Time  3 hours 25 minutes

Coordinates 951

Uploaded March 6, 2020

Recorded March 2020

-
-
1,777 ft
1,425 ft
0
1.7
3.4
6.83 mi

Viewed 106 times, downloaded 8 times

near Monistrol de Calders, Catalunya (España)

Una bonica sortida pels voltants de Monistrol de Calders per visitar els Gorgs Blaus a la Riera de la Golarda. Es una passejada que no té cap dificultat tècnica però no està senyalitzada, per tant cal portar mapa o gps.També cal portar aigua, doncs no hi ha fonts.

Deixem el cotxe just després de passar el Pont del Solà i anem fins a l'esglèsia de Sant Feliu de clara influència barroca. Veiem que al poble tenen prelidecció per les escultures, doncs n'hi ha inclús a la placeta del davant de l'església. A l'esquerra de la façana principal surt un corriol que ens baixa fins a la llera de la riera de Sant Joan que creuem per una palanca de formigó. Seguim fins el carrer del Call per anar al Parc del Serrat on novament veiem gran quantitat d'escultures i perquè no dir-ho també unes precioses vistes del poble.

Seguidament baixem a buscar el pont sobre la Riera de la Golarda, que creuem i continuem fins els horts on seguim un corriol que ens enfila a la Serreta on trobem una pista que seguint el gran meandre ens porta fins a la llera de la riera on un bonic bosc de ribera ens permet fer bones fotos.

Tornem uns cent metres enrera per anar a buscar un corriol que ens mena al Racó del Trull on hi ha una gran cabana de pedra seca. En aquest punt cal sleccionar el camí més fresat i més net per tal d'anar fins als Gorgs Blaus, uns gorgs preciosos encaixats per parets enormes de pedra. Quan som a la riera el camí no té continuitat i per tant hem de retornar uns metres enrera per agafar un corriol que per dalt ens portarà fins a la palanca de la Coma on iniciarem la pujada a la pedrera.

Trobem una carretera asfaltada, no saltres hem seguit cap a l'esquerra però si aneu per la dreta també arribareu a la pedrera. Desconeixem si està en funcionament, però la quantitat de roca que han tret d'allí és impressionant. Anem a buscar el punt més alt on hi trobem una pista que ens trasllada al nord.

Cal anar amb compte per no passar-se el corriol que ens portarà al Salt de la Baga Cerdana, nosaltres l'hem senyalat amb un waypoint en el gps. Aquest corriol ens portarà pel mig del bosc i per sota la carena del Peter fins al preciós salt, un salt potent que si la riera porta aigua ha de ser preciós. Nosaltres l'hem vist amb poca aigua i tot i així ens ha agradat molt, potser hauríem d'haver buscat el camí per baixar doncs des de sota ha de ser espectacular.

Seguint per dalt hem arribat a l'ermita de la Mare de Déu del Consol, una construcció de 1759, senzilla, amb un campanar de cadireta i un adosat que sembla una sagristia. Diuen que a dins té unes pintures on hi ha els amos i els treballadors de la masia adorant a la Mare de Déu. La veritat és que ens ha agradat més l'escala que l'ermita.

Per sortir de la masia de la Coma cal seguir en direcció a llevant pel mig d'una avinguda de xiprers fins arribar a la carretera. Si aneu de dret cap a la porta trobareu que està tancada amb un candau.

Un cop a la carretera ja no la deixarem fins arribar a Monistrol de Calders. Abans però trobarem la palanca de la Coma i la resclosa de la Païssa.Un cop passat el cementiri entrem pel carrer del Call i cap al cotxe novament aquest cop passant pel pont del rector.
Sacred architecture

ESGLÉSIA DE SANT FELIU

Foto de l'Església de Sanbt Feliu i voltants
panorama

PARC DEL SERRAT

Foto del parc
Shelter

CABANA DE PEDRA SECA

Foto de la cabana de pedra seca
River

RIERA DE LA GOLARDA

Foto de la riera
Shelter

ALTRA CABANA DE PEDRA

Foto de la Cabana
River

GORGS BLAUS

Foto dels Gorgs blaus
Waypoint

PEDRERA

Foto de la pedrera
Intersection

DRETA

Deixar pista principal i agafar corriol a la dreta
Waterfall

SALT DE LA COMA

Foto del Salt de la Coma
Sacred architecture

ERMITA DE LA MARE DE DEU DEL CONSOL

Foto de l'Ermita
River

RIERA

foto de la riera
River

RESCLOSA DE LA PAÏSSA

Foto de la resclosa

Comments

    You can or this trail