Tabarla, caseriu abandonat on travessem una altra pista. Seguim per la mateixa pinada fins que arribem a Pozico Valentin.

Ara estem a la bora de la CV-429 i a pesar del seu nom aquí no trobem aigua, encara que sí que hi ha una font. El sender continua quasi 2 km en paral·lel a la carretera però sense arribar a anar per ella. Finalment baixem a l'asfalt d'aquesta carretera que cap a la dreta ens porta a Aiora i cap a l'esquerra anem a Hortunas.

El GR tan sols la travessa per a baixar al Riu Mijares que trobem allí mateix, en passar el riu continua fins al Barrio de Mijares. Nosaltres decidim seguir la carretera uns metres cap a la dreta fins que trobem el pont que passa el riu, ja que no estem segurs de com està el pas per raó de la pluja que cau.

En passar el pont seguirem a l'esquerra en direcció al Barrio de Mijares on arribem en cosa d'un km. Aquest caseriu està format per un grapat de cases d'estiueig on no hi ha cap servei. Seguint arribem a un alberg que sembla no estar en funcionament o que tan sols dona servei a grups en determinades ocasions, Casa del Coronel.

Seguirem per la pista, però molt prompte la deixem per un sender ample que ens eixira a la dreta i que en uns 2 km de contínua pujada ens portara fins a una pista. La seguirem a l'esquerra un km més encara de pujada i arribarem a las Moratillas. Aquí trobem una zona recreativa amb taules a l'ombra d'una pinada, també hi ha una font.

Continuant per la pista que ara és molt ampla, en uns 2 km arribem a un desviament que seguim a l'esquerra de baixada. Si continuem per la dreta, en un km arribaríem a Fuente Umbría on hi ha una Font que sempre té aigua i un racó molt agradable. Des d'aquí podríem continuar i enllaçar una altra vegada amb el GR, encara que és més curt desfer el camí i tornar a aquest mateix punt.

Seguint a l'esquerra com ja s'ha dit anirem de baixada i estarem a la freixeda que és una microreserva de flora on com el seu nom indica trobarem gran quantitat de freixes, entre altres especies poc habituals per aquesta zona.

Acabem arribant al Barranco del Fresnal que seguirem a l'esquerra aigües avall i passarem per la Font del Roser, que no té aigua. Aquesta zona també és una microreserva de flora, la de l'Ombria de la Font del Roser.

Arribem a una caseta i allí per l'esquerra ens ve la Rambla Queixal, nosaltres seguim la pista que va pel barranc. Als metres a una bifurcació triem la pista de l'esquerra travessant el barranc, ara iniciem una pujada d'uns 3 km per pista fins al Cerro Simón.

Aquesta vegada a la bifurcació que trobem triem la pista de la dreta que baixa, ja veiem la plana on està el nostre destí l'aldea del Rebollar. Ens trobem amb indicacions d'una variant del GR-7 que ens indica una variant cap al Reatillo. Si la seguérem, acabaríem vorejant la Serra del Tejo per l'Est deixant aquest pic a la nostra esquerra. La variant que nosaltres tenim previst seguir passa a l'Oest del Pic i la Serra del Tejo i finalment acabaran confluint a l'aldea del Reatillo. Seguim fins que finalment deixem enrere els pins i matolls.

Caminem envoltats de camps de Vinyes per una pista asfaltada i acabem entrant al Rebollar, travessem la A-3 per un pont i eixim a l'àrea de servici. Aquí trobarem un bar restaurant i també un hostal on allotjar-se. Per altra banda a pocs metres també està el baixador de RENFE on paren trens que ens porten a Requena, en pocs minuts, o València.
Intersection

Variant

Aquí trobem una variant del GR que si la seguirem per la dreta, ens portaria també al Coll Rodeno encara que passant per tota la carena de la serra. Passaríem pel Pic del Martés, el Morales i el Ñoño, encara que això faria l'etapa molt més llarga i dura. Nosaltres seguim a l'esquerra.
Mountain pass

Coll Rodeno

En passar aquest coll ja deixem enrere la Serra Martes.
Waypoint

Casa Nicanor

La casa es troba completament en ruïnes i seguim pujant cap al Coll dels Carros.
Camping

Campament de Tabarla

Al Campament trobem un espai obert però amb sostre. Hi ha taules que ens venen molt bé per a fer una parada i dinar, ja que està plovent. També podria servir per a passar la nit. Per a travessar el Riu Magre que trobarem aquí, buscarem un pontet, els senyals ens poden confondre.
Bridge

Pont

Pontet sobre el riu Magre per on podem passar el riu.
Waypoint

Cases de Tabarla

Llogaret quasi totalment abandonat. Alguna casa encara es manté en peu i sembla ser utilitzada de tant en tant.
fountain

Pozico Valentin

A Pozico Valentin, així està escrit amb z, hi ha una font encara que quan passem no té aigua a pesar que aquesta tardor és prou plujosa. Està a la vora de la CV-429 que a la dreta va cap a Yátova i a l'esquerra cap a Hortunas i la Portera. Caminarem en paral·lel d'ella per un sender un parell de km.
Bridge

Pont

Quan baixem a la carretera CV-429 el GR la travessa i baixa pel barranc que forma el riu Mijares per acabar eixint a Casas de Mijares. Com que està plovent i el Riu Magre que hem travessat un poc abans portava prou aigua decidim no baixar i creuar pel pont de la carretera el Riu Mijares. Així el camí és un poc més llarg, encara que no massa.
Waypoint

Cases de Mijares

Travessem aquest xicotet llogaret.
Intersection

Pista

Eixim a una pista ampla que seguim a l'esquerra.
fountain

Campament de Las Moratillas, Font

Aula de la Naturaleza Las Moratillas on trobem una font, taules i una zona d'esplai.
Intersection

Desviament

Si seguirem la pista, en un km arribaríem a Fuente Umbría on hi ha una Font que sempre té aigua i un racó molt agradable. Des d'aquí podríem continuar i enllaçar una altra vegada amb el GR, encara que és més curt desfer el camí i tornar a aquest mateix punt.
fountain

Font del Roser

A la Font del Roser no trobarem aigua, però es troba a la Microreserva de Flora de l'Ombria de la Font del Roser i la Freixeda. Aquí podem gaudir d'aquest singular racó on creixen Freixes entre altra vegetació.
Waypoint

Rambla Queixal.

Iniciem una pujada que ens portara fins al Cerro Simón.
Waypoint

Cerro Simón

Des d'aquí baixarem cap al pla on veurem el Rebollar.
Intersection

Variant El Reatillo

Trobem un senyal que ens indica una variant cap al Reatillo. Si la seguérem, acabaríem vorejant la Serra del Tejo per l'Est deixant aquest pic a la nostra esquerra. La variant que nosaltres tenim previst seguir passa a l'Oest del Pic i la Serra del Tejo i finalment acabaran confluint a l'aldea del Reatillo.
Waypoint

El Rebollar

Al Rebollar no trobem gran cosa així que creuarem a l'altra banda de la A-3 on hi ha una àrea de servici.
Provisioning

Àrea de Servici

Aquí trobarem un bar restaurant i també un hostal on allotjar-se. Per altra banda a pocs metres també està el baixador de RENFE on paren trens que ens porten a Requena, en pocs minuts, o València.

Comments

    You can or this trail