Time  6 hours 4 minutes

Coordinates 1615

Uploaded January 31, 2019

Recorded January 2019

-
-
363 f
-36 f
0
2.7
5.3
10.62 mi

Viewed 197 times, downloaded 7 times

near Blanes, Catalunya (España)

La Costa Brava comença a la roca de sa Palomera a Blanes i remuntant la costa gironina vers el nord passa per les comarques de la Selva, el Baix Empordà i l’Alt Empordà, fins arribar al Puig de Cervera, al municipi de Portbou, frontera amb França. La Comarca de la Selva comença a la desembocadura de la Tordera, una zona humida on el riu forma una llacuna aïllada del mar per una barra de sorra i còdols, zona escollida com a punt de repòs i refugi d’ocells migratoris. Blanes es la primera població, molt turística i urbanitzada, on comencem a trobar-hi els primers penya-segats, cales i puntes que caracteritzant aquest tram de costa. Sa Palomera es la primera mostra. També son coneguts els seus jardins botànics, Marimurtra i Pinya de Rosa. Descobrir aquests indrets, racons i paisatges ran de mar, acariciat per la brisa i les olors del mar es el nostre propòsit de caminadors per un dels indrets mes bells de Catalunya. En una primera etapa volem arribar fins a Lloret de Mar, començant a descobrir els camins de ronda.

Ruta: Gola de la Tordera (1 m) – sa Palomera (21 m) – Platja de Blanes (1 m) – Jardí Botànic Marimurtra (45 m) – Cala Sant Francesc ( 1 m) – Camí de Santa Cristina (116 m) – Jardí Botànic Pinya de Rosa (70 m) – Cala s’Agüia (2 m) – Platja de Treumal (1 m) – Platja de Santa Cristina (1 m) – Santa Cristina (37 m) – Turó d’en Reinaldo (79 m) – Platja de sa Boadella ( 3 m) – Jardins de Santa Clotilde (20 m) – Platja de Fenals (2 m) – Castell de Sant Joan (59 m) – Cala Banys (9 m) – Lloret de Mar (4 m)

Accés: A Blanes s’hi arriba per carretera o amb tren. Per carretera es troba a poc mes de 5 minuts de la C-32 i de la N-II i a 15 de l’autopista del Mediterrani. Paral·lela a la línia de la costa la carretera GI-682 passa per Lloret, Tossa i arriba a Sant Feliu de Guíxols. Tossa, Lloret i Blanes estan units per un servei d’autobús.

Caminada: Ens situem a la Gola de la Tordera per començar el recorregut a peu de la Costa Brava a ran de mar. Iniciem el recorregut i aviat arribem a la platja de s’Abanell i l’illot de sa Palomera on pugem al cim. Tornem a la platja de Blanes, arribem fins el port i per unes escales, ens enfilem direcció al Jardí de Marimurtra. Passem per la porta i seguim per un espai urbanitzat fins que trobem un camí senyalitzat que baixa a la Roca des Viver i la Cala Sant Francesc, que voregem per anar a trobar un primer tram de camí de ronda, ja estret i sinuós, situat uns 10 metres sobre el nivell de l’aigua i que avança fins que la orografia ho permet. Sortim per unes escales, força dretes que van a sortir a zona urbanitzada per anar a cercar el camí de Santa Cristina on trobem el GR-92 que seguim fins arribar al Jardí Botànic Pinya de Rosa, on entrem i gaudim de les diferents especies de plantes crasses. Sortim, gairebé sense voler, a un torrent que seguim fins arribar a ran de mar a la cala s’Agüia. D’haver tornat a la entrada del Jardí l’hauríem pogut vorejar fins a trobar un corriol que baixa a la cala. Per sortir hem de tornar enrere i pujar rumb N i NO, arribar a l’entrada d’una finca, i per un corriol anar a cercar de nou la línia de mar per acabar baixant a la Platja Treumal i la Platja de Santa Cristina, per on passegem, tot i saber que no te sortida. Tornem uns metres enrere i pugem a l’ermita de santa Cristina, on el pintor Sorolla s’inspira per pintar el quadre Catalunya. Bon mirador de la costa. Sortim de Santa Cristina rumb NO per anar a trobar de nou el GR-92, coincident amb el camí vell de Blanes a Lloret i que seguim poc mes de 500 metres i deixar-lo de nou per pujar a Turó d’en Reinaldo i atansar-nos a la Punta de Llevant, pocs metres per sobre de la Platja de Santa Cristina, però sense camí que enllaci. Anem de nou rumb al N fins a retrobar el GR que ara passa per damunt les platges de sa Cova i Sa Boadella. Tornem a deixar el GR i passegem per les dues platges, sabent que haurem de recular, enfilar-nos muntanya amunt per escales i camins fins arribar a les portes dels jardins de Santa Clotilde. De nou sobre la ruta del GR que aviat tornem a deixar per deixar-nos endur per la curiositat i les ganes d’anar ran del mar, on arribem en el lloc conegut com el Racó d’en Sureda, petita cala al costat de la Platja de Fenals, on acabem anant. En arribar al final d’aquesta platja seguim vorejant l’aigua per un camí de ronda que puja a la torre de Sant Joan, però que acaba tallat i tancat pel risc d’esllavissades. Així que tornem enrere i ens dirigim al Castell de Sant Joan, bastió ubicat sobre una petita elevació a 60 metres sobre el mar, des d’on veiem el Castell de Sant Joan de Blanes al Oest i al NE la platja i el nucli de Lloret, on ens dirigim, passant per el mirador d’en Llaveries, Cala Banys i ell Mirador de la Dona Marinera. Acabem baixant a Lloret fi de l’etapa.

Cartografia: ICGC Base topogràfica 1:25.000. Fulls: 76-29; 76-28; 77-28
Waypoint

Cala Banys

Waypoint

Cala s'Agüia

Waypoint

Cala Sant Francesc

...
Waypoint

Cala Treumal

Waypoint

Camí de Ronda. Tunel

Waypoint

Camí vell de Blanes a Lloret

Waypoint

Castell de Sant Joan

Waypoint

corriol

Waypoint

El Convent

Waypoint

Escales

Waypoint

Escales

Waypoint

Gola del Tordera

Waypoint

Jardins de Santa Clotilde

Waypoint

Jardí Botanic Marimurtra

Passeig de Carles Faust
Waypoint

Jardí botànic Pinya de Rosa

Waypoint

La Dona Marinera

Waypoint

LLoret

Waypoint

Mirador

Waypoint

Mirador d'en Llaverias

Waypoint

P. Info

...
Waypoint

P. Info

Waypoint

P.Info

Waypoint

P.Info

Waypoint

Passeig Agustí Font

Waypoint

Passeig de Manel Bermat

Waypoint

Passeig. P Info

Waypoint

Platja de Blanes

Waypoint

Platja de Fenals

Waypoint

Platja de s'Abanell

Waypoint

Platja de sa Boadella

Waypoint

Platja de sa Cova

Waypoint

Platja de Santa Cristina

Waypoint

Camí de Santa Cristina. GR-92

Waypoint

Port de Blanes

Waypoint

Punta de Fenals

Waypoint

Punta de Llevant

Waypoint

Racó d'en Sureda

Waypoint

Racó de Llevant

Waypoint

Roca des Viver

Waypoint

s'Enclusa

Waypoint

Sa Palomera

Waypoint

Santa Cristina

Waypoint

Turó d'en Reinaldo

Comments

    You can or this trail