Time  7 hours 23 minutes

Coordinates 2451

Uploaded December 20, 2018

Recorded February 2018

-
-
3,328 ft
1,339 ft
0
3.4
6.9
13.74 mi

Viewed 216 times, downloaded 1 times

near Elda, Valencia (España)

ETAPA 2

Elda - Castalla
-Distància: 22,48 km
-Desnivell positiu: 659 m
-Desnivell negatiu: 375 m
-Temps: 7 h 23'

L'eixida d'Elda és tan poc atractiva com l'arribada tant és així que arribem a caminar, encara que per poc de tros, per la carretera.
Finalment deixarem enrere aquest paisatge urbà quan passem per sota de la A-31, el que farem per un túnel pel qual desaigua la rambla de l'Arconal. Aquest caldrà passar-lo amb compte, ja que està ple de cudols arrossegats per les diferents avingudes d'aigua. Tot i això sembla ser el pas habitual de caminants i sobretot ciclistes que l'utilitzen per a eixir d'Elda.
En poc de temps trobem un punt destacable, l'Arenal de l'Almorxó, curiosa formació molt poc habitual que es forma per l'acumulació d'arena arrossegada per la rambla i l'acció de l'aire que la puja pel vessant de la muntanya.
Seguim en suau pujada i arribem a Caprala un xicotet llogaret format per un grapat de cases. Ara ja veiem un entorn més forestal amb una espessa pinada a la nostra dreta que forma part de la Serra del Maigmó. Seguint passem per un Barranquet, després les Cases de Vilaplana i continuem pujant ara ja de forma decidida. Estem travessant la Serra i sota la pinada abunden els esparts. Quan arribem al Coll Roque, si mirem enrere, tenim una magnífica vista de la Serra del Maigmó que està declarada Paisatge Natural Protegit.
Som a uns mil metres d'altura i així continuem mentre busquem l'altre extrem de la Serra, anem per un camí boscos sobretot de pins encara que trobem algunes carrasques així com alguns ametllers.
Quan estem a punt d'iniciar la baixada trobem a pocs metres del camí, a la nostra dreta, un exemplar molt gran de pi pinastre.
Ara ja comencem a baixar decididament, comencem a veure Castalla amb la magnífica estampa del castell sobre el poble. En una corba del camí trobem un antic forn de calç que encara està en peu i al que li vindria bé una restauració. El camí passa a ser d'asfalt i ja caminem entre casetes i cultius, travessem la Rambla del Ventisclar i ens dirigim directament al poble, al qual entrem per la carretera que bé de Petrer passant per Xorret de Catí.
Tunnel

Tunel

En passar aquest túnel pel qual salvem la A-31 deixem enrere un tram molt desagradable caminant bora la carretera i per un entorn degradat. El Túnel està ple de pedres encara que és utilitzat per molts ciclistes i caminants per eixir d'Elda. Encara que té uns quants metres de llargada podem passar sense llum, això sí amb Compte.
Waypoint

L'Arenal de l'Almorxó

Aquest curiós paratge sembla fora de lloc aquí en mig de la muntanya. Es tracta d'una formació dunar amb flora i fauna pròpia dels sistemes dunars del litoral. L'Arenal que conté una microreserva de flora i és paratge Natural Municipal està format per dunes d'arena envoltades de Pins.
Waypoint

Cases de Caprala

Ja som a la Serra del Maigmó.
fountain

Font

Waypoint

Cases de Villaplana

Mountain pass

Coll Roque

Aquest serà el punt més alt al que arribarem per travessar la Serra del Maigmó. Si mirem enrere, tindrem una panoràmica de la Serra.
Waypoint

Pi

Si ens desviem uns metres del camí podrem gaudir d'un magnífic exemplar de Pi Pinastre.
Waypoint

Castalla

Castalla bé mereix una passejada.

Comments

    You can or this trail