Moving time  one hour 30 minutes

Time  4 hours 9 minutes

Coordinates 1214

Uploaded August 12, 2018

Recorded August 2018

-
-
3,585 f
2,408 f
0
1.2
2.4
4.73 mi

Viewed 199 times, downloaded 11 times

near El Bruc, Catalunya (España)

Frares Encantats complert - Agulles, incomplert

Els Frares Encantats (marques blaves) completat però, la zona de les Agulles que enllaça a partir del Portell Estret, amb marques vermelles, aquestes, brillen per la seva absència.. per tant, partir d'aquest punt, la ruta es completament perdedora, ja que no hi ha (o no vaig saber veure) cap tipus de marca, tret de "4" marques blanques (sense continuitat) alguna vermella i alguna altre lila (totalment disperses) i únicament ets pots guiar per la intuició i/o per les traçes més fressades.. i és per culpa d'aquestes o per les plujes recents que n'havien creat de noves (torrents) doncs el terreny té molt pendent, que seguint la ruta més trillada, passades "Les arrels" i la zona de La Miranda de les Besones i l'Agulla dels Set, quan em vaig equivocar en triar el camí i quan em vaig donar compte ja havia perdut molta alçada i em trobava a l'avenc dels Pouetons i en pocs minuts al refugi de Vicenç Barber.

Per altre banda, dir que qualifico la ruta de difícil doncs, a menys que no siguis algú avesat a fer aquest tipus de rutes o un usuari habitual d'escalada, aquesta ruta, equipada amb alguna ferrata i cordes fixes, no és apta per a tothom... al contrari, es possible que dur allà a moltes persones pugui suposar posar-les en una "ratonera" de difícil retorn doncs, els passos amb corda, són prou difícils, per verticals i angostos per algú que només hagi fet muntanya a nivell senderisme o trekking.
Photo

Esquerra

Photo

Aproximacio a la Foradada

Photo

La Foradada

Waypoint

Desviament (dreta) a la Foradada

Posat per error a la tornada però, cal estar atent pq no està marcat. A mida que ens aproximem, quan ja el tenim quasi a sobre, cal estar atents i buscar un torrent que puja/baixa fort per la dreta.
Waypoint

Desv dreta Coll de Port

Photo

Coll de Port

Photo

Pas ferrat

No apte per a gent amb vertígen És una bona entrada a la zona més tècnica, ja que actua com a filtre i marca la dificultat del que et pots trobar en endavant.
Photo

Rampa pedra (sense corda)

Llarg i fàcil de pujar però, compte amb l'humitat i/o la pedra mullada, està molt polida i els cantos rodons, rellisquen fàcilment. He omitit alguns passos de cordes anteriors però, on malgrat la corda, cal anar amb compte pel mateix motiu.. zones obagues, cantos rodons molt polits i mullats per l'humitat que rellisquen fàcilment. Els passos a més, força estrets.
Photo

Coll d'en Xandri

Photo

Pi de les tres branques

Photo

Portell Estret

S'acaben les marques blaves que haviem seguit fins aquí des de Coll de Port. Suposadament cal seguir les marques blanques però, tret de 4 inicials, no n'hi ha (o no en vaig saber veure) més... sent a partir d'aquí una ruta totalment perdedora o cal guiar-se per la intuició, seguint sempre (suposo) l'opció que puja.
Photo

Avenc dels Pouetons

Indret fantàstic, de difícil visió doncs, és molt exposat (perillós) treure el cap per veure la cavitat
Photo

Refugi Vicenç Barber

12 d'agost, TANCAT :(
Photo

Panoràmica

Una de les millors panoràmiques del recorregut, just davant del refugi, en la llengua de pedra que s'exten baixant just passat el refugi
Photo

Desviament a la dreta

Petita balma i desviament a la dreta per una "escala"/torrentera amb força desnivell Les marques blanques i grogues duen a certa confusió doncs.. en principi sembla que et marquin l'esquerra però, en voler arrivar al petit coll que hi ha al costat (a l'esquerra) i torna a haver marques grogues i blanques.. i és aquest el camí correcte.
Photo

La Portella

escales / torrentera de baixada
Photo

Sortida al camí de Can Maçana

Photo

Mirador de Can Maçana

3 comments

You can or this trail