Time  5 hours 3 minutes

Coordinates 1987

Uploaded September 16, 2018

Recorded May 2018

-
-
861 f
630 f
0
2.6
5.2
10.36 mi

Viewed 51 times, downloaded 3 times

near Fromiée, Wallonia (Belgique)

Gerpinnes bevindt zich een tiental kilometer ten zuiden van Charleroi, in het noorden van het grote gebied tussen Samber en Maas. De mooie gemeente heeft tot op heden haar eeuwenoude tradities weten te bewaren.
De meeste dorpen rond Gerpinnes hebben hun eigen folkloristische optocht waarin profane en kerkelijke elementen gemengd worden: processies begeleid door een leger van gewapende ‘marcheurs’ uitgedost in Napoleontische klederdracht. Deze optochten volgen een parcours dat dikwijls al eeuwen door de traditie is vastgelegd.
Naast haar folklore en tradities draagt de gemeente Gerpinnes zorg voor haar wandel-netwerk.
Deze wandeling vertrekt in Fromiée, een gehucht van Gerpinnes. We verlaten het dorp langs een oud weggetje door de akkers dat eind 2007 hersteld werd. Al snel komen we in het privébos Bois de Frècheux. Door open veld trekken we naar het gehucht Hymiée. Daarna gaan we naar het Bois d’Hanzinne. Dit bos is zo groot, dat we er 6 kilometer lang doortrekken. In het bos kruisen trouwens twee interessante grote routepaden elkaar: de GR129, ‘Dwars door België’, en de GR125, ‘Tussen Samber en Maas’. We komen onderweg dan ook geregeld de bekende rood-witte streepjes tegen. Langs veldwegen die mooie uitzichten bieden keert de wandeling terug naar Fromiée.
Wil je voor of na de wandeling iets drinken, dan zal je in Gerpinnes halt moeten houden want in Fromiée is niets te vinden.
Na een zevental kilometer komt de wandeling langs een jagershut in het bos die een uitstekende picknickplaats biedt, als er niet gejaagd wordt tenminste.

Comments

    You can or this trail