Time  8 hours one minute

Coordinates 2388

Uploaded March 28, 2019

Recorded March 2019

-
-
4,460 f
3,004 f
0
2.9
5.7
11.41 mi

Viewed 319 times, downloaded 22 times

near Camprodon, Catalunya (España)

Interessant i variada ruta per la zona muntanyosa oriental de la Vall de Camprodon. Entre els atractius del recorregut es poden destacar: l'ascensió a diversos cims amb grans panoràmiques (Sant Antoni Vell, ermita de Sant Antoni, els Castellets, Puig Dot); interessants testimonis de l'acció humana al territori (fonts de Camprodon, diversos masos antics, edificis religiosos com l'ermita de Sant Antoni o el Santuari del Remei), i una vegetació variada, a voltes exuberant, al llarg de l'itinerari (praderies, rouredes, fagedes, boscos mixtos). Una ruta, d'altra banda, que combina pistes, camins i corriols, en general fàcils de seguir i sense dificultats remarcables.

La ruta comença al Parc de la Mare de la Font on, passada la font, trobarem un corriol a la dreta que ens indica cap l'ermita de Sant Antoni (es tracta d'un camí més directe i costerut que el de les fonts que nosaltres seguirem). Així, continuant en sentit nord-est recorrerem un seguit de fonts que van fer atractiva la localitat entre els estiuejants adinerats de principis del segle XX (a més dels paisatges pirinencs i les fresques temperatures estivals): passarem successivament per la Font Nova, de Llandrius, de les Gavatxes, de Botàs, de Sant Patllari i del Boix (després de la Font de Botàs trobarem la indicació cap a Sant Antoni). Superada la font del Boix la pista, encimentada en alguns trams, es fa més pendent passant pel Pla de la Brossa i desembocant a l'ampli Pla de Donaire.

Des del Pla de Donaire convé pujar primer, per un curt però costerut corriol, a Sant Antoni Vell, des d'on obtindrem una magnífica vista del turó coronat per l'ermita de Sant Antoni, a més d'unes primeres i vastes panoràmiques dels cims de l'Alta Garrotxa i del Pirineu més oriental.

Retornant al coll de Sant Antoni remuntarem cap a l'ermita fent drecera per un corriol que desemboca a la banda oriental del cim. Ubicat en un emplaçament privilegiat, des del cim de la muntanya de Sant Antoni gaudirem d'una de les més àmplies panoràmiques de la zona: cap al nord hi podrem albirar des del Canigó fins el Balandrau i el Puig Cerverís; cap a l'oest, destaca la Serra Cavallera; cap al sud, la Serra de Milany, el Puigsacalm i una part del Montseny; cap a l'est, el Montfalgars, Comanegra, Bassegoda, el Mont i el Puig Ou, més proper.

Davallant pel camí principal des de l'ermita de Sant Antoni, al Pla de Donaire ens desviarem cap al sud per anar a buscar un corriol que puja al proper cim dels Castellets (de nom també Sant Antoni segons la cartografia de l'ICC). Des del vèrtex geodèsic les vistes són esplèndides cap a l'Alta Garrotxa, Sant Pau de Segúries i les serres meridionals (Serra de Malforats, Puigsacalm...), els cims que acabem de pujar (Sant Antoni) i la resta de la ruta que ens resta per fer (collet d'en Sivilla, Puig Dot, Plans i Santuari del Remei...).

Deixant enrere els escarpats contraforts dels Castellets davallarem per un corriol ben definit fins al Collet d'en Sivilla, on seguirem la ruta cap a la Collada del Remei (també es pot optar per fer via cap al Santuari directament) per remuntar des d'aquesta collada (atenció al senyals blaus) cap al Puig Dot per un costerut corriol que travessa diverses fagedes. Des de la part alta del Puig Dot les vistes estan limitades pel bosc, tot i que són visibles el Taga, el Puigsestela i l'extens pla cap a Sant Pau de Segúries.

Davallant tot seguit des del Puig Dot per un llom entre rouredes sortirem a una pista a prop del Mas de Salelles des de la qual, girant a la dreta, arribarem als amplis Plans del Remei, que seguirem amunt fins al Santuari del segle XIX.

Retornant des del Santuari del Remei al camí principal remuntarem en sentit nord per una llarga pista fins a una desviació a l'esquerra, cap a l'oest (atenció a no despistar-se), que ens permetrà acostar-nos a les ruïnes del castell de Creixenturri (només resten alguns trams de mur entre la densa vegetació).

Reprenent la marxa pel mateix corriol, més definit a mesura que anem avançant, arribarem al caire meridional dels Cingles Blancs. En aquest tram el corriol avança proper a la cinglera i cal estar atents per remuntar per sobre del primer tram escarpat (hi trobarem algunes fites) fins a un esperó en què, amb precaució, ens podem enfilar fins al seu l'extrem per gaudir de millors vistes tant del tram acinglerat com de la vall als nostres peus (Colònia Estabanell...).

El boscós corriol, que continua progressant per sota dels Cingles Blancs, surt a un collet argilós des del qual davallarem cap al mas de les Boleteres. Continuant per una pista passat el mas haurem d'estar atents a una desviació, inicialment poc visible, cap a un corriol que, flanquejant la muntanya de Sant Antoni i desdibuixat en algun punt, surt a prop del Parc de la Mare de la Font, on arribarem després de recórrer els pocs més de 18 km i 900 metres de desnivell d'una gratificant, variada i recomanable ruta.
Waypoint

Inici

Waypoint

Parc Mare de la Font

Waypoint

Font Mare de la Font

Waypoint

Corriol a Sant Antoni

Waypoint

Corriol

Waypoint

C-38

Waypoint

Font Nova

Waypoint

Desviació a Parc del Ritortell

Waypoint

Camp de Golf

Waypoint

Capella del Roure

Waypoint

Font de Llandrius

Waypoint

Mas Llandrius

Waypoint

Font de les Gavatxes

Waypoint

Font del Botàs

Waypoint

Desviació camí de Sant Antoni

Waypoint

Font de Sant Patllari

Waypoint

Font del Boix

Waypoint

Monument Cèsar August Torras

Waypoint

Mas els Oms

Waypoint

Pla de la Brossa

Waypoint

Pla de Bonaire

Waypoint

Coll de Sant Antoni

Waypoint

Sant Antoni Vell

Waypoint

Sant Antoni (ermita)

Waypoint

Mesa d'orientació

Waypoint

Desviació dreta

Waypoint

Desviació

Waypoint

Sant Antoni (Els Castellets)

Waypoint

Collet d'en Sivilla

Waypoint

Collada del Remei

Waypoint

Desviació dreta

Waypoint

Puig Dot

Waypoint

Vistes

Waypoint

Vistes

Waypoint

Pista dreta

Waypoint

Pista Plans del Remei

Waypoint

Santuari del Remei

Waypoint

Corriol esquerra

Waypoint

Ruïnes Castell de Creixenturri

Waypoint

Cingles Blancs

Waypoint

Extrem esperó

Waypoint

Collet

Waypoint

Mas Les Boleteres

Waypoint

Desviació dreta

Comments

    You can or this trail