Moving time  4 hours 16 minutes

Time  4 hours 36 minutes

Coordinates 4115

Uploaded December 15, 2019

Recorded December 2019

-
-
3 ft
0 ft
0
3.8
7.5
15.0 mi

Viewed 66 times, downloaded 1 times

near Garnwerd, Groningen (Nederland)

De route volgt de pijltjes “Wandelnet Groningen” (voorheen WaddenWandelen).
Herkenbaar aan de rood/bruine pijltjes. De nummers staan in de tweede kolom van de route beschrijving.

Het eerste deel gaat over een nieuw gedeelte van het Pieterpad en gaat dan richting Schaphalsterzijl en via Schouwerzijl en Groot Maarslag naar Mensingeweer. Daarna richting appelboomgaard “Abelstok”, vervolgens lopen we naar Warfhuizen.

Daarna ommetje richting ‘t Stort naar Museumboederij Verhildersum. Vervolgens via het Ede Staalpad richting Wehe den Hoorn.We kruisen de N366 en vlak voor Wehe gaan we het Van Starkenborghpad op richting Landgoed van Starkenborgh. Daarna lopen we via Grijssloot naar Kloosterburen. In de Nicolaaskerk eindigt de tocht
Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Schaaphals

Photo

Photo

Photo

Stoel

Photo

Ver hildersum

Photo

Welgelegen

Op het Hoogeland, in het Noordwesten van Groningen, vlakbij het Lauwersmeergebied en de Waddenzee, ligt het dorpje Leens. Deze prachtige plek wordt omringt door oude bomen, eindeloze akkers, kronkelende kanalen, wierden en borgen. Hier, aan de rand van het dorpje, ligt Landgoed Borg Verhildersum. Deze wereld van geschiedenis en cultuur, 32 hectare groot, vertelt het verhaal van het 19e eeuwse Hoogeland. Laat u verrassen en meenemen in een wandeling door het verleden, over de aloude landadel en nieuwe borgbewoners, de rijke boerenstand en de arme landarbeiders. Kortom, van de vele facetten van de geschiedenis, die voor ieder iets moois verborgen houdt. Ontdek, alleen of met vrienden en/of familie, de verhalen en bijzonderheden van het verleden en laat ze tot leven komen op Landgoed Borg Verhildersum. Een oude oprijlaan met indrukwekkende bomen aan weerszijden leidt naar een bijzonder gebouw. De eeuwenoude Borg, ooit begonnen in de 14e eeuw als steenhuis, toen uitgegroeid tot kasteel, was het buitenhuis voor voorname families als de Familie Tjarda Van Starkenborgh en later van de notarisfamilie Van Bolhuis. Ontdek de opkomst van de burgerij en de geschiedenis van de Groninger landadel en ervaar, tijdens uw wandeling door dit historische huis, hoe de families, bijna 200 jaar geleden, in en rondom de Borg leefden. Ontmoet Edzard Tjarda van Starkenborgh en zijn vrouw Alieda, die in 1820 - 1821 lief en leed op de Borg deelden.
Photo

Ede staal

Comments

    You can or this trail