Time  5 hours 41 minutes

Coordinates 664

Uploaded January 24, 2008

Recorded January 2008

-
-
1,290 f
101 f
0
2.6
5.2
10.48 mi

Viewed 25074 times, downloaded 701 times

near la Rabassada, Catalunya (España)

L’excursió comença a l’estació dels FGC del Baixador de Vallvidrera, en ple parc de Collserola. Travessa la serra de Can Balasc i baixa pel torrent de les Tres Serres i la Rierada finsa Can Planes on puja fins al Papiol.
L'itinerari passa per indrets poc freqüentats i de gran belessa paisajística. Ens trobarem amb pujades i baixades llargues i bastant dretes quan es fa el pas d'un torrent a l'altre.
El recorregut és d’uns 16 km i es visiten 10 fonts.

View more external

Construcció austera de totxo arrebossat amb la inscripció de la font i la data en que va ser reformada, el 1925. Com que cau enclotada, les quatre escales ens permeten accedir al tub, gros i de ferro, i a la bassa. El tub no raja però la bassa està humida.
Petita construcció amb el frontal enfonsat al marge i la bassa a la llera del torrent. El tub està trencat. No raja.
Construcció restaurada i ben conservada que combina el totxo i el mosaic. Té una planta rectangular ampla, a la qual s’accedeix per unes escales, on hi ha la bassa. De la paret frontal, recoberta de mosaic, en surt l’aixeta que mana aigua abundant. Està situada a la mateixa vorera del carrer Torrent del Rovelló que va a parar a l’estació Baixador de Vallvidrera dels FGC.
Construcció molt deteriorada; té una paret frontal formada per una part de totxo i una altra de pedra d’on surten dos tubs de ferro; l’inferior raja a una bassa situada a nivell de terra que desaigua a un gran dipòsit soterrat. Situada prop del carrer del Pi d’El Papiol i sota d’un pi gran que destaca.
Construcció molt simple on el tub, que raja aigua abundant, està encastat al petit frontal de pedra del marge. Molt a prop hi ha un petit salt d’aigua que forma el torrent de les Tres Serres.
Tub de plàstic que surt d'una paret que fa de bassa a la llera del torrent. No raja.
Construcció de petites dimensions amb el frontal totalment recobert de vegetació, d’on surt el tub que raja un filet d’aigua a la bassa.
Està situada dins d’una caseta tota camuflada per la vegetació. A l’interior hi ha un dipòsit tapat d’on surten dos tubs que han estat trencats i no ragen. Tota la construcció és de totxo amb les parts exteriors arrebossades. Està situada a uns 10 metres de la llera del riu, sota d'un plàtan molt gran.
Està canalitzada a dos embassaments, un d’ells molt gran i de forma triangular.

7 comments

 • gutbla.toni Jan 20, 2009

  me pregunto si esta ruta puede hacerse en bicicleta.

 • Photo of georgebike

  georgebike Feb 3, 2009

  La mayor parte de estas excursiones tienen algún sendero estrecho que no permite su ciclabilidad al 100%. Si son de bajada pueden considerarse trialeras con lo cual depende de la habilidad del ciclista el poner el pie en el suelo o no. Si son de subida son los tramos que comentaba que hacen que el recorrido no sea 100% ciclable.

 • Costapinto Oct 11, 2009

  ¿Y termina en la AP-2?. ¿Cómo nos movemos después?. Gracias.

 • Photo of Uri.MTB

  Uri.MTB Jan 19, 2010

  Costapino, termina en la estación de RENFE de El Papiol. De estación a estación para que podamos movernos hasta donde queramos por tren.

 • alpina Feb 10, 2010

  Hola, Georgebike, tots aquests tracs de les fonts segueixen íntegrament camins més o menys fressats? O alguns trams són de camps a través?
  Gràcies

 • Photo of georgebike

  georgebike Feb 16, 2010

  La gran majoria de tracks segueixen pistes i corriols clarament identificats. Només en certes sortides hi ha algun tros de camí que va per dins el bosc sense traça evident. El que fem es marcar els trencalls amb tres pedres o tres branques d'arbre.

 • Photo of javierseixas

  javierseixas Aug 7, 2011

  A data d'avui, 7 d'agost de 2011, he intentat seguir el camí i no m'ha sigut possible. Ja passada la tercera font, el camí de Mas Fortuny acaba i comença la trama pel bosc. Trobar el camí ja és difícil perquè no està indicat. Un cop el trobes, al principi és més o menys fàcil de seguir, però al cap d'uns 8 min es perd la traça, ja que hi ha continuament arbres caiguts, branques i plantes que impedeixen el pas.

You can or this trail