Download

Distance

13.73 mi

Elevation gain

279 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

276 ft

Max elevation

213 ft

Trailrank

41

Min elevation

-15 ft

Trail type

One Way

Coordinates

440

Uploaded

October 13, 2010

Recorded

October 2010
Be the first to clap
Share
-
-
213 ft
-15 ft
13.73 mi

Viewed 3178 times, downloaded 11 times

near Ishøj, Capital Region (Denmark)

Hike from Ishøj railwaystation to Hedehusene railwaystation, a part of the trail is "Natursti - from Strandparken to Hedeland", you can find the folder on the adress here:
http://www2.htk.dk/Ejendomscenter/Ejendom/Natursti_folder.pdf
Point marked: 1 to 9, with dänish description are from the folder.
Approx. 22km.
12-OKT-10
Waypoint

1. Strandparken

1. Strandparken blev indviet i 1980 som et kunstigt skabt natur- og friluftsområde, der samtidig fungerer som beskyttelse mod oversvømmelse. I søerne og på strandengene lever sjældne dyr og planter. Det er bl.a. vadefuglen klyden, den grønbrogede tudse og maj-gøgeurt – en dansk orkidé. Den grønbrogede tudse er lysegrå til olivengrå og har store, grønne, bugtede pletter med sort kant. Det kan godt ligne camouflagetøj. Dens kvækken lyder nærmest som en fløjten – derfor kaldes grønbroget tudse også for fløjtetudse.
Waypoint

Dänish ski slope

The "big" hill. 12-OKT-10
Waypoint

2. Ishøj naturpark

2. Ishøj Naturpark emmer af kulturhistorie helt tilbage fra jægerstenalderen, hvor Tranegilde Mose var en fjord. På 14 infotavler i området kan man få faktuel information om kongejagt, krybskytter, padder og fugle. I Dyreparken kan man komme tæt på det imponerende højlandskvæg. Langs åen står fiskehejrer året rundt og fisker med sit spydformede næb. Åen danner for ål og havørred et livsnødvendigt bindeled mellem søerne og havet.
Waypoint

3. Agerlandets fugle

3. Agerlandets fugle trives mellem småskove og vandhuller. Mest kendt - og elsket - er nok sanglærken. Allerede i februar kan den høres højt oppe i luften, hvor det kan være svært at få øje på den. Så er det lettere at se kragefuglene allike, råge og gråkrage, der ofte ses i store flokke.
Waypoint

4. Lille Vejleå

4. Lille Vejleå gav i middelalderen vand til flere vandmøller – bl.a. Pile Mølle. I dag er det primært dyr og planter, der har glæde af vandet. Langs åen vokser elletræer, der kan tåle ekstra meget vand. Om foråret ses de karakteristiske hanblomster, der sidder sammen i lange blomsterstande. Længere oppe af åen ses Thorsbro Vandværk. Den 100 år gamle bygning er et lille kunstværk, der i dag er indrettet som museum for vandforsyning. (Thorsbro vandværk er markeret som waypoint)
Waypoint

5. Benzonsdal Gods

5. Benzonsdal Gods troner i det åbne og fredede herregårdslandskab. Fra vandværket kommer man til godset ad den gamle lindeallé. Umiddelbart før den private indkørsel til Benzonsdal ligger mod højre en imponerende gravhøj fra bronzealderen. På sprøjtebakken mellem skoven og landsbyen er der mulighed for at nyde indholdet af en kaffe- eller frokostkurv. Herfra fortsætter naturstien langs åen med en storslået udsigt. (Gravhøj er markeret som waypoint)
Waypoint

6. Torslunde Landsby

6. Torslunde Landsby ligger langstrakt på ådalens nordskrænt med kirken på en høj mod vest. I middelalderen var den egnens hovedby. Forhistorien dukker da også fortsat op. I 2007 blev det hidtil mest sensationelle fund gjort i den østlige ende af Torslunde. Her fandt arkæologerne 31 grave fra yngre romersk jernalder, 150-375 e. Kr. De fleste lå placeret i en halvcirkel om den største grav, der viste sig at være en fyrstegrav. De mest spændende fund var to guldfingerringe samt resterne af et romersk drikkeglas.
Waypoint

7. Solhøj Fælled

7. Solhøj Fælled kaldes den nye statsskov ved Solhøj Kildeplads. Området langs Lille Vejleådal rummer store vandforekomster, der skal beskyttes ved skovrejsning. Det er planen at området skal udvikle sig til et 300 hektar skov- og naturområde til sikring af rent drikkevand.
Waypoint

8. Reerslev

8. Reerslev ligger på frugtbar morænejord, der i årtusinder har været opdyrket. Hos Nationalmuseet er der registreret 18 oldtidslevn fra området. Landskabeligt bærer landsbyen præg af en såkaldt stjerneudskiftning. Ved landboreformerne i slutningen af 1700-tallet blev jorderne fordelt strålende som en stjerne ud fra bymidten. Naturstien følger ét at disse skel nordøst for landsbyen. Det gamle Byting – kaldet Bystævnet - findes stadig i landsbyen. Det består af i alt 10 sten, der har tilhørt landsbyens forskellige gårde.
Waypoint

9. Hedeland

9. Hedeland har igennem mere end 100 år været grusgrav – med udgravning af ler, kalk, sand og grus. Der graves stadig, men store dele af området er i dag omdannet til fritidslandskab. Mange sommerfugle har ideelle betingelser her, ligesom man kan møde musvåger og tårnfalke. I Fiskesø er det muligt at bade om sommeren og tage på fisketur – med gyldigt fiskekort. Man kan også få et tur med veteranbanen, der tidligere transporterede ler og grus. I sommerhalvåret er der opera og ballet på det unikke amfiteater.
Waypoint

Allévej

12-OKT-10
Waypoint

ARKEN Art Museum

http://www.arken.dk/content/dk/om_arken
Waypoint

Bollinis Family Restaurant

Hovedgaden 437, 2640 Hedehusene, tlf.: 46 56 00 95 www.bollinishedehusene.dk 12-OKT-10 tog og bus station
Waypoint

Bridge

12-OKT-10
Waypoint

Picnic area

12-OKT-10
Waypoint

Near train engine shed

12-OKT-10
Waypoint

Ishøjgaard

12-OKT-10
Waypoint

Burial mound

12-OKT-10
Waypoint

Ishøj railway / S-train station, start point

12-OKT-10
Waypoint

Hedehusene Bus and railroad station

12-OKT-10
Waypoint

Beef

12-OKT-10
Waypoint

Field

12-OKT-10
Waypoint

Engine house

12-OKT-10
Waypoint

Railroad station SØLUND

12-OKT-10
Waypoint

Thorsbro water museum

12-OKT-10

Comments

    You can or this trail