-
-
3,536 f
1,965 f
0
2.3
4.6
9.28 mi

Viewed 2351 times, downloaded 99 times

near Molló, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que esta al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Picasa que te les fotos de l'excursió.

Sortida - arribada: Urbanització de Font-Rubí de Camprodon. Per arribar agafarem la carretera que surt de la de Camprodon a Molló i va a Rocabruna i Beget. Anirem al final del carrer de la piscina. El nostre punt de sortida serà la cruïlla que està al final del carrer, on trobem un carrer que no té sortida i un vell camí que va la casa de la Batllia.
El recorregut és: Font-Rubí de Camprodon - Coll de Bolós - Collada de la Masó - Santa Maria de Bòlos - el Molladar - Sant Valentí de Salarsa - el Puig (runes) - Coll Sesbasses de Baix - Coll Sacreu - Collades de Font Ramut - Pla de la Corbera.
Aquesta excursió ha estat possible gràcies a l'assessorament de l'Esteve Clota, que en va indicar com sortir de l'Urbanització de Font-Rubí de Camprodon fent servir els vells camins de la casa de la Batllia per empalmar amb el recorregut del PR C -187.

Agafarem el camí que va a la casa de la Batllia (està emporlonat ) fins arribar a la tanca uns 75 metres aproximadament. Aquí veiem dos tanques el costat de la que és més petita i està més a l'oest surt un camí que seguirem (direcció nord-oest) ens portarà ben aviat a trobar un petit prat a sota de les cases de l'urbanització. El voltarem per la cara sud i ràpidament trobem un vell camí que ens ajuda a baixar al camp de sota (direcció oest).
RECORDEU que estem dins d'una propietat privada. Passarem per el lloc indicat i SEREM RESPECTUOSOS amb la intimitat de les persones que viuen en la Masia.
Ens trobem per la cara oest una gran tanca que baixa en direcció al sud. La seguirem fins al seu final on ens serà possible baixar (direcció oest). Seguirem sempre enganxats a la part de baix del camp en direcció a l'oest. Per la cara nord tenim una gran ret de protecció d'un petit camp de futbol.
En arribar a la seva punta oest ens trobarem amb una pista emporlonada que seguirem (direcció oest) ens portarà a trobar el PR C - 187 (senyals de pintura groga i blanca) que seguirem (direcció sud-oest) fins trobar una cruïlla (pal indicador). Agafarem el que baixa PR C - 186 (direcció sud-est) a trobar el Coll de Bolós on trobarem una pista forestal que seguirem (direcció est) fins trobar una cruïlla (pal indicatiu) on marxa el camí (direcció sud-est) que ens baixara a la Collada de la Masó.
Seguirem baixant fins trobar una pista forestal que seguirem. Passarem una tanca i ben aviat agafarem un camí que ens baixa a la casa de la Masó. La voltarem per la cara oest i seguirem baixant per arribar a l' Església de Santa Maria de Bolós (Catalunya Romànica, Vol. X ,El Ripollès, pàg 108).
Continuarem per la pista que marxa a l'est i que ens portarà a passar per la part de dalt de la casa del Molladar. Seguirem la pista i creuarem el Torrent de la Quera. Començarem la pujada i poc després trobarem una cruïlla (pal indicatiu). Deixarem la pista i agafarem el camí que baixa (direcció nord-est) a trobar el Torrent de la Clota. El creuarem i seguirem el camí que ens pujarà a sota d'un gran prat on trobarem el camí que el creua tot pujant (direcció nord-est) per arribar a Sant Valentí de Salarsa (Catalunya Romànica, Vol. IV, La Garrotxa, pàg 150) on deixarem el PR C - 186.
Agafarem la pista que puja a la Casa del Ricard (direcció nord) continuarem pujant pel darrera de la casa i pel costat del gran roures, pel mig de la devesa (direcció nord-est) per anar a la casa del Puig (runes). Per la cara est i en direcció al nord surt un camí molt fressat que ens portarà al Coll Sesbasses de Baix i d'aquí pujarem al Coll Sacreu per arribar a la pista forestal. La seguirem direcció nord fins al primer revolt.
D'aquí surt el camí (direcció nord) que ens portarà a las Collades de Font Ramut on trobarem el PR C-187 que seguirem (direcció sud-oest). Passarem per el Pla de la Corbera i arribarem a la pista que baixa de Font-Rubí i va a Salarsa. La seguirem tot pujant fins arribar a la casa de la Quera on seguirem el camí que surt per la cara nord-oest de la casa i ens portarà a creuar el Torrent de la Quera.
Seguirem pujant tot resseguint el cingle de la Batllia per sota fins que trobarem al costat del camí un gros roure que té uns cop de podall. Aquí deixarem el PR C - 187 i agafarem el vell camí de pujar a la Batllia (té fites) i és un camí ample dels de tota la vida. Primer puja recta a sota del cingle i després el ressegueix per sota (direcció oest) fins trobar un pas natural que li permet girar i continuar pujant (direcció est).
Ens portarà a trobar un petit Rec ( a sobre nostre tenim la depuradora) el pujarem un pocs metres i seguidament pujarem a sobre el camp (cara oest) . El pujarem tot resseguint la paret (cara nord) fins trobar la pista que ens portà a la casa de la Batllia. Uns pocs metres abans de la casa ens trobem amb la pista que ens retornarà a Font-Rubí (direcció nord-est).

Cartografia Editorial Alpina, mapa Alta Garrotxa.

View more external

3 comments

 • Photo of Akhim

  Akhim Apr 6, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Una magnífica ruta per un lloc idílic.

 • Photo of enri.prats

  enri.prats Nov 20, 2019

  Dilluns, 18 de novembre, hem fet aquesta ruta.
  A La Masó, ara un Centre de Meditació, hi va neixer i viure fins que es va casar, l'àvia d'una de les nostres companyes de la Colla del dilluns. L'hem gaudit molt ja que lluïen esplendorosos els colors de tardor.
  Fer esment que a la nostre Colla també hi tenim bons restrejadors de camins antics pel que no ha sigut dificil seguir el traç.
  Gràcies per compartir.

 • Photo of JORDI FREIXA SALA

  JORDI FREIXA SALA Nov 21, 2019

  Moltes gràcies.-

You can or this trail